.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 12:26

MXGP 2019, 18ος αγώνας, Σανγκάη (Κίνα)

Ο Jeffrey Herlings πήρε τ' όπλο του, έστω και στο τέλος, επιστρέφοντας δυναμικά με μια πειστική νίκη σε μια χρονιά που χάθηκε εξαιτίας τραυματισμού.

Στη μεγαλούπολη της νότιας Κίνας με το αποικιοκρατικό παρελθόν, το παγκόσμιο ΜΧ έφτασε στο τέλος της διαδρομής για το 2019. Οι πρωταθλητές είχαν ήδη κριθεί στις βασικές κατηγορίες MXGP (Tim Gajser) και MX2 (Jorge Prado), ωστόσο το θέαμα δεν έλειψε ούτε από αυτόν τον, θεωρητικά διάφορο, αγώνα.

MXGP

Ο Glenn Condenhoff (KTM) ανέλαβε να οδηγήσει τον πρώτο αγώνα της μεγάλης κατηγορίας, αρχικά πιεζόμενος από τον Jeremy Seewer (Yamaha), ωστόσο στη μονομαχία που ακολούθησε ο Seewer έπεσε δύο φορές, με τη δεύτερη να τον στέλνει αρκετά πίσω .

Ο Condenhoff συνέχισε να οδηγεί για αρκετούς γύρους, πλέον με τον Herlings να τον καταδιώκει στη δεύτερη θέση και τον Gajser τρίτο.

Πλησιάζοντας στο τέλος του αγώνα οι τρεις αναβάτες εκμηδένισαν τις μεταξύ τους διαφορές και μια τριπλή μάχη για τη νίκη άρχισε να φουντώνει, ωστόσο τίποτε δεν άλλαξε ως την καρό σημαία και οι αναβάτες τερμάτισαν με αυτήν ακριβώς τη σειρά.

Στο δεύτερο σκέλος της MXGP ο Seewer έστριψε πρώτος αλλά σύντομα ο επερχόμενος Coldenhoff τον πέρασε και ανέλαβε ξανά να οδηγήσει τον αγώνα. Στο κυνήγι του ο Gajser έκανε ένα λάθος που του κόστισε μερικές θέσεις, ώσπου στο τέλος του αγώνα ο Herlings ανέβασε ραγδαία τον ρυθμό του και πέρασε πρώτος, τρεις γύρους πριν το τέλος.

Ο Ολλανδός πρωταθλητής δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και οδήγησε εντυπωσιακά ως τη νίκη, αφήνοντας τον Coldenhoff δεύτερο και τον Seewer τρίτο.

Στο σύνολο του Κινεζικού GP ο Herlings ήταν ο μεγάλος νικητής, με δεύτερο τον Coldenhoff και τρίτο τον Seewer.

Όσο για τη βαθμολογία, ο Gajser πανηγυρίζει ήδη εδώ και δύο αγώνες τον δεύτερο τίτλο του, με τον Seewer δεύτερο και τον Coldenhoff τρίτο.

ΜΧ2

Στην κατηγορία που "λυμαίνεται" τα τελευταία δύο χρόνια ο θαυματουργός πιτσιρικάς από την Ισπανία, Jorge Prado (KTM), ο τελευταίος αγώνας ήταν άλλη μια ευκαιρία να αποδείξει πόσο πιο γρήγορος είναι απ' όλους τους αντιπάλους του.

Τι κι αν έχει ήδη πάρει τον τίτλο από τον προηγούμενο αγώνα, και στη Σανγκάη ο Prado απλά δεν άφησε κανέναν να αμφισβητήσει την κυριαρχία του, παίρνοντας άλλες δύο νίκες σε μια άκρως εντυπωσιακή σεζόν όπου κέρδισε με διπλές νίκες τα 14 από τα 18 GP που έτρεξε, μετρώντας σε σύνολο 36 αγώνων 31 νίκες, 2 δεύτερες και 1 τέταρτη θέση - καθώς και έναν αγώνα όπου απείχε λόγω τραυματισμού.

Στη Σανγκάη δύο αναβάτες τον πίεσαν πολύ για τη νίκη σε κάθε σκέλος, αρχικά ο Calvin Vlaanderen (Honda) και στο δεύτερο ο ομόσταυλός του Tom Vialle, μα τελικά κατάφερε να τους κερδίσει και τους δύο στην καρό σημαία.
Αυτοί οι τρεις γέμισαν και το βάθρο των νικητών του GP, με τον Prado φυσικά πρώτο, τον Vialle δεύτερο και τον Vlaanderen τρίτο.

Στη βαθμολογία ο Prado προφανώς σάρωσε με μια τρομακτική συγκομιδή βαθμών, 837, αφήνοντας τον δεύτερο Thomas Kjer Olsen (KTM) 213 βαθμούς πίσω!

Πλέον το παγκόσμιο ΜΧ στρέφει όλη του την προσοχή στο ΜΧ των Εθνών που θα φιλοξενηθεί στο Assen της Ολλανδίας στις 29 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία MXGP 2019

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon