.
Κατηγορία MotoGP
Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2017 10:40

MotoGP 2017, 9ος αγώνας, Sachsenring

 

Νίκη Marquez - Χαμός στην βαθμολογία 

 

 

Στο Sachsenring “αφεντικό” είναι ο Marquez και το απέδειξε νικώντας για 5η σερί φορά στην γερμανική πίστα, χωρίς να απειληθεί από κανέναν, πλην του εξαιρετικού Folger.  

Προβληματισμένοι έφτασαν στην Γερμανία οι περισσότεροι αναβάτες (αλλά και η Michelin) καθώς η πίστα είχε νέα ασφαλτόστρωση, χωρίς να έχουν προηγηθεί δοκιμές για να συλλεχθούν δεδομένα, ενώ και ο καιρός δεν προμηνυόταν ο καλύτερος δυνατός. 

Το αποτέλεσμα ήταν ότι οι κατατακτήριες δοκιμές έγιναν υπό βροχή, με τον Marquez να παίρνει την pole, “κλέβοντας” την από τoν –πολύ καλό για άλλη μια φορά- Petrucci, ενώ ο Pedrosa κατετάγη τρίτος. Οι οδηγοί της Yamaha για άλλη μια φορά δυσκολεύτηκαν να “τα βρούνε” με τις μοτοσικλέτες τους, με τον Rossi στην 9η θέση και τον Vinales στην 11η, ενώ ανάμεσα τους, στην 10η θέση, βρέθηκε ο Dovizioso. Έκπληξη, δεδομένων των πολύ κακών του εμφανίσεων η 6η θέση του Lorenzo. 

Την Κυριακή, ευτυχώς ο καιρός ήταν καλός (δηλαδή δεν έβρεχε) και ο αγώνας ξεκίνησε χωρίς απρόοπτα. Ο Marquez έδειξε άμεσα ότι δεν θα άφηνε περιθώριο σε κανέναν να τον αμφισβητήσει αλλά λογάριασε χωρίς τον Folger, ο οποίος έχοντας και την υποστήριξη της “κερκίδας” (όντας Γερμανός) ακολουθούσε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα τον Ισπανό, καταφέρνοντας μάλιστα και να τον περάσει και να προηγηθεί του αγώνα, με τον Marquez όμως να παίρνει πίσω την πρώτη θέση. Οι δύο αναβάτες επιδιδόμενοι στο κυνηγητό, έκαναν μια μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους, με τον Perdrosa να οδηγεί… μόνος και έρημος στη τρίτη θέση σχεδόν όλο τον αγώνα.

 Ακολούθως o Vinales, που παρά τα προβλήματα κατάφερε να αναρριχηθεί από την ενδέκατη θέση, στην τέταρτη, και αμέσως μετά Rossi που έδειξε ότι δεν θέλησε να ρισκάρει αφού δεν ήταν 100% ok με την μοτοσυκλέτα του. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Bautista, έβδομος ο Α. Espargaro και όγδοος ο Dovizioso, που με αυτή του την θέση, έχασε την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. O Zarco που μας είχε συνηθίσει αλλιώς στους προηγούμενους αγώνες δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 9η θέση, ενώ αντιθέτως, δεν αποτελεί έκπληξη η 11η θέση του Lorenzo, που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά πολύ κακών εμφανίσεων.  

Ο αγώνας στο Sachsenring ήταν καλός συνολικά αλλά ο πραγματικός χαμός γίνεται στην βαθμολογία, όπου τον πρώτο από τον τέταρτο, χωρίζουν μόλις 10 βαθμοί! Η αγωνιστική δράση θα σταματήσει για ένα μήνα τώρα, με τον επόμενο αγώνα να είναι προγραμματισμένος για τις 6 Αυγούστου, στο Brno.

Αποτελέσματα αγώνα 

Πίνακες βαθμολογίας 




Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2017 10:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MotoGP 2017, 8ος αγώνας, Assen MotoGP 2017, 10ος αγώνας, Brno »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon