.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016 14:49

AMA Supercross 2016, 11ος αγώνας, Detroit

 

Dungey και τιμωρία



 

 

Το θεαματικό πρωτάθλημα SX της ΑΜΑ ταξίδεψε για τον 11ο γύρο στο Detroit και την πίστα Ford Field, όπου τα βασικά της χαρακτηριστικά ήταν οι υψηλές τεχνικές απαιτήσεις με γλιστερό έδαφος και λίγα σημεία πρόσφορα για προσπεράσεις.

Ο αγώνας της μεγάλης κατηγορίας είχε λίγο απ' όλα, με δράμα, ανατροπές και τιμωρίες, ωστόσο τίποτε απ' όλα αυτά δε στάθηκε αρκετό για να σταματήσει την ξέφρενη πορεία του Ryan Dungey προς έναν ακόμη τίτλο.

Αντίστροφα, στα 250 κυβικά η ανατροπή συντελέστηκε καθώς οι δύο ως τώρα πρωτοπόροι της βαθμολογίας είχαν έναν αγώνα που χαρακτηρίστηκε από κάκιστος (Martin) ως καταστροφικός (Hill), αναδεικνύοντας έναν νέο πρωτοπόρο στη βαθμολογία.

450 SX

Κανονικά ο Ryan Dungey (KTM) θα ήταν ο μεγάλος νικητής από τον 11ο αγώνα του πρωταθλήματος AMA SX, καθώς ήταν ο κυρίαρχος στο Ford Field του Detroit καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου.
Ωστόσο μια παράβασή του – συγκεκριμένα το γεγονός πως αγνόησε μια σημαία – επέφερε ποινή απώλειας δύο θέσεων από τους αγωνοδίκες. Κάπως έτσι ο Dungey καταχωρήθηκε επισήμως ως τρίτος, με τη νίκη να πηγαίνει στον Jason Anderson (Husqvarna) και τη δεύτερη θέση στον Marvin Musquin (KTM).


Παρόλα αυτά, ο Dungey διατήρησε την πρωτοπορία του στην βαθμολογία και μάλιστα κέρδισε και λίγο έδαφος, καθώς ο βασικός του διώκτης, Ken Roczen (Suzuki) τερμάτισε πέμπτος, χάνοντας έτσι μια μεγάλη ευκαιρία να μειώσει την απόσταση από τον αντίπαλό του.


Η Γενική Κατάταξη της μεγάλης κατηγορίας μετά από 11 αγώνες έχει ως εξής: Ryan Dungey (KTM) 253, Ken Roczen (Suzuki) 214, Jason Anderson (Husqvarna) 200, Eli Tomac (Kawasaki) 186, Marvin Musquin (KTM) 178, Cole Seely (Honda) 173.

250 SX

Η μικρή κατηγορία των 250 κυβικών έτρεξε στο Ford Field του Detroit τον τέταρτο από τους συνολικά εννιά αγώνες του πρωταθλήματος, καταλήγοντας σε ένα αποτέλεσμα που έφερε ανατροπή στην κεφαλή της κατάταξης.


Η νίκη του Malcolm Stewart (Honda) σε συνδυασμό με την κακή εμφάνιση του ως τώρα πρωτοπόρου Jeremy Martin (Yamaha) τον έφερε πλέον στην πρώτη θέση της κατάταξης, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα. Παράλληλα, ο δεύτερος της κατάταξης ως τότε, Justin Hill (KTM), είχε μια πτώση με τραυματισμό στα προκριματικά και έμεινε εκτός δράσης για το Σαββατοκύριακο.


Ο Martin είχε εντυπωσιάσει στους τρεις πρώτους αγώνες της σεζόν, ωστόσο στο Detroit η τύχη του επεφύλλασσε αρκετές δυσκολίες. Όλα άρχισαν με ένα μεγάλο μπλέξιμο στην πρώτη στροφή του Main Event, όπου ο αναβάτης της Yamaha έχασε πολύ έδαφος και στην προσπάθειά του να το καλύψει είχε μια δεύτερη πτώση, μένοντας τελικά στη μακρινή 13η θέση.


Κάπως έτσι ο Stewart πήρε τη νίκη και την πρωτοκαθεδρία της βαθμολογίας, ενώ το βάθρο συμπληρώθηκε από τους Aaron Plessinger (Yamaha) και Shane McElrath (KTM).


Μετά από τέσσερεις αγώνες, η βαθμολογία έχει ως εξής: Malcolm Stewart (Honda) 80, Jeremy Martin (Yamaha) 73, Aaron Plessinger (Yamaha) 67, Justin Hill (KTM) 63, Martin Davalos (Husqvarna) 61 και Tyler Bowers (Kawasaki) 53. 

Φωτογραφίες

 

Video 250

Video 450

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016 20:43

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon