.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 14:37

ΜΧ των Εθνών 2019 - Θρίαμβος της Ολλανδίας εντός έδρας - 31η η Ελλάδα

Μπροστά στο δικό της κοινό η ομάδα ΜΧ της Ολλανδίας πήρε μια σπουδαία νίκη στο Assen. Στην 31η θέση η Ελλάδα.

Στη μεγάλη ετήσια γιορτή του Motocross, αυτή που αποκαλείται "Ολυμπιακοί αγώνες του ΜΧ", 34 χώρες με τις εθνικές τους ομάδες μπήκαν στον χωμάτινο στίβο του Assen για το ΜΧ των Εθνών 2019.

Η δυνατή βροχή που έπεφτε κατά διαστήματα στην αμμώδη πίστα δεν εμπόδισε τους Ολλανδούς θεατές απ' το να γεμίσουν τις εξέδρες του Assen, παρέα με τον βασιλιά τους, Willem-Alexander.

Εκεί, προς μεγάλη τέρψη του κοινού, μεγάλοι θριαμβευτές αναδείχθηκαν οι Ολλανδοί, με τους Jeffrey Herlings (KTM, MXGP), Glenn Coldenhoff (KTM, MX2) και Calvin Vlaanderen (Honda, Open).

Στον πρώτο αγώνα όπου έτρεχαν μαζί οι MXGP και MX2, ο νέος πρωταθλητής της μεγάλης κατηγορίας, Tim Gajser (Honda) πήρε τη νίκη με ελάχιστη διαφορά μπροστά από τον Herlings, μετά από μια δυνατή μάχη και προσπέραση δύο γύρους πριν το τέλος. Τρίτος τερμάτισε ο νέος πρωταθλητής της ΜΧ2, Jorge Prado (KTM), που τώρα πλέον καβαλούσε μοτοσυκλέτα της μεγάλης κατηγορίας, στην οποία θα τρέχει του χρόνου.

Ο δεύτερος αγώνας της ημέρας είχε αναβάτες των Open και MX2, αναδεικνύοντας μεγάλο νικητή τον Coldenhoff, ο οποίος ήταν σε μεγάλη φόρμα ήδη από τους τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος MXGP που είχε ολοκληρωθεί μόλις μιαν εβδομάδα πριν.

Δεύτερος αναδείχθηκε ο Λετονός Pauls Jonass (Husqvarna) και τρίτος ο Άγγλος Shaun Simpson (KTM).

Η δράση του ΜΧοΝ ολοκληρώθηκε με τον τρίτο αγώνα που έφερε μαζί στην πίστα αναβάτες των MXGP και Open. Για μια φορά ακόμη όλοι οι κορυφαίο μαζί στην πίστα φρόντισαν ώστε το θέαμα να είναι χορταστικό και μαζί προσέφεραν και άφθονη αγωνία.

Ο Herlings έπεσε στην αρχή και βρέθηκε 23ος, ενώ ο Gajser αναλάμβανε τη μπαγκέτα του μαέστρου, πριν πέσει και αυτός.

Στο μεταξύ ο Coldenhoff είχε πάρει φόρα και ανέβαινε θέσεις, για να αναλάβει αυτός να οδηγήσει την κούρσα, ενώ ο Gajser ξανανέβαινε θέσεις με καταιγιστικό ρυθμό. Το ίδιο επιχείρησε και ο Herlings, μόνο που ξανάπεσε και βρέθηκε πάλι οπισθοχωρημένος στην 11η θέση.

Στο τέλος ο Coldenhoff δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα να πάρει τη δεύτερη νίκη του στην ημέρα, κρατώντας τον Gajser 2.5 δευτερόλεπτα πίσω του, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Jonass. Ο δε Herlings κατάφερε μετά και τη δεύτερη πτώση του να τα δώσει όλα και με πολύ γρήγορους γύρους να φτάσει 4ος, 10 δευτερόλεπτα πίσω από τον Jonass.

Αυτό το αποτέλεσμα ανέβασε και την Ολλανδία οριστικά στην πρώτη θέση του κόσμου. Δεύτερη κατετάγη η ομάδα του Βελγίου (Jeremy Van Horebeek, Kevin Strijbos και Jago Geerts), ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η Αγγλία (Shaun Simpson, Nathan Watson και Adam Sterry).

Η Ελλάδα, με τους Μανώλη Κρητικό (Yamaha), Αλέξανδρο Γεωργαντά (Husqvarna) και Ανδρέα Ανδρέου (Yamaha), έτρεξε στον Τελικό Β, όπου και πήρε την 31η θέση - μπροστά από Πόρτο Ρίκο, Κύπρο και Λουξεμβούργο.

Αναλυτικά αποτελέσματα ΜΧοΝ 2019

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon