.
Κατηγορία AMA Supercross
Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2016 00:36

AMA Supercross 2016, 9ος αγώνας, Daytona

 

Μάχες κορυφής



 

 

Ο αγώνας Supercross της Daytona είναι ένας από τους μακροβιότερους στο θεαματικό αυτό πρωτάθλημα της ΑΜΑ, καθώς διεξάγεται σε έναν χώρο στο εσωτερικό της διάσημης πίστας Daytona International Speedway.
 
Το θέαμα φυσικά δεν έλειψε ούτε φέτος, καθώς όλοι οι πρωτοπόροι έδωσαν μεγάλες μάχες για τη νίκη σε αυτόν τον ξεχωριστό αγώνα, σε μια πίστα που έχει χαραχτεί από τον θρυλικό Ricky Carmichael και βάζει δύσκολα στους αναβάτες απαιτώντας αντοχή, ταχύτητα και όλο τους το οδηγικό ταλέντο.

450 SX

Ο αγώνας της μεγάλης κατηγορίας ξεκίνησε χωρίς τη συμμετοχή του James Stewart (Suzuki). Ο πρωταθλητής του 2014 επέστρεψε φέτος μετά από μια χρονιά αποχής λόγω της τιμωρίας του εξαιτίας μιας αμφιλεγόμενης υπόθεσης ντόπινγκ, μα στο πρώτο προκριματικό σκέλος είχε μια πτώση που τον άφησε τραυματία για το υπόλοιπο της ημέρας – και επίσης κάνει τη συμμετοχή του στον επόμενο αγώνα στο Toronto αμφίβολη.
 
Στο Main Event ο πρωτοπόρος της κατάταξης Ryan Dungey (KTM) πήρε την holeshot, καταδιωκόμενος από τον Eli Tomac (Kawasaki). Οι δυο τους και ο Marvin Musquin (KTM) σύντομα έκαναν μια μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους αναβάτες, ενώ προς το τέλος του αγώνα οι δύο πρώτοι απομακρύνθηκαν και από τον Musquin σε μια μονομαχία για τη νίκη.
 
Αυτή τελικώς κατέληξε στον Tomac μετά από μια επική μάχη που κρίθηκε στον εντυπωσιακό τελευταίο γύρο. Η εξάδα συμπληρώθηκε από τον Musquin στο τρίτο σκαλί του βάθρου, ακολουθούμενο από τους Jason Anderson (Husqvarna), Ken Roczen (Suzuki) – ο οποίος στον πρώτο γύρο ήταν μόλις δέκατος και κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά με έναν πολύ δυνατό αγώνα – και Trey Canard (Honda).
 
Στην κατάταξη προηγείται με διαφορά ο Dungey (213 βαθμοί) και ακολουθούν οι Roczen (174 β.) και Anderson (163 β.). 

250 SX

Το Main Event των 250 κυβικών ξεκίνησε με τον Malcolm Stewart (Honda) να παίρνει τη holeshot (πρώτη στροφή) από τον Jeremy Martin (Yamaha) και μαζί κεφάλι στον αγώνα. Στα πρώτα δύο τρίτα της διαδρομής οι δυο τους έτρεχαν σε απόσταση μικρότερη του δευτερολέπτου, μα στη συνέχεια μια σειρά λαθών από τον Stewart έδωσε στον αντίπαλό του την ευκαιρία να τον περάσει και να παραμείνει πρωτοπόρος της κούρσας ως τον τερματισμό.
 
Δεύτερος τερμάτισε ο Justin Hill (KTM), έχοντας ξεκινήσει από την πέμπτη θέση, ενώ τρίτος κατετάγη ο πρωτοπόρος της γενικής κατάταξης Martin Davalos (Husqvarna). Ακολούθησαν οι Stewart, Aaron Plessinger (Yamaha) και Arnaud Tonus (Kawasaki) για να κλείσει η εξάδα του αγώνα.
 
Στη βαθμολογία του πρωταθλήματος προηγείται ο Davalos με 45 βαθμούς, με τον Martin δεύτερο και μόλις δύο βαθμούς διαφορά (43) και τον Stewart τρίτο στους 40 βαθμούς. 

Φωτογραφίες

Video 250

Video 450

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016 20:57

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA Supercross 2016, 8ος αγώνας, Atlanta AMA Supercross, 10ος γύρος, Toronto »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon