.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Δευτέρα, 16 Μαϊος 2022 12:38

EnduroGP 2022, 2ος αγώνας, Πορτογαλία

Ο Αυστραλός Ruprecht πήρε μια δύσκολη διπλή νίκη από τον Garcia και πέρασε πρώτος στην κατάταξη, με μόλις έναν βαθμό διαφοράς από τους δύο διώκτες του.

Η αρχή της αγωνιστικής δράσης στο πορτογαλικό GP έγινε το βράδυ της Παρασκευής με το Akrapovic Super Test, στο οποίο πρώτευσε ο Josep Garcia με ΚΤΜ, επικρατώντας των Thomas Oldrati (Honda) και Andrea Verona (GASGAS) για μόλις ελάχιστα δέκατα του δευτερολέπτου.

Στην πρώτη αγωνιστική μέρα του GP αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Αυστραλός Wil Ruprecht (TM) – που είχε τερματίσει τέταρτος το προηγούμενο βράδυ στο Super Test.

Δεύτερος με πολύ μικρή διαφορά 4 δευτερολέπτων ακολούθησε ο Garcia και τρίτος ο Verona.

Στη δράση της Κυριακής ο αγώνας συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, καθώς Ruprecht και Garcia μονομάχησαν σκληρά για τη νίκη, η οποία εν τέλει πήγε στον αναβάτη της ΤΜ για να ολοκληρώσει ένα μαγικό τριήμερο, ενώ τρίτος τερμάτισε ξανά ο Verona.

Με αυτή τη νίκη ο Ruprecht πέρασε πρώτος στην κατάταξη του WPTGlobal FIM EnduroGP World Championship 2022 με 68 βαθμούς, ενώ ο Garcia ακολουθεί εκ του σύνεγγυς με 67, όσους ακριβώς έχει και ο Verona.

Εν ολίγοις, οδεύουμε για ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα φέτος, με την αξιοπερίεργη απουσία από την κορυφή των κυρίαρχων των προηγούμενων ετών, δηλαδή των Brad Freeman και Steve Holcombe της Beta.

Κατά κατηγορία, στην Ε1 μεγάλος νικητής της Πορτογαλίας ήταν ο Verona, στην Ε2 ο Ruprecht (σε μια ακόμη μονομαχία με τον Garcia) και στην Ε3 ο Davide Guarneri της Fantic.

Στην κατηγορία Junior ξεχώρισε ο Zach Pichon με Sherco, ενώ στις Γυναίκες η Jane Daniels της Fantic διεύρυνε με νίκη το προβάδισμά της στην κατάταξη.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες EnduroGP 2022

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 24-26 Ιουνίου στην Carpineti της Ιταλίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 13:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon