.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2022 11:09

EnduroGP 2022, 5ος αγώνας, Gelnica (Σλοβακία)

Μεγάλη νίκη του Ruprecht, διατηρείται στην πρωτιά της κατάταξης ο Verona.

Ο 5ος γύρος του WPTGlobal FIM EnduroGP World Championship φιλοξενήθηκε στη βροχερή Σλοβακία, όπου η δράση άνοιξε το απόγευμα της Παρασκευής (29/7) με το Akrapovic Super Test.

Εκεί ο πρωταθλητής της Beta, Brad Freeman, μας χάρισε μια εντυπωσιακή παράσταση κερδίζοντας το τεστ μπροστά από τον Andrea Verona (GASGAS), ξεκινώντας δυνατά τον αγώνα σε μια σεζόν που δεν πάει καλά για κανέναν από τους δύο πρώην πρωταθλητές της ιταλικής εταιρείας, δηλαδή τον ίδιο και τον Steve Holcombe – ο οποίος ήρθε τρίτος στο εναρκτήριο αυτό τεστ.

Την πρώτη πλήρη μέρα του αγώνα ωστόσο, ήταν ο Wil Ruprecht (TM Racing) αυτός που πήρε τη νίκη στη λασπωμένη διαδρομή, υπερκαλύπτοντας τα περίπου 4 δευτερόλεπτα διαφορά που είχε από τον Verona, ο οποίος περιορίστηκε στη δεύτερη θέση μετά τα αγωνιστικά σκέλη του Σαββάτου 30/7, ενώ ξανά τρίτος αναδείχθηκε ο Holcombe.

Τη δεύτερη μέρα, Κυριακή 31/7, ο Αυστραλός Ruprecht συνέχισε σε άριστη φόρμα και πήρε μια σπουδαία νίκη, όχι όμως εύκολα. Στη δεύτερη θέση τον πίεσε αρκετά ο επανακάμψας Holcombe, στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση στο πρωτάθλημα, χάνοντας τη νίκη για λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο.

Τρίτος αναδείχθηκε ο Josep Garcia (KTM), στην επιστροφή του από απουσία ενός αγώνα λόγω τραυματισμού.

Έτσι στο σύνολο μεγάλος νικητής ήταν ο Ruprecht, δεύτερος ο Holcombe, ενώ στην τρίτη θέση ισοβάθμησαν οι Garcia και Verona.

Με το αποτέλεσμα αυτό ο Verona διατηρεί την πρωτιά στην προσωρινή βαθμολογία με 161 βαθμούς, με τον Ruprecht να καταδιώκει με 150 και τρίτο τον Nathan Watson (Honda) με 123 μετά από έναν μέτριο αγώνα στη Σλοβακία.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες EnduroGP 2022

Στη συνέχεια ακολουθεί ο προτελευταίος αγώνας της χρονιάς στην Ουγγαρία, 5-7 Αυγούστου, ενώ έπεται μια μεγάλη διακοπή ως τα μέσα Οκτώβρη που θα γίνει ο τελευταίος και καθοριστικός αγώνας της σεζόν στη Γερμανία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon