.
Κατηγορία Indoor trial
Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 14:36

X-Trial 2019 – 3ος αγώνας, Μπιλμπάο (Ισπανία)

Επιστροφή στην κορυφή για τον Bou

Μετά από δύο αγώνες μοιράζονταν την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης με μια πρώτη και μια δεύτερη θέση έκαστος στους δύο πρώτους αγώνες της σεζόν. Ο λόγος για τους κ.κ. Toni Bou (Montesa Honda) και Adam Raga (TRRS) , δηλαδή τους δύο Ισπανούς πρωτοπόρους του Indoor Trial, ή X-Trial ως είναι γνωστό πλέον.

Ο τρίτος αγώνας ήταν μάλλον σαφές πως θα ξέμπλεκε την κατάσταση μεταξύ τους, αλλά αυτό δεν ήταν εύκολο για κανέναν. Στον πρώτο γύρο του αγώνα ο Raga προηγείτο στην βαθμολογία του αγώνα Bou με 2 βαθμούς ποινής, έναντι 3 του αντιπάλου του, ενώ ο Jaime Busto (Gas Gas) ακολουθούσε από λίγο πιο μακριά με 6 βαθμούς.

49351 Foto.1550366599
Adam Raga

Στη συνέχεια ήρθε ο δεύτερος γύρος, όπου οι δύο πρωταγωνιστές ισοβάθμησαν με 6 βαθμούς ποινής έκαστος, για να μεταθέσουν την επίλυση των διαφορών τους στον μεγάλο τελικό του Μπιλμπάο.

Σε αυτόν κερδισμένος βγήκε ο Bou, περνώντας από το πιο δύσκολο δεύτερο κομμάτι της διαδρομής με μηδέν βαθμούς, έναντι των 5 που μάζεψε ο Raga. Η μεταξύ τους διαφορά μειώθηκε στους 2 μετά το πέμπτο τμήμα του αγώνα, αλλά στο έκτο και τελευταίο ο πρωταθλητής διατήρησε τη διαφορά των 2 βαθμών που είχε και κάπως έτσι έφτασε στην 159η νίκη στη λαμπρή του καριέρα.

49370 Foto.1550358314

Στον τελικό της παρηγοριάς – και τις τρίτης θέσης στο βάθρο – ο Γάλλος Benoit Bincaz (Beta) κατάφερε να επικρατήσει του Ισπανού Busto.

49357 Foto.1550365228
Benoit Bincaz

Ο επόμενος αγώνας έρχεται σε μερικές μόλις μέρες, ξανά στην Ισπανία και αυτή τη φορά στη Γρανάδα στις 23 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία πρωταθλήματος X-Trial 2019 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 14:37

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon