.
Κατηγορία Indoor trial
Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019 12:43

X-Trial 2019 – 2ος αγώνας, Βαρκελώνη (Ισπανία)

Ακόμη και ο Toni Bou μπορεί να πέσει!

Μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό 10,000 Ισπανών στο Palau San Jordi της Βαρκελώνης, ο δεύτερος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Indoor Trial δεν απογοήτευσε όσους περίμεναν θέαμα και αγωνία.

x trial barcelona 2019

Για μια φορά ακόμη η νίκη αποτέλεσε το διακύβευμα μιας μονομαχίας μεταξύ δύο κορυφαίων Ισπανών αναβατών: οι κ.κ. Toni Bou (Montesa Honda) και Adam Raga (TRRS). Στην αρχή φαινόταν πως πάμε σε ένα εύκολο καθάρισμα από τον συνήθη ύποπτο Bou, ωστόσο ο πρωταθλητής “φρόντισε” να προσφέρει μια παραπάνω στρώση δράματος με μια άτσαλη πτώση του στο τέταρτο σκέλος του δεύτερου γύρου του αγώνα, από την οποία χρειάστηκε ιατρική φροντίδα για να επανέλθει στη δράση, έχοντας χτυπήσει την πλάτη του.

adam raga

Φτάνοντας στον τελικό, η μάχη μεταξύ των Bou και Raga ήταν σφικτή και τελικά έβγαλε νικητή τον δεύτερο με μόλις ένα πόντο διαφορά, 13 προς 14. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Raga στη Βαρκελώνη μετά από 10 ολόκληρα χρόνια!

toni bou 1

Στον δε τελικό της παρηγοριάς, ξανά οι δύο μονομάχοι ήταν οι ίδιοι του εναρκτήριου αγώνα στη Βουδαπέστη. Οι Jaime Busto και Jeroni Fajardo, αμφότεροι αναβάτες της Gas Gas, πολέμησαν σκληρά για το τρίτο σκαλί του βάθρου, το οποίο τελικά κατακτήθηκε από τον Busto με έναν μόλις πόντο διαφορά – το αντίθετο αποτέλεσμα δηλαδή από τον πρώτο αγώνα, όπου πάλι οι δύο ίδιοι αναβάτες πάλεψαν για την τρίτη θέση.

barcelon 2019 podium

Ο επόμενος αγώνας του X-Trial θα γίνει στις 16 Φεβρουαρίου, ξανά επί Ισπανικού εδάφους, αυτή τη φορά στον βορά και τη χώρα των Βάσκων, στο Bilbao.

Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογία X-Trial 2019

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019 12:44

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon