.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019 13:13

Courtney Dunkan - Η νέα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Women's MX 2019

Στο Τουρκικό ΜΧGP η 23χρονη από τη Νέα Ζηλανδία κατέκτησε τον πρώτο της παγκόσμιο τίτλο.

Από το 2012 το WMX είχε μια σπουδαία πρωταγωνίστρια, την Ιταλίδα Kiara Fontanesi, η οποία κατέκτησε όλους τους τίτλους ως και το 2018 - με εξαίρεση το 2016 που τον πήρε η Γαλλίδα Livia Lancelot.

Τον περασμένο Μάιο ωστόσο η Fontanesi απομακρύνθηκε από τις πίστες του παγκοσμίου, καθώς ανακοίνωσε πως περιμένει το πρώτο της παιδί με τον Devin Parenti - τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Kick Boxing.

CELEB IV MOTOCROSS GP 17 TUR 2019

Αυτό άφησε το πεδίο ανοικτό για τη νέα γενιά αναβατριών, όπως η Dunkan, να ανέβουν στο ψηλότερο επίπεδο.

Όπερ και εγένετο. Η 23χρονη από τη Νέα Ζηλανδία που αγωνίζεται με Kawasaki κατέκτησε τον τίτλο με 239 βαθμούς, παίρνοντας δύο νίκες στα ισάριθμα σκέλη του αγώνα στην Afyonkarahisar. Για την ιστορία, δεύτερη στο πρωτάθλημα τερμάτισε η Ολλανδέζα Nancy Van De Ven (Yamaha) με 203 βαθμούς, ενώ τρίτη αναδείχθηκε η Larissa Papenmeier (Yamaha) από τη Γερμανία με 195 βαθμούς.

CELEB I MOTOCROSS GP 17 TUR 2019

"Δεν έχω λόγια να περιγράψω το συναίσθημα. Κέρδισα τον πρώτο μου αγώνα και περίμενα σπουδαία πράγματα από τον εαυτό μου και όλους τριγύρω μου. Χρειάστηκε να πάρω τον χρόνο μου και να μάθω από τα λάθη και τις αποτυχίες μου και, όσες φορές αισθάνθηκα πως ήθελα να τα παρατήσω, απλά επιμείναμε, συνεχίσαμε και να που φτάσαμε, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια. Ναι, ήθελα να βγω εκεί έξω και να τρέξω έναν καλό αγώνα και δεν είχα τίποτα να χάσω. Τα έδωσα όλα και τελικά τι υπέροχος τρόπος να κλείσει η σεζόν. Εννιά νίκες σε δέκα αγώνες, δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενη. Ήταν υπέροχο που εξασφάλισα τον τίτλο χτες [Σάββατο 7/9] κι έτσι την Κυριακή μπόρεσα να το απολαύσω και να χορτάσω τη στιγμή. Είμαι τόσο ευγνώμων για όσα έχει κάνει για μένα η οικογένειά μου, αλλά και για όσα έχει κάνει η ευρύτερη οικογένεια, η ομάδα Dixon Racing, η Monster Energy," δήλωσε περιχαρής η Dunkan μετά το τέλος του Τουρκικού ΜΧGP και την απονομή της.

H Courtney Dunkan ξεκίνησε τη διεθνή σταδιοδρομία της με τη Yamaha το 2009, συμμετέχοντας στο Junior MX World Championship, όπου κατατάχθηκε έκτη.

DUNCAN II MOTOCROSS GP 17 TUR 2019

Το 2011 κατέκτησε το εθνικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ (ΑΜΑ) στα 85 cc και το 2011 τον Αμερικανικό τίτλο των 125 cc γυναικών, πριν μετακομίσει στο παγκόσμιο.

Εκεί πέρασε τρεις χρονιές με τη Yamaha κατακτώντας τις θέσεις 5 (2016), 3 (2017) και 4 (2018), πριν μεταπηδήσει στην Kawasaki για να κατακτήσει τον πρώτο της παγκόσμιο τίτλο πριν μερικές μέρες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019 13:22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon