.
Κατηγορία GNCC
Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011 10:41

GNCC, 3ος αγώνας, Steele Creek

 

“Δώρο” Mullins

 


Του Χρήστου Σώκου
Φωτoγραφίες: Shan Moore

Μετά από τρεις ολόκληρες ώρες σκληρού αγώνα χρειάστηκε να φτάσουμε στην τελευταία στροφή πριν την καρό σημαία για να ξεκαθαρίσει ο νικητής. Ενώ ο Charlie Mullins είχε κάνει έναν αψεγάδιαστο αγώνα έχοντας στον τροχό του τον περυσινό πρωταθλητή Josh Strang, μία στροφή πριν το τέλος έκανε το πρώτο και σημαντικότερο λάθος του, πέφτοντας και χαρίζοντας τη νίκη στον έκπληκτο Strang. Έτσι ο Strang πέρασε μπροστά στην βαθμολογία με 3 βαθμούς διαφορά από τον Mullins.
Στην XC2, ο factory αναβάτης της Husqvarna, Jason Thomas, έλυσε κάποια μικροπροβλήματα που είχε με την μοτοσικλέτα του στους δύο πρώτους αγώνες και μπόρεσε να αποδώσει τα μέγιστα παίρνοντας τη νίκη.

Κατηγορίες

Κατηγορία XC1
Από την αρχή του αγώνα οι Mullins και Strang έδειξαν ότι βρίσκονταν ένα σκαλί πιο πάνω από τους υπόλοιπους. Ο δεύτερος factory αναβάτης της KTM, Cory Buttrick είχε μία όμορφη μάχη με τον Thad DuVall (Yamaha) στην αρχή. Μάλιστα ο Buttrick είχε βλέψεις και για την πρωτιά αλλά γρήγορα είδε ότι οι Mullins και Strang ανέβασαν πολύ τον ρυθμό και δεν μπορούσε να ακολουθήσει.
Μετά από μία πτώση που είχε και ο DuVall, έκανε αγώνα “οικονομίας” και παρέμεινε στην τρίτη θέση.
Όλο το δράμα λοιπόν εκτυλίχθηκε μεταξύ των δύο πρωτοπόρων. Πριν τον τερματισμό υπήρχε ένα διαρκές μονοπάτι, το οποίο δεν άφηνε μεγάλα περιθώρια για προσπέραση. Ο Mullins ήταν μπροστά και ένιωθε τον Strang να βάζει ρόδα διαρκώς. Όμως ο Mullins έκλεινε έξυπνα όλες τις πόρτες και ο Strang το πήρε απόφαση κλείνοντας λίγο το γκάζι. Με έκπληξη είδε μία στροφή πριν το τέλος τον Mullins πεσμένο και δεν δίστασε να πάρει την πρωτιά!
Πολύ δυνατή εμφάνιση για τον νικητή του προηγούμενου αγώνα, Paul Whibley, ο οποίος μετά από μία άσχημη εκκίνηση (βρέθηκε τελευταίος) έβαλε το κεφάλι κάτω και έφτασε μέχρι την πέμπτη θέση.

Κατηγορία XC2
Ο Jason Thomas, όπως ήδη αναφέραμε, έλυσε τα προβλήματα που είχε στους δύο πρώτους αγώνες και μπόρεσε να αποδώσει τα μέγιστα. Το αποτέλεσμα ήταν μία άνετη νίκη με 6 λεπτά διαφορά από τον δεύτερο Andrew Delong. Τόσο αυτός όσο και ο τρίτος Brad Bakken, είναι νεοεισερχόμενοι στο GNCC, αφού μέχρι πρότινος αγωνίζονταν στο πρωτάθλημα National Enduro.
O Τhomas δήλωσε σχετικά: “ Οι πρώτοι δύο γύροι δεν πήγαν πολύ καλά. Ξέραμε γιατί έγινε αυτό και λύσαμε το πρόβλημα. Είχα αυτοπεποίθηση σήμερα, βρέθηκα μπροστά και διάλεγα τις σωστές γραμμές. Αυτό ήταν ό, τι χρειάστηκε.”

Δηλώσεις XC1


Josh Strang: “ Ήμουν πολύ τυχερός όταν ο Mullins έπεσε. Ήταν μεγάλη ατυχία γι’ αυτόν αλλά και εγώ έπεσα στον τελευταίο γύρο και τα έδωσα όλα για να τον ξαναφτάσω. Όταν τον πλησίασα προσπάθησα να περάσω γιατί ήξερα ότι φτάναμε στο τέλος. Αφού είδα ότι δεν μπορούσα, έκοψα ρυθμό, αλλά μετά έπεσε. Ξαφνιάστηκα και ανακουφίστηκα συγχρόνως.”

Charlie Mullins: “ Ένιωθα ότι έκανα ένα εξαιρετικό αγώνα και όντως έτσι ήταν. Το μόνο λάθος που έκανα ήταν στο τέλος και ήταν μεγάλο. Είμαι απογοητευμένος από τον εαυτό μου και δεν ξέρω τι να πω. Ποτέ δεν έχω ξαναπετάξει έτσι αγώνα.”

Cory Buttrick: “ Έκανα καλή εκκίνηση και ήμουν κοντά στον Mullins και στον Strang. Μετά όμως αυτοί οι δύο ανέβασαν ρυθμό και μόλις έπεσε και ο DuVall, απλώς οδήγησα σκληρά για να κρατήσω την τρίτη θέση.”

Αποτελέσματα XC1

{arttinytable}

1 Josh Strang Suz
2 Charlie Mullins KTM
3 Cory Buttrick KTM
4 Kailub Russell KTM
5 Paul Whibley Yam
6 Simo Kirssi Hsq
7 Jimmy Jarrett Hon
8 Russell Bobbitt KTM
9 Nate Kanney KTM
10 Michael Lafferty Hsb




 

{/arttinytable}

Αποτελέσματα XC2

{arttinytable}

1 Jason Thomas Hsq
2 Andrew DeLong KTM
3 Brad Bakken KTM
4 Scotty Watkins Hon
5 Steward Baylor Jr. KTM
6 Zachery Smith KTM
7 Shane Obanion KTM
8 AJ Stewart Yam
9 Shane Hufford Jr. KTM
10 Morgan Moss Hsq

 

{/arttinytable}

Βαθμολογία XC1

{arttinytable}

1 Josh Strang 73/1 νίκη
2 Charlie Mullins 70/1 νίκη
3 Paul Whibley 58/ 1 νίκη
4 Cory Buttrick 54
5 Nate Kanney 44
6 Garrett Edminsten 37
7 Michael Lafferty 35
8 Chris Bach 35
9 Kailub Russell 32
10 Jimmy Jarrett 31

{/arttinytable}

Βαθμολογία XC2

{arttinytable}

1 Jason Thomas 76/1 νίκη
2 Steward Baylor Jr. 71/1 νίκη
3 Andrew DeLong 58
4 Jesse Robinson 58/1 νίκη
5 Brad Bakken 54
6 Shane Obanion 40
7 Scotty Watkins 39
8 Jordan Ashburn 36
9 Morgan Moss 35
10 Shane Hufford Jr. 35

 {/arttinytable}

  Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 01:58

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « GNCC, 2ος αγώνας, Washington, Georgia GNCC - 3ος αγώνας - Steele Creek »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon