.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2019 11:13

MXGP 2019, 1ος αγώνας, Neuquen (Αργεντινή)

Εκκίνηση με θριάμβους για Cairoli και Prado

Μπροστά σε 30,000 θεατές και σε μια πανέμορφη τοποθεσία ψηλά στις Άνδεις και ανάμεσα σε δύο λίμνες, το MXGP of Patagonia Argentina έδωσε ένα ιδανικό εναρκτήριο λάκτισμα στο πρωτάθλημα του 2019.

MXGPSTART MOTOCROSS GP 1 ARG 2019

Απόντος του πρωταθλητή 2018, Jeffrey Herlings (KTM), που ακόμη αναρρώνει από εγχείρηση και αναμένεται να δώσει το παρόν από τον επόμενο αγώνα στην Αγγλία (24 Μαρτίου), όλοι περίμεναν μια δυναμική εμφάνιση του Toni Cairoli (KTM), ο οποίος άλλωστε ήταν ο βασικός αντίπαλος του Ολλανδού σε όλη την περσινή χρονιά και εμφανίζεται ιδιαίτερα φορμαρισμένος σαρώνοντας τον ανταγωνισμό στο πρόσφατο Internazionali MX της πατρίδας του.

Στα δε 250 κυβικά της ΜΧ2, ο θαυματουργός πιτσιρικάς Jorge Prado συνέχισε από εκεί που το άφησε πέρυσι, θριαμβευτής και φυσικά φαβορί για τον τίτλο και φέτος.

ΜΧ1

Ατυχώς για τον Cairoli, το πρωτάθλημα του 2019 δεν ξεκίνησε ιδανικά καθώς ένα μηχανικό πρόβλημα την ώρα των κατατακτήριων δοκιμών τον εξοβέλισε στις πιο μακρινές, ακριανές θέσεις της εκκίνησης.

Το γεγονός αποτέλεσε μια σπουδαία ευκαιρία για τον Julien Lieber (Kawasaki) να πάρει τη Holeshot στον πρώτο αγώνα της κατηγορίας και μαζί την αντίστοιχη επιταγή, αλλά, πριν καν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος του αγώνα, η πρωτιά της κούρσας θα περνούσε στα χέρια του Cairoli που ήρθε από πίσω αγριεμένος.

LIEBER SAT MOTOCROSS GP 1 ARG 2019
Julien Lieber

Σα να μην έφτανε αυτό, σύντομα ο Lieber θα βρισκόταν 5ος, καθώς τον πέρασε πρώτα ο Romain Febvre (Yamaha) και λίγο αργότερα και οι Tim Gajser (Honda) και Clement Desalle (Kawasaki).

Ενόσω ο Cairoli οδηγούσε στον δικό του ρυθμό, οι πίσω θέσεις έγιναν αντικείμενο σκληρής μάχης, με τον Gajser να παίρνει τη δεύτερη θέση από τον Febvre. Στο μεταξύ όμως απέμεναν μόλις 5 γύροι και ο Cairoli ήταν ήδη πολύ μπροστά για να μπορέσει να καταφέρει κάτι ο Σλοβένος, τερματίζοντας έτσι δεύτερος με πάνω από 6 δευτερόλεπτα διαφορά.

GAJSER MOTOCROSS GP 1 ARG 2019
Tim Gajser

Ο δεύτερος αγώνας της ΜΧ1 είχε άλλη μια Holeshot για τον Lieber, ωστόσο για μια φορά ακόμη θα έχανε το πλεονέκτημα αυτό πριν καν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος, αυτή τη φορά εξαιτίας μιας πτώσης του.

Μια άλλη πτώση στην πρώτη στροφή είχε ως αποτέλεσμα να μπλεχτούν πολλοί αναβάτες, όμως ο Cairoli πέρασε από εκεί αλώβητος και βάλθηκε στο κυνήγι των πρωτοπόρων.

VANHOREBEEK MOTOCROSS GP 1 ARG 2019
Jeremy Van Horebeek

Όσο ο Ιταλός ανέβαινε θέσεις, ο Febvre έπαιρνε τα ηνία του αγώνα και ο Gajser τον κατεδίωκε, ενώ σύντομα τους έφτασε και ο Cairoli. Αυτός και ο Gajser πέρασαν σχεδόν μαζί τον Febvre και όλα έδειχναν πως ο δεύτερος αγώνας θα κατέληγε σε ένα θρίλερ τριών αναβατών, ώσπου στον 14ο γύρο ο Febvre έπεσε και εγκατέλειψε, αφήνοντας τους δύο πρωτοπόρους να μονομαχήσουν.

MXGP PODIUM MOTOCROSS GP 1 ARG 2019

Τελικός νικητής, για μια φορά ακόμη, αναδείχθηκε ο Cairoli, αλλά αυτή τη φορά χρειάστηκε να ιδρώσει πολύ περισσότερο για να κάμψει την αντίσταση του αντιπάλου του. Η τρίτη θέση πήγε σε έναν ακόμη αναβάτη της Honda, τον Jeremy Van Horebeek, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε άριστα την εγκατάλειψη του Febvre.

ΜΧ2

Στα 250 κυβικά η δράση ξεκίνησε με μια γερή έκπληξη, καθώς η Holeshot του πρώτου αγώνα πήγε στον Tom Vialle (KTM) που έτρεχε για πρώτη φορά στη ζωή του σε αγώνα παγκοσμίου!

Βέβαια λίγο αργότερα είδε τον Jorge Prado (KTΜ) να τον περνά και, παρότι το πάλεψε, ο rookie από τη Γαλλία σταδιακά υποχώρησε ως την 7η θέση, στην οποία και τερμάτισε τιμητικότατα.

PRADO MOTOCROSS GP 1 ARG 2019
Jorge Prado

Στο μεταξύ, ο Prado απλά απομακρυνόταν από όλους τους αντιπάλους του, για να κερδίσει με διαφορά άνω των 16 δευτερολέπτων. Δεύτερος τερμάτισε ο Thomas Kjer Olsen (Husqvarna), παρότι ένα λάθος στην εκκίνηση αρχικά του κόστισε κάμποσες θέσεις.

Τρίτος στον πρώτο αγώνα της ΜΧ2 αναδείχθηκε ο Henry Jacobi με Kawasaki.

OLSEN MOTOCROSS GP 1 ARG 2019
Thomas Kjer Olsen

Το δεύτερο σκέλος της κατηγορίας είχε πάλι τον ίδιο πρωταγωνιστή, καθώς ο Prado ξεκίνησε με τη Holsehot και απλά άνοιγε τη διαφορά του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Αυτή τη φορά βέβαια δεν είχε την ευκαιρία να χτίσει χαοτικές αποστάσεις από τους διώκτες του, καθώς ο δεύτερος Olsen τερμάτισε αρκετά πιο κοντά στον νικητή, σε απόσταση μικρότερη των 5 δευτερολέπτων, ενώ η τρίτη θέση είχε μια έκπληξη: ο Αυστραλός Mitchell Evans (Honda) ανέβηκε στο βάθρο στον πρώτο του αγώνα στο Παγκόσμιο!

MX2 PODIUM MOTOCROSS GP 1 ARG 2019

Αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία πρωταθλήματος MXGP 2019

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2019 11:13

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon