.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018 14:27

Motocross των Εθνών 2018, Redbud (Η.Π.Α.)

Γαλλικός θρίαμβος επί Αμερικανικού εδάφους

Η 72η έκδοση της μεγαλύτερης ετήσιας γιορτής του Μotocross, το Monster Energy FIM Motocross of Nations, φιλοξενήθηκε στην Αμερικανική πίστα RedBud, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό σχεδόν 82,000 θεατών, με γενικώς καλό καιρό και λίγες διάσπαρτες βροχές.

Τριάντα ομάδες στήθηκαν στην εκκίνηση του 72ου MXoN, με την ομάδα του Πουέρτο Ρίκο να ξεσηκώνει το κοινό καθώς αυτή αποτελείτο από τους Travis Pastrana, Kevin Windham και Ryan Sipes.

OPENING C MOTOCROSS OF NATIONS USA 2018

Ωστόσο πριν τις αγωνιστικές δραστηριότητες μια παρέα με μεγάλους Αμερικανούς πρωταθλητές του ΜΧ άνοιξαν τη γιορτή επί σκηνής, μετρώντας ανάμεσά τους θρυλικά ονόματα όπως οι Ryan Villopoto, Jeff Stanton, Jeremy McGrath, John Dowd, Tim Ferry, Ricky Carmichael, Gary Semics, Ricky Johnson, Steve Stackable, Donnie Hanson, Billy Lies, Jeff Ward, Ron Lenchien και Chuck Sun.

Τελικά ήταν η Γαλλική ομάδα σήκωσε το τρόπαιο Chamberlain για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, υπό την ηγεσία του έμπειρου Gautier Paulin και με τους Dylan Ferrandis και Jordi Tixier δίπλα του.

Ακολούθησε με μικρή διαφορά η Ιταλία με τους Antonio Cairoli, Michele Cervellin και Alessandro Lupino, ενώ τρίτη αναδείχθηκε η Ολλανδική ομάδα με τον νέο πρωταθλητή MXGP, Jeffrey Herlings και τους Calvin Vlaanderen και Glenn Coldenhoff.

HERLINGS MOTOCROSS OF NATIONS USA 2018
Jeffrey Herlings

Ο πρώτος αγώνας του MXoN 2018 είδε τον Jeffrey Herlings να διαλύει τον ανταγωνισμό, κερδίζοντας με περισσότερα από 25 δευτερόλεπτα διαφορά από τους Gautier Paulin και Jorge Prado (τον νέο πρωταθλητή ΜΧ2), ενώ ο νέος πρωταθλητής του ΑΜΑ ΜΧ, Eli Tomac, κατάφερε να τερματίσει τέταρτος στο πρώτο αυτό σκέλος.

Η δεύτερη αγωνιστική σειρά έφερε στην πίστα αναβάτες της ΜΧ2 και της Open, με τον Glenn Coldenhoff να κερδίζει μπροστά από τους Hunter Lawrence και Jorge Prado.

Το πρόγραμμα έκλεισε με τον τρίτο αγώνα της ημέρας, αυτόν που καθόρισε και την τελική σειρά νικητών. Εδώ ο Coldenhoff επικράτησε το συμπατριώτη του Herlings , με τον Paulin να καταφέρνει τελικά να πάρει το τελευταίο σκαλί του βάθρου μπροστά από τον Antonio Cairoli.

PAULIN MOTOCROSS OF NATIONS USA 2018 0
Gautier Paulin

Κάπως έτσι η Γαλλία βρέθηκε στην πρώτη θέση, με την Ιταλία δεύτερη και την Ολλανδία τρίτη, ενώ στην πρώτη δεκάδα ακολούθησαν κατά σειρά οι Αυστραλία, Αγγλία, Η.Π.Α., Βέλγιο, Ισπανία, Εσθονία και Γερμανία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του ΜΧ των Εθνών 2018 μπορείτε να δείτε εδώ

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018 14:33

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon