.
Κατηγορία AMA Supercross
Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016 20:16

AMA Supercross, 10ος γύρος, Toronto

 

Ο Roczen αντεπιτίθεται

 

 

Tο πρωτάθλημα ΑΜΑ SX μεταφέρθηκε στο Τορόντο του Καναδά για τον δέκατο αγώνα και μια ακόμη θεαματική αναμέτρηση των ιπτάμενων αναβατών σε μια πίστα που όλοι βρήκαν εξαιρετικά απαιτητική.
 
Στα 450 είχαμε την τρίτη φετινή νίκη του Ken Roczen, ο οποίος έχει μπροστά του επτά αγώνες πλέον για να καλύψει τη διαφορά των 34 βαθμών από τον πρωτοπόρο Ryan Dungey.
 
Στα 250 στο μεταξύ, η απουσία του Martin Davalos από τον αγώνα έφερε έντονες ανακατατάξεις στη βαθμολογία, καθώς ο απών αναβάτης έχασε την πρωτοπορία του και βρίσκεται πλέον τέταρτος.

450 SX

Η πτώση του Justin Bogle (Honda) στην αρχή του Main Event προκάλεσε ένα μικρό πανικό, καθώς συμπαρέσυρε μια σειρά αναβατών, όπως οι Jason Anderson (Husqvarna) και Deven Raper (Kawasaki).
 
Λίγο πιο πριν ο Chad Reed (Yamaha) είχε βγει εκτός δράσης για την ημέρα μετά από μια δυνατή πτώση στην ευθεία της αφετηρίας της πίστας.
 
Μπροστά από αυτούς η τριάδα των Ryan Dungey (KTM), Eli Tomac (Kawasaki) και Ken Roczen (Suzuki) ξέφυγε για να δώσει τη δική της μάχη για τη νίκη. Αυτή πήγε στον Roczen, ο οποίος γυρνούσε με έναν ρυθμό που οι άλλοι απλά δε μπορούσαν να ακολουθήσουν.
 
Δεύτερος τερμάτισε ο Marvin Musquin (KTM), ο οποίος ανέβηκε πολύ στο δεύτερο μέρος του αγώνα, ενώ τρίτος ήρθε ο Dungey παρότι είχε μια πτώση. Την τέταρτη θέση πήρε ο Cole Seely (Honda), περνώντας τον υποχωρούντα Tomac στον 17ο γύρο, ενώ πίσω του για λίγο δεν κατάφερε να του κλέψει και την πέμπτη θέση ο Justin Brayton (KTM).
 
Στη βαθμολογία ο Ryan Dungey προηγείται με 233 βαθμούς, ακολουθεί ο Ken Roczen με 199 και στο κατόπι τους βρίσκονται οι Jason Anderson 175, Eli Tomac 170, Cole Seely 163 και Marvin Musquin 156.

250 SX

Η απουσία του Martin Davalos (Husqvarna) – για “προσωπικούς λόγους”, όπως ανακοίνωσε η ομάδα του – άφησε ανοικτό το πρωτάθλημα για τους υπόλοιπους.
 
Μετά από ένα μαζικό ατύχημα που έβγαλε προσωρινά ή οριστικά για τον αγώνα εκτός μάχης κάμποσους αναβάτες, αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Justin Hill (KTM), που κατάφερε να φτάσει ως τη νίκη σε έναν άκρως θεαματικό αγώνα.
 
Πίσω του ακολούθησαν οι Jeremy Martin (Yamaha) και Matt Bisceglia (Suzuki), για να συμπληρωθεί το βάθρο των 250 κυβικών.
 
Στη βαθμολογία πάτησε κορυφή ο Jeremy Martin με 65 βαθμούς, ενώ τον ακολουθούν οι Justin Hill 63, Malcolm Stewart 55, Martin Davalos 45, Aaron Plessinger 45 και Tyler Bowers 35. 

Φωτογραφίες

Video 250

Video 450

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016 20:34

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon