.
Κατηγορία GNCC
Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011 11:57

GNCC, 2ος αγώνας, Washington, Georgia

 

Η απάντηση του Whibley

 



Του Χρήστου Σώκου
Φωτογραφίες: Shan Moore

O Paul Whibley (Yamaha), πρωταθλητής GNCC το 2009, μετά από την άτυχη «στενή επαφή» που είχε με ένα δέντρο στον πρώτο αγώνα της χρονιά, επανήλθε αποφασισμένος να βάλει τα πράγματα σε μία τάξη και κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη νίκη, μπαίνοντας πλέον στο παιχνίδι του τίτλου. Στην XC2 ήταν η σειρά του Jesse Robinson (KTM), ο οποίος άφησε στην δεύτερη θέση τον προηγούμενο νικητή Steward Baylor Jr.

Κατηγορία XC1


Από την εκκίνηση και για τους πρώτους γύρους η κατάσταση θύμιζε περισσότερο αγώνα MX παρά off road! Οι Whibley, Nate Kanney (KTM), Cory Buttrick (KTM), Thad DuVall (Yamaha), Josh Strang (Suzuki) και ο νικητής του πρώτου αγώνα Charlie Mullins, εναλλάσσονταν διαρκώς στην κορυφή δίνοντας έντονες μάχες. Χρειάστηκε να φτάσει ο αγώνας περίπου στην μέση για να αρχίσει κάπως να ξεκαθαρίζει το τοπίο.

Μπροστά είχε πλέον μείνει ο Strang με τα δύο Yamaha των Whibley και DuVall να τον ακολουθούν. Δύο γύρους πριν το τέλος ο DuVall βρισκόταν στην πρώτη θέση αλλά ο Whibley έδειχνε πολύ δυνατός και μπόρεσε να περάσει. Η πίεση που ένιωσε ο DuVall τον οδήγησε σε λάθος με αποτέλεσμα να σβήσει η μοτοσικλέτα του και να δει τον Strang να περνάει! Τελικά στον γύρο που απέμεινε δεν άλλαξε η κατάσταση στην πρώτη τριάδα με τον Whibley να παίρνει τη νίκη 20 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Strang, ενώ 9 δευτερόλεπτα πιο πίσω ακολούθησε εμφανώς απογοητευμένος ο Duvall.

Ο Buttrick παρέμεινε τέταρτος και οι Kanney – Mullins έκλεισαν την εξάδα. Αξιοσημείωτη η 10η θέση που πήρε ο «βετεράνος» πια Mike Lafferty με Husaberg.

Κατηγορία XC2

Παρόλη την άσχημη εκκίνηση ο Robinson κατάφερε να αναρριχηθεί μπροστά και να ανέβει περιχαρής στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Έπεσε νωρίς σε βαθιές νερολακούβες χάνοντας χρόνο, αλλά μετά έβαλε το κεφάλι κάτω και επιβλήθηκε. Ο Baylor ταλαιπωρήθηκε από arm pump από την πρώτη στιγμή που μπήκαν στο τμήμα με τα δέντρα, αλλά δεν το έβαλε κάτω και ανταμείφθηκε με τη δεύτερη θέση.

Την τριάδα έκλεισε ο Jason Thomas, ο οποίος ενώ προπορευόταν στην αρχή, είχε μία ξαφνική άσχημη πτώση με πολλά. Όπως δήλωσε, την γλύτωσε από το camel back που είχε στην πλάτη του, το οποίο διαλύθηκε με την πτώση! Αυτό δεν τον εμπόδισε από το να επανακάμψει και συμπληρώσει στο τέλος το βάθρο.

Δηλώσεις XC1



Paul Whibley: “Η νίκη μου αυτή με βάζει ξανά στο παιχνίδι. Αυτός είναι ένας ωραίος τρόπος για να επιστρέψω και τώρα ξέρω ότι έχω την ίδια ταχύτητα με τους υπόλοιπους. Νιώθω καλά και η μοτοσικλέτα είναι εξαιρετική.”

Josh Strang: “ Δεν μπορούσα να πιάσω τον Whibley στο τέλος, πήγαινε πολύ καλά. Έχουν γίνει μόλις δύο αγώνες και ελπίζω να τα πάω καλύτερα μετά. Αυτοί οι τύποι πήγαιναν γρήγορα σήμερα και ήταν διασκεδαστικός αγώνας.”

Thad DuVall: “Θα έπρεπε να τα είχα πάει πολύ καλύτερα αλλά είχα μερικά προβλήματα στον τελευταίο γύρο. Οδηγούσα καλά όταν ο Whibley με έφτασε δύο γύρους πριν το τέλος, με πέρασε και μετά μου έσβησε η μοτοσικλέτα. Με πέρασε και ο Strang και αυτό ήταν.”

Cory Buttrick: “ Στο τέλος της ημέρας είμαι ευχαριστημένος τελικά με την τέταρτη θέση. Υπάρχουν πραγματικά πολύ γρήγοροι οδηγοί στην κατηγορία. Με μία μικρή πτώση μπορούσες να βρεθείς από την πρώτη θέση στην πέμπτη!”

Αποτελέσματα XC1

{arttinytable}

1 Paul Whibley Yam
2 Josh Strang Suz
3 Thad DuVall Yam
4 Cory Buttrick KTM
5 Nate Kanney KTM
6 Charlie Mullins KTM
7 Garret Edminsten Kaw
8 Jimmy Jarrett Hon
9 Russell Bobbitt KTM
10 Mike Lafferty Hsb

{/arttinytable}

Αποτελέσματα XC2

{arttinytable}

1 Jesse Robinson KTM
2 Steward Baylor Jr. KTM
3 Jason Thomas Hsq
4 Brad Bakken KTM
5 Jordan Ashburn Yam
6 Andrew DeLong KTM
7 Ted Mullins Yam
8 Scotty Watkins Hon
9 Shane Obanion KTM
10 Zackery Smith KTM

{/arttinytable}

Βαθμολογία XC1

{arttinytable}

1 Charlie Mullins 45/1 νίκη
2 Josh Strang 43
3 Paul Whibley 42/1 νίκη
4 Cory Buttrick 33
5 Nate Kanney 32
6 Garrett Edminsten 28
7 Chris Bach 27
8 Mike Brown 25
9 Mike Lafferty 24
10 Thad DuVall 22

{/arttinytable}

Βαθμολογία XC2

{arttinytable}

1 Steward Baylor Jr. 55/1 νίκη
2 Jesse Robonson 51/1 νίκη
3 Jason Thomas 46
4 Brad Bakken 33
5 Andrew DeLong 33
6 Jordan Ashburn 27
7 Shane Obanion 26
8 Morgan Moss 24
9 Shane Hufford Jr. 23
10 Scotty Watkins 22

{/arttinytable}

Φωτογραφίες


Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 01:58

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « GNCC 2011, 1ος αγώνας, River Ranch, Florida GNCC, 3ος αγώνας, Steele Creek »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon