.
Κατηγορία Indoor trial
Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 11:28

X-Trial 2019 – 1ος αγώνας, Βουδαπέστη (Ουγγαρία)

Ο Toni Bou συνεχίζει από εκεί που έμεινε στο outdoor Trial

Πέρυσι ο Ισπανός πολυπρωταθλητής και απόλυτος κυρίαρχος του παγκοσμίου Trial ξεκίνησε την αγωνιστική του χρονιά τραυματισμένος, αλλά σύντομα ξαναβρήκε τη φόρμα του και σάρωσε άλλον ένα τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Trial.

Με την έναρξη του indoor πρωταθλήματος, δηλαδή του X-Trial 2019, ο ευρισκόμενος σε άριστη φυσική κατάσταση Bou μπήκε δυναμικά στο 2019 κερδίζοντας τον εναρκτήριο αγώνα, μπροστά σε 5,400 θεατές που γέμισαν τη Budapest Arena.

xtrial 1 ougaria 4

Η αγωνιστική δράση εστίασε κυρίως στη μονομαχία του Bou με τον νικητή του περσινού πρώτου Indoor αγώνα, Adam Raga, καθώς οι δύο Ισπανοί βρίσκονταν πολύ κοντά σε βαθμούς και μέσα στη διεκδίκηση της νίκης ως το τέλος, φτιάχνοντας ένα ωραίο σενάριο, γεμάτο αγωνία για τους θεατές.

Στο πρώτο σκέλος του μεταξύ τους τελικού ο Raga ξεκίνησε δυναμικά, προηγούμενος με μόλις έναν βαθμό ποινής απέναντι στους τρεις που πήρε ο Bou συνεπεία ενός λάθους του. Μόλις στο επόμενο τμήμα του αγώνα, όμως, η πρωτοπορία ξαναπέρασε στα χέρια του πρωταθλητή, καθώς το έβγαλε με μόλις έναν βαθμό απέναντι στους 5 του αντιπάλου του.

Με την μεταξύ τους διαφορά να μην αλλάζει στο τρίτο σκέλος, όπου και οι δύο ήταν αλάνθαστοι, το τέταρτο σκέλος προσέθεσε άλλους 4 βαθμούς στην πρωτοπορία του Bou.

xtrial 1 ougaria 1

Ένα ασυνήθιστο λάθος του Bou στο πέμπτο σκέλος του τελικού, ωστόσο, επέτρεψε στον Raga να πλησιάσει τον αντίπαλό του στους 4 βαθμούς και πλέον επέμενε το 6ο και τελευταίο σκέλος του τελικού για να αναδειχθεί ο μεγάλος νικητής.

Εδώ αμφότεροι οι Ισπανοί αναβάτες αποδείχθηκαν αλάνθαστοι και τα δύο μηδενικά που προσέθεσαν στη βαθμολογία τους σήμαιναν πως ο Toni Bou ξεκινά τη σεζόν του 2019 με νίκη.

Στο τελικό της παρηγοριάς που θεσμοθετήθηκε φέτος και καθορίζει το τρίτο σκαλί του βάθρου, ο Jeroni Fajardo επικράτησε του Jaime Busto σε έναν “εμφύλιο” των αναβατών της GasGas.

xtrial 1 ougaria 2

Το πρωτάθλημα συνεχίζεται στις 3 Φεβρουαρίου με τον αγώνα στο Palau Sant Jordi στη Βαρκελώνη.

Αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία πρωταθλήματος X-Trial 2019

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 11:29

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon