.
Κατηγορία GNCC
Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 10:34

GNCC 2012, 7ος αγώνας, Mountaineer

 

 

Μπροστά ο Whibley

 

 




Του Χρήστου Σώκου

Με τις καλοκαιρινές υψηλές θερμοκρασίες να χτυπούν και στο GNCC διαμορφώθηκαν αρκετά παράξενες αγωνιστικές συνθήκες. Έξω από το δάσος το τερέν ήταν ξερό και σκληρό, ενώ κάτω από την παχιά σκιά των δέντρων η υγρασία είχε φροντίσει να κρατήσει πολλά κομμάτια λασπωμένα!

Ισοβαθμία


Φτάνοντας σε αυτό τον αγώνα είχαμε ισοβαθμία στην ΧC1 μεταξύ των Paul Whibley (Yamaha) και Kailub Russell (KTM). Πλέον όμως ο Whibley μετά τη νίκη του πήρε κεφάλι στην βαθμολογία.
Στην XC2 ο Steward Baylor Jr. δεν συμμετείχε επειδή τραυμάτισε το χέρι του στον προηγούμενο αγώνα. Έτσι άνοιξε ο δρόμος για τον Andrew De Long (Husqvarna) για την πρωτιά.

XC1

Μπορεί αυτός που πήρε ξανά τα 250$ της καλύτερης εκκίνησης να ήταν ο Whibley, γρήγορα όμως ο νικητής του 5ου αγώνα Rory Mead (KTM) πέρασε μπροστά και ξέφυγε με το δίχρονό του. Πιάνοντας τους πάντες στον ύπνο ο Mead δεν άργησε να φτιάξει μία διαφορά 30 δευτερολέπτων! Μέχρι να τελειώσει ο πρώτος γύρος τον είχαν φτάσει όμως οι Whibley, Russell καθώς και ο Charlie Mullins (KTM). Ο περυσινός πρωταθλητής όμως είδε ξανά την τύχη να του γυρνάει την πλάτη. Η μοτοσικλέτα του σταμάτησε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα από μηχανικό πρόβλημα και μετά από πολύ ώρα γύρισε στα πιτ με το ATV των κριτών να τον τραβάει.
Περίπου στα μισά του αγώνα οι Whibley και Russell πέρασαν τον Mead και ξεκίνησαν την μεταξύ τους κόντρα. Στο σκληρό πετρώδες τερέν του αγώνα χρειάστηκε να επιστρατεύσουν όλες τις ικανότητές τους, μιας και οι δύο οδηγούσαν με ισάξιο ρυθμό. Μόλις λίγο πριν την καρό σημαία ο Whibley βρήκε τη δύναμη να κάνει μια μικρή διαφορά που του χάρισε τη νίκη. Παρόλο που προτιμάει τους αμμώδεις – λασπωμένους αγώνες τα πήγε εξαιρετικά.  Δεύτερος τελικά ο Russell βλέπει ξανά τον Whibley να προηγείται με 5 βαθμούς διαφορά. Ο Mead συμπλήρωσε το βάθρο και πλέον βρίσκεται τέταρτος στην βαθμολογία πολύ κοντά στον Mullins. Ο Thad Du Vall (Honda) τα βρήκε λίγο σκούρα στην αρχή του αγώνα, αλλά μετά μπήκε στα πιτ, έκανε κάποιες ρυθμίσεις στην μοτοσικλέτα του και επανήλθε για να πάρει ακόμα μία τέταρτη θέση.

XC2


Ο Baylor Jr. δεν αγωνίστηκε όπως αναφέραμε αλλά ακόμα προηγείται στη βαθμολογία.
Η υπόθεση νίκη όμως παίχτηκε ανάμεσα στους De Long και Jason Thomas (KTM). Πιέζοντας ο ένας τον άλλο κατάφεραν να μπουν στην πεντάδα της γενικής.
Στο τέλος όμως τη νίκη πήρε ο DeLong, την δεύτερη φέτος. Παρότι ξεκίνησε την χρονιά πολύ άσχημα φαίνεται ότι πια έχει βρει τον εαυτό του και παρουσιάζεται άκρως ανταγωνιστικός. Από την άλλη ο Thomas με συνεχείς σταθερούς τερματισμούς στο βάθρο είναι δεύτερος στη βαθμολογία.

Αποτελέσματα

XC1 Pro Results:
1. Paul Whibley (YAM)
2. Kailub Russell (KTM)
3. Rory Mead (KTM)
4. Thad DuVall (HON)
5. Takeshi Koikeda (KTM)
6. Garrett Edmisten (KAW)
XC2 Pro Lites Results:
1. Andrew DeLong (HSQ)
2. Jason Thomas (KTM)
3. Jesse Robinson (HSB)
4. Jedediah Haines (YAM)
5. AJ Stewart (YAM)
6. Ryan Lojak (YAM)

Βαθμολογία

XC1 Pro Standings:
1. Paul Whibley (177/2 wins)
2. Kailub Russell (172/4 wins)
3. Charlie Mullins -129
4. Rory Mead (126/1 win)
5. Thad DuVall -115
6. Jordan Ashburn -103
XC2 Pro Lites Standings:
1. Steward Baylor Jr. (161/5 wins)
2. Jason Thomas -143
3. Jesse Robinson -132
4. Andrew DeLong (123/2 wins)
5. Jedediah Haines -119
6. Brad Bakken -97


Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 10:55

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « GNCC 2012, 6ος αγώνας, Limestone 100 GNCC 2012, 8ος αγώνας, Snowshoe »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon