.
Κατηγορία Extreme Enduro
Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017 16:04

Red Bull Romaniacs 2017 – Prolog

 

Gomez σε τρελή φόρμα!

 



Με “φόρα» από την επικράτηση του στο Erzberg Rodeo τον περασμένο μήνα, ο ισπανός Alfredo Gomez, πήρε τη νίκη και στην super ειδική “Prolog” του Red Bull Romaniacs 2017, αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και είναι το φαβορί του αγώνα.

Στη δεύτερη θέση ο βρετανός Billy Bolt με Husqvarna TE 300,  ενώ τρίτος κατετάγη ο Jonny Walker (KTM ECX  300)  επίσης από την Αγγλία. Oι συνθήκες στην super ειδική ήταν πάρα πολύ δύσκολες, αφού πέρα από τα –σχεδόν απροσπέλαστα- τεχνητά εμπόδια που είχαν τοποθετήσει οι διοργανωτές, η βροχή τα έκανε όλα… μούσκεμα, βάζοντας και την μειωμένη πρόσφυση ως παράγοντα στην εξίσωση.

Οι τρεις πρώτοι αναβάτες είχαν το δικαίωμα να επιλέξουν την σειρά εκκίνησης τους για την πρώτη ημέρα ανοικτής διαδρομής του αγώνα με τον Gomez να επιλέγει την τρίτη θέση, τον Bolt την δεύτερη και τον Walker να ξεκινά πρώτος, στο ρόλο του “ναρκαλιευτή”

Στην τέταρτη θέση ο Graham Jarvis με Husqvarna, ο οποίος έχασε την τρίτη θέση στον τερματισμό, ενώ πέμπτος ο Γερμανός Manuel Lettenbichle, με KTM.

Eντυπωσιακός  ο Wade Young με Sherco, που για τρεις γύρους το πάλεψε για την πρώτη θέση απέναντι στον Gomez, αλλά μερικά λάθη τον οδήγησαν στην έβδομη θέση.

Οι αναβάτες δήλωσαν σχετικά:

Alfredo Gomez: “Έκανα μια πολύ καλή αρχή, αισθάνομαι δυνατός και η μοτοσυκλέτα μου αποδίδει εξαιρετικά, φυσικά και έχω στόχο τη νίκη. Αναμένουμε πολύ λάσπη στη συνέχεια του αγώνα, για εμένα θα είναι λίγο πιο δύσκολο, καθώς έχω να προπονηθώ πολύ καιρό σε τέτοιο τερέν, στη Ισπανία έχει να βρέξει από τον Απρίλιο. Θα ξεκινήσω συγκρατημένα τον αγώνα και θα προσπαθήσω να αποφύγω τα λάθη, το μεσημέρι στο service point, θα εξετάσω τους χρόνους μου και μάλλον θα πιέσω μετά από αυτό το σημείο.”

Billy Bolt: “Σήμερα ήταν κόλαση! Ευτυχώς διδάχτηκα από τη περσινή μου εμπειρία ότι σε τέτοιες συνθήκες, το μυστικό είναι να οδηγάς έξυπνα και όχι επιθετικά, αυτό ακριβώς έκανα λοιπόν. Είμαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, με την στρατηγική μου κατάφερα μάλιστα να περάσω κάποιους αναβάτες και να αναρριχηθώ στην δεύτερη θέση. Αύριο όμως ξεκινά ο πραγματικός αγώνας!”

Jonny Walker: “Από την μια είμαι χαρούμενος για την τρίτη θέση, από την άλλη προβληματίζομαι  που θα ξεκινήσω πρώτος στον ανοικτού πεδίου αγώνα… όμως αυτή είναι η κατάσταση και θα πρέπει να αντεπεξέλθω, θέλω τη νίκη, δεν το κρύβω!”

Αποτελέσματα Super Ειδικής Prolog:  

1.Alfredo Gómez (ESP)
2.Billy Bolt (GBR)
3.Jonny Walker (GBR)
4.Graham Jarvis (GBR)
5.Manuel Lettenbichler (GER)
6.Paul Bolton (GBR)
7.Wade Young (ZAF)
8.Pol Tarres (ESP)
9.Travis Teasdale (ZAF)
10.Mario Roman (ESP)

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017 16:15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Red Bull Romaniacs 2017 Red Bull Romaniacs 2017 – Πρώτη ημέρα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon