.
Κατηγορία MotoGP
Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2017 08:22

MotoGP 2017, 10ος αγώνας, Brno

 

 

"Στρατηγός" Marquez, λάθη Yamaha 

 

 O καιρός και οι αποφάσεις των ομάδων καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα στον 10ο αγώνα του πρωταθλήματος των MotoGP, στο Brno. Μεγάλος νικητής ο Marquez, που μαζί με την ομάδα του, πήραν τις σωστές αποφάσεις, τη σωστή στιγμή και έκαναν μια μικρή αλλά όχι αμελητέα διαφορά στη βαθμολογία.

O Marquez ήταν γενικά καλύτερος το τριήμερο παίρνοντας την pole, ενώ πίσω του “παρατάχθηκαν” για την εκκίνηση οι Rossi, Pedrosa, Dovizioso, Crutchlow, Lorenzo, Vinales και Petrucci, δηλαδή οι πρωταγωνιστές του βαθμολογικού πίνακα, προμηνύοντας έναν πολύ συναρπαστικό αγώνα.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν που προβλημάτισαν αναβάτες και ομάδες, αφού τα σύννεφα λίγο πριν την εκκίνηση αλλά και η βρεγμένη πίστα από τις μπόρες που είχαν προηγηθεί, αποτελούσαν σπαζοκεφαλιά για την επιλογή ελαστικών και settings. Με το πράσινο φως, ο Marquez πετάχτηκε μπροστά, όχι για πολύ όμως, αφού πολύ σύντομα τον πέρασε ο Lorenzo, ενώ πιο πίσω ο Rossi δεν είχε κάνει καλή εκκίνηση.

Σε κάθε περίπτωση, οι δύο πρώτοι γύροι, ήταν κάπως “μουδιασμένοι”, με την έννοια του ότι η πίστα στέγνωνε πολύ γρήγορα! Για την ακρίβεια ο διάδρομος στις “γραμμές” των αναβατών ήταν εντελώς στεγνός, οπότε αναβάτες και ομάδες ετοιμαζόντουσαν για αλλαγή μοτοσυκλετών, με slick ελαστικά.

Ο πρώτος αναβάτης της μπροστινής σειράς που μπήκε στα pits ήταν ο Marquez και όπως τελικά αποδείχθηκε, αυτό αποτέλεσε μια καθοριστική για την έκβαση του αγώνα απόφαση. Τουλάχιστον κατά το ήμισυ, αφού ήρθε να συμπληρωθεί από άλλη μια απόφαση, διαμετρικά αντίθετη ως προς την ορθότητα της: η Yamaha καθυστέρησε να δώσει “σήμα” στον Rossi για αλλαγή μοτοσυκλέτας, με αποτέλεσμα o Vale να μπει στα pits στον πέμπτο γύρο (!), θέτοντας εαυτόν ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης της πρώτης θέσης.

Ο Μarquez έκανε λοιπόν ανενόχλητος έναν “εύκολο” αγώνα, χωρίς να απειληθεί από κανέναν, με τον teamate του Pedrosa, να ακολουθεί. Τρίτος ο Vinales, που δείχνει σημάδια ανάκαμψης και τέταρτος ο Rossi, που έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα και μετρίασε κάπως την.... ζημιά. Κρίμα, γιατί με τον τρόπο που οδήγησε ο “Vale”, αν δεν είχε γίνει το λάθος με την καθυστέρηση στην αλλαγή, θα βλέπαμε έναν πολύ καλό αγώνα. Πέμπτος ο Crutchlow και έκτος ο Dovizioso, με την κατάταξη αυτή να δίνει στον Marquez ένα μικρό προβάδισμα στον βαθμολογικό πίνακα, χωρίς ωστόσο αυτό να θεωρείται ασφαλείας.

Αποτελέσματα αγώνα

Βαθμολογία αναβατών / κατασκευαστών / ομάδων

 

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2017 16:18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MotoGP 2017, 9ος αγώνας, Sachsenring MotoGP 2017, 11ος αγώνας, Αυστρία »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon