.
Κατηγορία ISDE
Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 10:07

ISDE 2018 - Ημέρα 2η

Πύρρεια ανατροπή για την Αυστραλία

Δεύτερη και μεγαλύτερη σε διάρκεια μέρα του International Six Days of Enduro χτες, Τρίτη 13 Νοεμβρίου, με τους αναβάτες να ρίχνονται στη μάχη στις Χιλιανές όχθες του Ειρηνικού Ωκεανού.

Ο ξηρός καιρός έκανε τις προσπάθειές τους ακόμη πιο δύσκολες και απαιτητικές σε επίπεδο φυσικής κατάστασης, με πολλή σκόνη να δυσκολεύει τη ζωή των 446 συμμετεχόντων.

World Trophy

FIM ISDE 2018 Vina del Mar Day2 Milner 10

Μεγάλη κερδισμένη της δεύτερης αγωνιστική μέρας ήταν η Αυστραλία, οι αναβάτες της οποίας έδωσαν μια παράσταση για έναν ρόλο, ξεπερνώντας και αφήνοντας τελικά πίσω τους Αμερικανούς που είχαν πάρει την πρωτιά της κατάταξης μετά την εναρκτήρια μέρα.

Οι Αυστραλοί ήταν ταχύτεροι στις περισσότερες ειδικές δοκιμασίες της ημέρας και κατάφεραν να κλείσουν τη δράση στην πρώτη θέση, 91 δευτερόλεπτα μπροστά από την ομάδα των Η.Π.Α.

Ανατροπή είχαμε και στις αμέσως επόμενες θέσεις, καθώς ένα δυνατό ντεμαράζ των Ιταλών ανέβασε τη χώρα τους στην τρίτη θέση, δύο ολόκληρα λεπτά πίσω από τους Αμερικανούς, αφήνοντας τους Γάλλους αμετακίνητους στην τέταρτη θέση.

Μεγάλη χαμένη της μέρας ήταν η Ισπανία, καθώς υποχώρησε από τρίτη στην πέμπτη θέση, ενώ πίσω της η Χιλή παρέμεινε έκτη στην κατάταξη.

Μια σημαντική είδηση ωστόσο βγήκε από το στρατόπεδο της Αυστραλίας, καθώς ο αναβάτης της, Lyndon Snodgrass (KTM) αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το ISDE. Κάπως έτσι η νίκη της ομάδας του απέκτησε έναν Πύρρειο χαρακτήρα, καθώς τώρα θα πρέπει να ολοκληρώσει τις υπόλοιπες τέσσερις μέρες με έναν αναβάτη λιγότερο, άρα θα έχει πολύ λιγότερα περιθώρια για λάθη αν θέλει να παραμείνει στη διεκδίκηση της νίκης.

Junior World Trophy

FIM ISDE 2018 Vina del Mar Day2 Verona 22

Στη Junior κατηγορία οι Ιταλοί συνέχισαν εξίσου δυναμικά, κατακτώντας μια ακόμη νίκη και διατηρώντας την πρωτοπορία τους στην κατάταξη.

Η εντυπωσιακή τους αγωνιστική παρουσία έχει ήδη αποκομίσει διαφορά τριών λεπτών από τους δεύτερους Αμερικανούς, ενώ χρειάζεται άλλος τόσος χρόνος μέχρι να φτάσουμε στη Γαλλία και την τρίτη θέση.

Ακολουθούν οι ομάδες της Αυστραλίας (4η) και της Χιλής (5η).

Women’s World Trophy

FIM ISDE 2018 Vina del Mar Day2 Jones 26

Στην κατηγορία των γυναικών η Αυστραλέζες μοιάζουν να παίζουν δίχως ανταγωνισμό. Μετά και τη δεύτερη μέρα έχουν χτίσει μια διαφορά που ξεπερνά τα τρία λεπτά από τη δεύτερη ομάδα των Η.Π.Α. και ο τρόπος με τον οποίο κυριαρχούν σε όλες τις ειδικές δοκιμασίες δείχνει πως δύσκολα θα απειληθούν ως το τέλος – αν δεν υπάρξουν απρόοπτα φυσικά.

Οι Η.Π.Α. κρατούν σταθερά τη δεύτερη θέση της κατάταξης, ενώ πίσω τους η Ισπανία είναι μεν τρίτη, αλλά με μια πολύ μεγάλη διαφορά που φτάνει τα έξι λεπτά από τη δεύτερη θέση.

Την πεντάδα συμπληρώνουν οι Γαλλίδες (4η θέση) και οι Σουηδέζες (5η θέση).

FIM ISDE 2018 Vina del Mar Day2 Ambience 16

Αναλυτικά αποτελέσματα του ISDE 2018 θα βρείτε εδώ

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 17:17

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ISDE 2018 - Ημέρα 1η ISDE 2018, Ημέρα 3η »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon