.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019 16:21

MXGP 2019, 2ος αγώνας, Matterley Basin (Αγγλία)

Νέος θρίαμβος Cairoli

Ένα μεγάλο έσπευσε να απολαύσει τους παγκόσμιους αναβάτες του MXGP και παράλληλα να χαρεί μια εξόχως ηλιόλουστη και ζεστή μέρα στη Matterley Basin της Αγγλίας.

Ο αγώνας αρχικά είχε στη λίστα συμμετοχών δηλωμένο και τον πρωταθλητή του 2018, Jeffrey Herlings, ωστόσο ο Ολλανδός τελικά δεν κατέβηκε να τρέξει. Θυμίζουμε πως ο πρωταθλητής είχε σπάσει το πόδι του κατά τη διάρκεια προπόνησης τον περασμένο Ιανουάριο και αρχικά είχε ανακοινωθεί πως θα έχανε μόνο τον εναρκτήριο αγώνα στην Αργεντινή, ωστόσο λίγο πριν το Αγγλικό GP μια νέα ανακοίνωση ανέφερε πως ο αναβάτης θα παραμείνει εκτός δράσης και στην Αγγλία, αλλά και στους επόμενους τρεις αγώνες τουλάχιστον.

GB FLAG MOTOCROSS GP 2 GB 2019

Αυτό σημαίνει πως ο Herlings θα χάσει, μεταξύ άλλων, και τον αγώνα της πατρίδας του και πλέον η επιστροφή του τοποθετείται τον Μάιο, ενώ ουδείς θέλει να καθορίσει σε ποιον συγκεκριμένο αγώνα. Στο μεταξύ, αυτή η απουσία αφήνει μόνο του τον ομόσταυλό του στην ΚΤΜ, Toni Cairoli, ο οποίος με μια ακόμη νίκη στην Αγγλία έχει στρογγυλοκαθήσει στην κορυφή της κατάταξης.

SHADOWS MOTOCROSS GP 2 GB 2019

Στα 250 κυβικά, ο πρωταθλητής του 2018 και νικητής του πρώτου φετινού αγώνα, Jorge Prado, σημείωσε μια απουσία καθώς απεκόμισε έναν τραυματισμό στον ώμο κατά την προπόνησή του, ωστόσο αυτός δεν αναμένεται να τον κρατήσει εκτός δράσης για περισσότερο καιρό.

Εν τη απουσία του, ο Thomas Kjer Olsen ανέβασε τη Husqvarna του στο πρώτο σκαλί του βάθρου και τους δύο αγώνες και πήρε πρωτοπορία στην κατάταξη.

MXGP

O Tim Gajser (Honda) ήταν ο ταχύτερος στην προκριματική διαδικασία, αλλά στον πρώτο αγώνα της μεγάλης κατηγορίας ο Cairoli (KTM) πήρε τη Holeshot και πέρασε πρώτος.

Ο νεαρός Σλοβένος τον ξαναπέρασε και προσπάθησε να ανεβάσει ρυθμό για να απομακρυνθεί, με αποτέλεσμα να φάει μια τρομακτική πτώση με μεγάλη ταχύτητα, από την οποία ο ίδιος σηκώθηκε αμέσως και ξανακαβάλησε την τραυματισμένη του μοτοσυκλέτα για να βαλθεί ξανά να πιάσει τον πρώτο.

CAIROLI SAT MOTOCROSS GP 2 GB 2019
Toni Cairoli (KTM)

Ατυχώς για τον ίδιο, ο Cairoli ήταν πολύ μακριά για να τον πιάσει και η μάχη του τον έφερε ως την τρίτη θέση, πίσω από τον Gautier Paulin (Yamaha).

Στο δεύτερο σκέλος ξανά ο Cairoli έφτασε πρώτος και πήρε τη Holeshot, αλλά αυτή τη φορά ο Gajser εκμεταλλεύτηκε την απίστευτη ταχύτητα που επέδειξε επί Αγγλικού εδάφους για να περάσει πρώτος και να αρχίσει να ανοίγει διαφορά.

GAJSER MOTOCROSS GP 2 GB 2019
Tim Gajser (Honda, #243) - Toni Cairoli (KTM, #222)

Ενόσω ο Σλοβένος της Honda έδειχνε άτρωτος στον δεύτερο αυτόν αγώνα της MXGP, ο Cairoli έκανε την αντεπίθεσή του και προσπάθησε να πιάσει κορυφή, αλλά δεν κατάφερε να πλησιάσει πιο κοντά από τα 1.7 δευτερόλεπτα που ήταν η νικητήρια διαφορά του πρώτου. Στην τρίτη θέση βρέθηκε με έναν ακόμη καλό αγώνα ο Paulin.

PAULIN SAT MOTOCROSS GP 2 GB 2019
Gautier Paulin (Yamaha)

Κάπως έτσι ο Cairoli πήρε άλλη μια συνολική νίκη στο Αγγλικό GP, δεύτερη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα του 2019 και πλέον κάθεται άνετα στην πρώτη θέση της κατάταξης με 97 βαθμούς. Ο Gajser ακολουθεί από κοντά με 89 βαθμούς και ο Paulin είναι τρίτος με 42.

MXGP PODIUM MOTOCROSS GP 2 GB 2019

Αναμφίβολα ο Herlings δείχνει να χάνει πολύτιμο έδαφος εν τη απουσία του και, αν συνεχίσει έτσι ο Cairoli, μέχρι τον Μάιο η διαφορά θα μπορούσε να απλά αχανής για να την καλύψει ο Ολλανδός.

ΜΧ2

Με τον πρωταθλητή Prado απόντα, ο Tom Vialle (KTM) ήταν αυτός που προηγήθηκε νωρίς στον πρώτο αγώνα της κατηγορίας των 250 cc. Σύντομα όμως τον έπιασε και τον πέρασε ο Thomas Kjer Olsen (Husqvarna) και αρχικά φάνηκε πως θα έπαιρνε τη νίκη σχετικά εύκολα.

Τελικά η νίκη ήρθε, αλλά όχι εύκολα, καθώς ο Henry Jacobi (Kawasaki) το μάζευε διαρκώς τη διαφορά, ενώ πιο πίσω οι μάχες ήταν ανελέητες. Παρόλα αυτά, ο Olsen κατάφερε να διατηρήσει την πρωτιά του, με τον Jacobi δεύτερο και τον Vialle τρίτο.

OLSEN MOTOCROSS GP 2 GB 2019
Thomas Kjer Olsen (Husqvarna)

Στο δεύτερο σκέλος της ΜΧ2 ο Vialle έστριψε ξανά πρώτος στην εκκίνηση, έχοντας πίσω του τους Olsen, Jacobi, καθώς και τον Calvin Vlaanderen (Honda). Σύντομα ο Olsen είχε καθαρίσει από τους υπόλοιπους και κατεδίωκε τον πρωτοπόρο, τον οποίο και πέρασε λίγο μετά.

MX2PODIUM MOTOCROSS GP 2 GB 2019

Πίσω του ο Vialle έχανε θέσεις, ενώ ο Vlaanderen ανέβαινε διαρκώς, φτάνοντας ως τη δεύτερη θέση με την καρό σημαία, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Jacobi, αφήνοντας τον Vialle εκτός βάθρου και με μόνη παρηγοριά τα δύο έπαθλα των Holeshot που πήρε σε ισάριθμα σκέλη.

Η νίκη του Olsen τον ανέβασε στην πρώτη θέση της κατάταξης με 94 βαθμούς, με τον Jaconi δεύτερο (78 β.) και τον Vlaanderen τρίτο (71 β.). Ο δε Prado, από κυρίαρχος του πρώτου αγώνα, βρέθηκε στην 7η θέση της βαθμολογίας και σίγουρα θα επιστρέψει με όλη την καλή διάθεση να βάλει τα πράγματα στη θέση του.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία πρωταθλήματος MXGP 2019

Βίντεο

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019 16:28

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon