.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019 15:35

MXGP 2019, 3ος αγώνας, Valkenswaard (Ολλανδία)

Cairoli και Prado έβαψαν τα πάντα πορτοκαλί

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross επισκέφτηκε την πατρίδα του πρωταθλητή του 2018, Jeffrey Herlings, μόνο που αυτός δεν ήταν εκεί. Αναρρώνοντας ακόμη από τον τραυματισμό που απεκόμισε τον περασμένο Ιανουάριο ενόσω προπονείτο, ο Ολλανδός απείχε από έναν ακόμη αγώνα αφήνοντας τα ηνία στον ομόσταυλό του στην ΚΤΜ, Toni Cairoli, ο οποίος και έχει φροντίσει μέχρι τώρα να πάρει τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, χάνοντας μόνο ένα σκέλος από τα συνολικά έξι!

MXGPSTART MOTOCROSS GP 3 NL 2019

Στην ΜΧ2 ο πρωταθλητής Jorge Prado επέστρεψε από απουσία ενός αγώνα λόγω τραυματισμού και αμέσως ξαναμπήκε στα γνωστά ηγεμονικά του παπούτσια με μια πειστικότατη διπλή νίκη.

Με τα αποτελέσματα αυτά η ΚΤΜ μπορεί να πανηγυρίζει για την απόλυτη επικράτησή της με διπλές νίκες στις δύο βασικές κατηγορίες του παγκοσμίου ΜΧ.

MXGP

Ο Cairoli ξεκίνησε δυναμικά τον πρώτο αγώνα της κατηγορίας παίρνοντας τη Holeshot, ωστόσο πολύ γρήγορα τον πέρασε ο επερχόμενος Max Anstie (KTM) και ενώ ο Tim Gajser (Honda) καραδοκούσε.

Αμφότεροι όμως έπεσαν θύματα δικών τους λαθών, καθώς πρώτα έπεσε ο Gajser και τρεις γύρους αργότερα και ο Anstie. Χάρη σε αυτό το γεγονός ο Cairoli βρέθηκε άκοπα ξανά στην κεφαλή του αγώνα και δεν ξανακοίταξε πίσω του ως την καρό σημαία.

GAJSER MOTOCROSS GP 3 NL 2019

Πίσω του τερμάτισε δεύτερος ο Clement Desalle (Kawasaki) και τρίτος ο Gautier Paulin (Yamaha).

Στον δεύτερο αγώνα το ξεκίνημα έμοιαζε με αυτό του πρώτου χάρη στην τέταρτη φετινή Holeshot του Cairoli, αλλά αυτή τη φορά αποφάσισε να αλλάξει λίγο το σενάριο κρατώντας την πρωτιά ως το τέλος.

Στη δεύτερη θέση ανέβηκε ο Gajser, ενώ τρίτος πίσω του τερμάτισε ο Jeremy van Horebeek (Honda).

MXGPpodium MOTOCROSS GP 3 NL 2019

Με τη νέα του διπλή νίκη ο Cairoli άνοιξε τη διαφορά του από τον δεύτερο Gajser στους 22 βαθμούς, από 8 που ήταν πριν το Ολλανδικό GP. Τρίτος στην κατάταξη έχει ανέβει πλέον ο Desalle που προσπέρασε τον Paulin.

ΜΧ2

O Prado επέστρεψε στη δράση στην Ολλανδία και με το καλημέρα επέστρεψε στις ηγετικές εμφανίσεις. Στον πρώτο αγώνα ο νεαρός Ισπανός έστριψε πρώτος (Holeshot) και κράτησε την πρωτοπορία του ως το τέλος, κερδίζοντας με πάνω από 7 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο.

Αυτός ήταν ο Thomas Kjer Olsen (Husqvarna), ο οποίος με τη σειρά του άφησε αρκετά πίσω τον τρίτο, Henry Jacobi (Kawasaki).

PRADO MOTOCROSS GP 3 NL 2019

Στο δεύτερο σκέλος της κατηγορίας ο Prado απλά επανέλαβε την παράσταση για έναν ρόλο που μας χάρισε και στον πρώτο αγώνα, πήρε τη Holeshot και ξαναοδήγησε μέχρι την καρό σημαία χωρίς προβλήματα.

Δεύτερος πίσω του τερμάτισε αυτή τη φορά ο Jago Geerts (Yamaha), ενώ ο Olsen ανέβηκε συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα του δεύτερου αγώνα.

MX2PDOIUM MOTOCROSS GP 3 NL 2019

Με το αποτέλεσμα της Ολλανδίας ο Olsen διατήρησε τη θέση του στην κορυφή της κατάταξης, με τον Jacobi δεύτερο και τον Calvin Vlaanderen (Honda) τρίτο. Ο Prado πληρώνει την απουσία του από το προηγούμενο GP κι έτσι τώρα βρίσκεται στην 4η θέση της κατάταξης, 36 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο.

Αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία πρωταθλήματος MXGP 2019

Βίντεο

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Απριλίου 2019 14:23

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon