.
Κατηγορία GNCC
Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012 11:04

GNCC 2012, 6ος αγώνας, Limestone 100

 

 

Επανήλθε ο Russell

 

 




Του Χρήστου Σώκου

Ο συγκεκριμένος αγώνας είχε αρκετές αλλαγές στην σχεδίαση του και οι πολλές ρίζες δέντρων τον έκαναν πολύ τεχνικό και απρόβλεπτο.
Ο Kailub Russell (KTM) πέτυχε την τέταρτη νίκη της χρονιάς και πλέον ισοβαθμεί για το κυνήγι του τίτλου με τον Paul Whibley (Yamaha) στην XC1.
Στην XC2 είχαμε την μεγάλη ανατροπή με τον Steward Baylor Jr (KTM) να χάνει για πρώτη φορά φέτος από τον Andrew De Long (Husqvarna), ο οποίος μάλιστα λίγο έλειψε να πάρει και τη γενική!

XC1


Ξανά πρώτος στο ξεκίνημα βρέθηκε ο Whibley αλλά είδε γρήγορα τον Charlie Mullins (KTM) και τον Russell να τον περνούν. Ο Mullins για πρώτη φορά φέτος έδειχνε πολύ δυνατός μπροστά και παρά την μεγάλη μάχη που έδινε με τον Russell, φαινόταν ότι είχε τη δυνατότητα να πετύχει επιτέλους αυτή την πολυπόθητη νίκη που ψάχνει απεγνωσμένα.
Η ατυχία όμως χτύπησε την πόρτα του καθώς ένα μηχανολογικό πρόβλημα τον ανάγκασε να βγει εκτός ανταγωνισμού στο πιο μακρινό σημείο από τα πιτ της διαδρομής! Έως ότου να φτάσουν οι μηχανικοί της ομάδας του και να επιδιορθώσουν την μοτοσικλέτα, είχε χάσει ένα ολόκληρο γύρο. Τελικά ξαναμπήκε στον αγώνα για να τερματίσει 11ος.
Ο Russell από εκεί και πέρα χωρίς ιδιαίτερο ανταγωνισμό έκανε ένα αλάνθαστο αγώνα και πήρε τη νίκη.
Ο Whibley παραδέχτηκε ότι δεν ένιωθε άνετα με τις γλιστερό και σκληρό τερέν, καθώς προτιμά πιο αμμώδεις συνθήκες. Παρ’ όλα αυτά τερμάτισε δεύτερος.
Τρίτος αρχικά πέρασε την γραμμή του τερματισμού ο Thad DuVall (Honda) αλλά του επεβλήθη ποινή και έτσι έχασε την θέση του πέφτοντας τέταρτος. Το βάθρο λοιπόν συμπλήρωσε ανέλπιστα ο Jordan Ashburn (Yamaha) στην πρώτη του χρονιά φέτος στην XC1, δηλώνοντας ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να ξεκινάς μπροστά παρά να κυνηγάς τους κορυφαίους της κατηγορίας ξεκινώντας αργότερα.

XC2


Στην XC2 λοιπόν έγινε το αναπάντεχο! Ο Baylor Jr δεν ξεκίνησε καθόλου καλά από την μία και από την άλλη ο DeLong έδειχνε ότι βρισκόταν σε απίστευτη φόρμα. Ο DeLong μάλιστα κάποια στιγμή έφτασε σε απόσταση 5 δευτερολέπτων από τον πρώτο γενικής της XC1 Kailub Russell!.
Ο Baylor Jr. έφτασε μετά από μερικούς γύρους τον DeLong αλλά αντιμετώπισε και αυτός πρόβλημα με την μοτοσικλέτα του, καθυστέρησε και μετά είχε και μία πτώση. Έτσι τερμάτισε μόλις 10ος.
Ο DeLong λοιπόν ανενόχλητος πανηγύρισε έντονα τη νίκη, έχοντας αφήσει δεύτερο τον Jason Thomas (KTM), ο οποίος συνεχίζει να βρίσκεται και δεύτερος στην βαθμολογία. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Jedediah Haines (Yamaha) πετυχαίνοντας την καλύτερη επίδοση στον θεσμό.

Αποτελέσματα

XC1 Pro Results:
1. Kailub Russell (KTM)
2. Paul Whibley (YAM)
3. Jordan Ashburn (YAM)
4. Thad DuVall (HON)
5. Chris Bach (YAM)
6. Rory Mead (KTM)
7. Takeshi Koikeda (KTM)
8. Garrett Edmisten (KAW)
9. Jesse Groemm (KTM)
10. Steven Squire (KTM)
XC2 Pro Lites Results:
1. Andrew DeLong (HSQ)
2. Jason Thomas (KTM)
3. Jedediah Haines (YAM)
4. Brad Bakken (YAM)
5. Scott Grills (HON)
6. Cody Gragg (YAM)
7. Michael McGinnis (KTM)
8. Ricky Mair (YAM)
9. Zach Nolan (KTM)
10. Steward Baylor Jr (KTM)

Βαθμολογία

XC1 Pro Standings:
1. Kailub Russell (147/4 wins)
2. Paul Whibley (147/1 win)
3. Charlie Mullins 121
4. Rory Mead (105) (1/win)
5. Thad DuVall 97
6. Jordan Ashburn 89
XC2 Pro Lites Standings:
1. Steward Baylor Jr. (161/5 wins)
2. Jason Thomas 118
3. Jesse Robinson 111
4. Jedediah Haines 101
5. Brad Bakken 97
6. Andrew DeLong (93/1 win)

Φωτογραφίες

Video

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012 11:13

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « GNCC 2012, 5ος αγώνας, Mammoth GNCC 2012, 7ος αγώνας, Mountaineer »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon