.
Κατηγορία Extreme Enduro
Δευτέρα, 22 Μαϊος 2023 11:44

Hard Enduro 2023, 1ος αγώνας, Xross Hard Enduro Rally (Σερβία)

Με νίκη άνοιξε λογαριασμό στη νέα σεζόν ο πρωταθλητής 2022, Manuel Lettenbichler.

Το FIM Hard Enduro World Championship 2023 ξεκίνησε με τον αγώνα Xross Hard Enduro στην πόλη Zlatibor της Σερβίας. Εκεί ο πρωταθλητής Lettenbichler (KTM) ξεκίνησε με το αριστερό, μένοντας τέταρτος στην πρώτη δοκιμασία του αγώνα, στον Akrapovic EnduroCross Prologue. Νικητής σε αυτήν αναδείχθηκε ο Billy Bolt (Husqvarna), επικρατώντας σε όλη τη διάρκεια του Προλόγου, μπροστά από τους Alfredo Gomez (Rieju) και Trystan Hart (KTM).

Στην πρώτη πλήρη αγωνιστική μέρα του αγώνα ωστόσο ο Lettenbichler ανέλαβε να οδηγήσει από νωρίς και παρέμεινε σε θέση οδηγού στην κατάταξη ως και το τέλος της, με δεύτερο τον Mario Roman (Sherco) και τρίτο τον Teodor Kabakchiev (KTM).

billy bolt

Η δεύτερη μέρα του GP ξεκίνησε με εντυπωσιακό Bolt, ο οποίος είχε να αντιμετωπίσει και μια ποινή 43 δευτερολέπτων μετά από ένα λάθος στην πλοήγηση που είχε υποπέσει την προηγούμενη, ωστόσο ο ρυθμός του Άγγλου ήταν εκτυφλωτικός στην αρχή του αγώνα και σύντομα ήταν αυτός που όλοι έπρεπε να κυνηγήσουν.

Η αντεπίθεση του Lettenbichler ήταν δυνατή στη δεύτερο μέρος της ημέρας, καθώς ο Γερμανός προσπάθησε πολύ να επαναλάβει τον θρίαμβό του από την πρώτη μέρα, ωστόσο στο τέλος δεν κατάφερε να καλύψει τα τελευταία έξι δευτερόλεπτα που τον χώριζαν από τον Bolt.

roman

Η τρίτη και τελευταία μέρα του αγώνα είχε πάντως έναν ξεκάθαρο πρωταγωνιστή. Ο Lettenbichler ξεκίνησε δυναμικά, ανέλαβε την πρωτιά και την κράτησε ως το τέλος με ιδιαίτερα εντυπωσιακό τρόπο, κρατώντας τους διώκτες του σε χρονική απόσταση που έμοιαζε ανυπέρβλητη.

Στο τέλος δεύτερος στην ημέρα κατετάγη ο Kabakchiev και τρίτος ο Roman.

hardenduro 1 serbia podium

Στο συνολικό αποτέλεσμα του GP ο Lettebichler πήρε την πολυπόθητη νίκη στο ντεμπούτο του πρωταθλήματος για το 2023, με τον Roman δεύτερο και τον Kabakchiev τρίτο.

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για 8-11 Ιουνίου και είναι το περίφημο Red Bull Erzbergrodeo στην Αυστρία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon