.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2022 16:01

EnduroGP 2022, 4ος αγώνας, Coimbra (Πορτογαλία)

Με μια σημαντικότατη νίκη στο δεύτερο πορτογαλικό GP της χρονιάς, ο Nathan Watson έβαλε τον εαυτό του στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Ο τέταρτος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro 2022 επέστρεψε στην Πορτογαλία, ξανά μετά τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς, αυτή τη φορά ωστόσο δίχως έναν από τους πρωταγωνιστές του. Ο Josep Garcia (ΚΤΜ) εγχειρίστηκε καθώς ο προηγούμενος αγώνας του άφησε “δωράκι” έναν ραγισμένο αντίχειρα στο αριστερό χέρι, έτσι απείχε από τον αγώνα της Coimbra.

Εκεί η δράση άρχισε με τον Andrea Verona (GASGAS) να κερδίζει το Akrapovic Super Test, μπροστά από τους Nathan Watson (Honda) και Brad Freeman (Beta).

Στο πρώτο αγωνιστικό σκέλος του αγώνα, δηλαδή τον αγώνα του Σαββάτου (2/7), o Watson πήρε μια πειστική νίκη την ώρα που ο νικητής του προηγούμενου GP, Wil Ruprecht (TM), είχε μια βαριά πτώση, από την οποία περιορίστηκε μόλις στη 13η θέση.

Έτσι ο Verona τον προσπέρασε στην προσωρινή κατάταξη της EnduroGP, καθώς τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Watson, ενώ τρίτος της ημέρας αναδείχθηκε ο Daniel Milner (Fantic).

Για να φτάσουμε στην Κυριακή (3/7) και τη δεύτερη και τελευταία μέρα του GP στο οποίο ο Watson συνέχισε με την ίδια φόρα που κατείχε όλο Σαββατοκύριακο, κερδίζοντας ξανά στο δεύτερο αγωνιστικό σκέλος.

Τον ακολούθησε ο Verona, ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο Steve Holcombe (Beta), ένας ακόμη πρωταθλητής που ξεκίνησε άχρωμα τη φετινή χρονιά, όπως ο ομόσταυλός του και πρωταθλητής 2021, Freeman που ακόμη αναρρώνει από τραυματισμό.

Κατά κατηγορία:

Ε1

Ο Verona απλά δεν έχει αντίπαλο, συνεχίζοντας με το απόλυτο των βαθμών και στα τέσσερα GP που έχουν τρέξει ως τώρα στη σεζόν του 2022. Στην Coimbra η έκπληξη άκουγε στο όνομα Sanuele Bernardini (Honda), καθώς ο Ιταλός έκανε τον μακράν καλύτερο φετινό του αγώνα τερματίζοντας δεύτερος σε κάθε αγωνιστική μέρα στην Πορτογαλία, άρα και στο σύνολο. Τρίτος αναδείχθηκε ο Tomas Oldrati (Honda).

Ε2

Στην κλάση του ο νικητής του GP, Watson, δε θα μπορούσε παρά να είναι επίσης πρώτος. Ο επανακάμψας Holcombe βρέθηκε στη δεύτερη θέση, ενώ τρίτος ήταν ο Hugo Blanjoue (KTM).

E3

Ο Freeman οδηγεί την κατάταξη στην κατηγορία αυτή και αυτό δεν αλλάζει καθώς ο Άγγλος προσέθεσε άλλους 40 βαθμούς από τη διπλή του πρωτιά και στον τέταρτο γύρο του πρωταθλήματος. Τον ακολούθησαν οι Mikael Persson (Husqvarna) και Matteo Pavoni (TM).

Γυναίκες

Για τρίτο σερί αγώνα η Jane Daniels (Fantic) πήρε το απόλυτο των βαθμών και μοιραία οδηγεί το πρωτάθλημα.

Παλεύει από σχετικά κοντά η Mireia Badia (Rieju) που στην Coimbra πήρε δύο δεύτερες θέσεις στις αντίστοιχες αγωνιστικές μέρες. Ομοίως στην τρίτη θέση του αγώνα και του πρωταθλήματος βρίσκεται η Rosie Rowett (KTM).

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες EnduroGP

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου (29-31/7) στη Σλοβακία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 13:14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon