.
Κατηγορία ISDE
Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016 16:20

ISDE 2016 – Ημέρα 1η

 

Προηγούνται οι Η.Π.Α. Η Αυστραλία στις Γυναίκες, η Σουηδία στη Junior, 17η η Ελλάδα

 

Ολοκληρώθηκε, στις 11 Οκτωβρίου, η πρώτη ημέρα του θρυλικού International Six Days Enduro, το οποίο πραγματοποιείται φέτος στην Navarra της Ισπανίας.

Οι Η.Π.Α., που αποτελούν φέτος ένα από τα φαβορί για το πρώτο σκαλί του βάθρου, ξεπέρασαν τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν λόγω σκόνης και πέτρας και βρέθηκαν στην πρώτη θέση, με την ομάδα της Ιταλίας να τους ακολουθεί με μόλις 26 δευτερόλεπτα διαφορά. Ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο στην 3η θέση, η Ισπανία στην 4η, με την πεντάδα να κλείνει από την Πορτογαλία, που βρίσκεται λίγο πάνω από τρία λεπτά από τους πρωτοπόρους.

Η χώρα μας εκπροσωπείται στο I.S.D.E. από τους Βασίλη Σιαφαρίκα (Ε3), Μιχάλη Ντουζένη (Ε1), Παναγιώτη Κακολύρη (Ε2) και Γιάννη Κωνσταντινούδη (Ε1). Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας η ελληνική ομάδα βρίσκεται στην 17 θέση, 26 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα πίσω από την κορυφή.

Η Αυστραλία που θα πάλευε και φέτος για την πρωτιά, βγήκε δυστυχώς, νωρίς-νωρίς έξω από τη διεκδίκηση της νίκης καθώς ο αναβάτης της Josh Strang, σημείωσε πτώση με αποτέλεσμα να σπάσει τον αστράγαλό του και να αποσυρθεί από τον αγώνα.

Στις Γυναίκες, στην πρώτη θέση φιγουράρει η Αυστραλία, που αποτελεί και το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, με δεύτερη την ομάδα της Ισπανίας και Τρίτη εκείνη της Γερμανίας. Στην 4η θέση βρίσκονται οι Η.Π.Α., ενώ στην 5η η ομάδα της Σουηδίας.

Laia Sanz KTM 250 EXC F ISDE 2016

Η Σουηδία μπορεί να είναι 5η στις Γυναίκες, κατέλαβε όμως την πρώτη θέση στην Junior World Trophy, 23 δευτερόλεπτα μπροστά από την Ιταλία, η οποία προηγείται με της Ισπανίας με μόλις τρία δέκατα του δευτερολέπτου διαφορά!

Στην γενική προηγείται ο Ιταλός Giacomo Redondi (Ε3-honda), με τον Αμερικάνο Kailub Russell (Ε2-ΚΤΜ) στη δεύτερη θέση μόλις 6,5 δευτερόλεπτα πιο πίσω, ενώ τρίτος βρίσκεται ο Taylor Robert (Ε2-ΚΤΜ), επίσης από την ομάδα των Η.Π.Α. Τέταρτος είναι ο Ισπανός Josep Garcia Montaρa (Ε1), με Husqvarna, ενώ στην πέμπτη θέση έχουμε τον Αυστραλό Daniel Sanders με μόλις 16,58 δευτερόλεπτα διαφορά από τον πρώτο.

kailub ISDE USA

Πρώτος Έλληνας στη γενική κατάταξη είναι ο Βασίλης Σιαφαρίκας (Ε3-Honda), ο οποίος βρίσκεται στην 108η θέση, με τον Παναγιώτη Κακολύρη (Ε2-Husqvarna) στην 110η θέση, ενώ οι Μιχάλης Ντουζένης (Ε1-Honda) και Ιωάννης Κωνσταντινούδης (E1-Husqvarna) έχουν καταλάβει τις θέσεις 125 και 133 αντίστοιχα.

Φωτογραφίες

Βίντεο

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016 20:00

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ISDE 2015, 6η μέρα ISDE 2016 – Ημέρα 2η »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon