.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022 17:54

EnduroGP 2022, 3ος αγώνας, Ιταλία

Άλλη μια νίκη για τον Wil Ruprecht στο ιταλικό GP.

Ο τρίτος γύρος του WPTGlobal FIM EnduroGP World Championship επισκέφτηκε την Ιταλία και την περιοχή γύρω από την πόλη Carpineti, κοντά στη Modena και τη Bologna, μετά τις Ισπανία και Πορτογαλία.

Εκεί η δράση ξεκίνησε παραδοσιακά με το Akrapovic Super Test, στο οποίο πρώτευσε ο Josep Garcia (KTM), μπροστά από τους Thomas Oldrati (Honda) και τον πρωτοπόρο της κατάταξης, Wil Ruprecht (TM Racing).

Ο Ισπανός της ΚΤΜ συνέχισε εξίσου δυναμικά και την επόμενη μέρα, την πρώτη του αγώνα, κατακτώντας την πρώτη θέση μπροστά από τον Ruprecht και τον Andrea Verona (GASGAS).

Έτσι τη δεύτερη μέρα του ιταλικού GP όλα έδειχναν πως οδεύουμε μια μάχη Garcia και Ruprecht για τη νίκη, και όντως οι αγώνας εξελισσόταν έτσι, με τον Αυστραλό να χτίζει μια διαφορά 13 δευτερολέπτων από τον Ισπανό.

Φτάνοντας στο τελευταίο τεστ της ημέρας και του αγώνα, το JUST1 Enduro Test, ο Garcia πίεσε για να μαζέψει τη διαφορά και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί μια πολύ άσχημη πτώση, μετά την οποία κατάφερε μετά βίας να τερματίσει 16ος.

Στο μεταξύ ο Ruprecht είδε τον αγώνα του να απλοποιείται και πήρε μια πολύ σημαντική νίκη, χάρη στην οποία ισχυροποίησε τη θέση του στην κορυφή της προσωρινής κατάταξης.

Δεύτερος τερμάτισε ο Verona και τρίτος ο Nathan Watson (Honda).

Με τον Garcia να μην παίρνει βαθμούς στη δεύτερη μέρα του αγώνα, η τελική κατάταξη του ιταλικού GP ήταν κατά σειρά: Ruprecht, Verona, Watson.

Στη βαθμολογία της EnduroGP ο Ruprecht προηγείται με 105 βαθμούς, ο Verona ακολουθεί με 99 και ο Garcia υποχώρησε τρίτος με 87.

Κατά κατηγορία, στην Ε1 ο μεγάλος νικητής ήταν ο Verona, με δεύτερο τον Oldrati και τρίτο τον Daniel Milner (Fantic).

Στην Ε2 ο Ruprecht φυσικά και πήρε τη νίκη, μπροστά από τον Watson, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Hugo Blanjoue (KTM).

Στην Ε3, τέλος, ο Mikael Persson (Husqvarna) ήταν ο μεγάλος νικητής, με δεύτερο τον Leo Le Quere (Sherco) και τρίτο τον Marc Sans Soria (Husqvarna).

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες EnduroGP 2022

Ο επόμενος αγώνας θα μας επιστρέψει στην Πορτογαλία και την περιοχή Coimbra-Souselas, το τριήμερο 1 με 3 Ιουλίου 2022.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 13:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon