.
Κατηγορία ISDE
Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 16:43

ISDE 2018, Ημέρα 3η

Η Αυστραλία απομακρύνεται σε Γυναίκες και Άντρες

Η τρίτη μέρα του International Six Days of Enduro 2018 στη Χιλή άφησε πίσω της τις παραθαλάσσιες, αμμώδεις ειδικές κατά μήκος του Ειρηνικού Ωκεανού και έστειλε τις εκατοντάδες συμμετεχόντων προς την ενδοχώρα και την περιοχή Limache. Εκεί τους περίμενε ένας πολύ απαιτητικός κύκλος 150 χιλιομέτρων σε δύο γύρους σε πετρώδες τερέν υπό έντονη ζέστη.

World Trophy

FIM ISDE 2018 Vina del Mar Day3 Nambotin 19
Christophe Nambotin (Γαλλία)

Σε αυτές τις συνθήκες ήταν ξανά οι Αυστραλοί αυτοί που σημείωσαν τις καλύτερες επιδόσεις και, όχι απλώς διατήρησαν με άνεση την πρωτοπορία τους, αλλά αύξησαν και τη διαφορά τους από τους Αμερικανούς.

Ακούμε τον αρχηγό της Αυστραλίας, Daniel Milner (KTM): «Ήταν άλλη μια καλή μέρα για την Αυστραλία. Το να φτάσουμε στα μισά του αγώνα με περισσότερα από τρία λεπτά διαφορά συνιστά μια μεγάλη ένεση ηθικού, παρότι χάσαμε τον Lydon [Snodgrass] χτες με εγκατάλειψη.»

Η ομάδα των Η.Π.Α. διατηρείται στη δεύτερη θέση χωρίς να νιώθει ιδιαίτερη πίεση από τους Ιταλούς, αν και η βασική αιτία άγχους για τους Αμερικανούς προέρχεται από μπροστά και τους απομακρυνόμενους Αυστραλούς.

Καλή εμφάνιση έκανε και η περσινή νικήτρια, Γαλλία, η οποία μείωσε τη διαφορά της από την Ιταλία στα 1.2 δευτερόλεπτα, με τον Christophe Nambotin (Gas Gas) να είναι ο ταχύτερος αναβάτης της στην 5η θέση της ατομικής κατάταξης.

Πέμπτη ανέβηκε η Ισπανία, έκτη η Πορτογαλία, ενώ στην έβδομη θέση ανέβηκε η Τσεχία, φέρνοντας την οικοδέσποινα ομάδα της Χιλής σε δύσκολη θέση, καθώς υποχώρησε στην όγδοη θέση και έχασε με εγκατάλειψη τον Benjamin Herrera (Beta).

Junior World Trophy

davide.soreca ISDE 2018 07779
Davide Soreca (Ιταλία)

Στη Junior κατηγορία τα πράγματα είναι μάλλον απλά: οι κ.κ. Andrea Verona (TM), Matteo Cavallo (Beta) και Davide Soreca (TM) έχουν σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά τους και διατηρούν την Ιταλία στην πρώτη θέση έχοντας επικρατήσει και στις τρεις μέρες του αγώνα ως τώρα.

Η απόστασή τους από τη δεύτερη θέση και την ομάδα των Η.Π.Α. έχει ξεφύγει από τις διαφορές δευτερολέπτων και μετρά πλέον ένα λεπτό και 20 δευτερόλεπτα άνεσης για τους Ιταλούς πρωτοπόρους.

Υπάρχει ωστόσο μια μάχη στη Junior και αυτή έχει αρχίσει να αχνοφαίνεται στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Εκεί προς το παρόν κάθεται η Γαλλία, ωστόσο οι οικοδεσπότες της Χιλής έκαναν την τρίτη καλύτερη επίδοση της ημέρας, ανέβηκαν στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης και πλέον απειλούν άμεσα τους Γάλλους, δηλώνοντας πως η τέταρτη μέρα θα είναι η μέρα τους.

Women’s World Trophy

jessica.gardiner ISDE 2018 09406
Jessica Gardiner (Αυστραλία)

Στην όμορφη κατηγορία η κατάσταση θυμίζει αυτή των Junior, απλά όπου Ιταλία εδώ βάλτε Αυστραλία. Για τρίτη συνεχόμενη μέρα οι Αυστραλέζες ήταν ταχύτερες όλων και έφτασαν την πρωτοπορία τους στα έξι λεπτά από τις Αμερικανές που ακολουθούν.

Από τη δεύτερη θέση μεσολαβούν άλλα έξι λεπτά ως την τρίτη θέση της κατάταξης, όπου συναντάμε την ομάδα της Ισπανίας, με τις Γαλλία και Σουηδία να ακολουθούν.

FIM ISDE 2018 Vina del Mar Day3 Ambience 22

Αναλυτικά αποτελέσματα του ISDE 2018 θα βρείτε εδώ

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 16:44

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ISDE 2018 - Ημέρα 2η ISDE 2018, Ημέρα 4η »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon