.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016 10:13

AMA Supercross 2016, 8ος αγώνας, Atlanta

 

Dungey και Davalos!

 

 

Του Τάκη Μανιάτη

Μπορεί η πορεία του Ryan Dungey να είχε δείξει ότι παραμένει φαβορί - και πρώτος στην βαθμολογία, κάτι που σφράγισε με την νίκη του στην Atlanta, ωστόσο, ο Martin Davalos, κέρδισε την κατηγορία 250SX και άλλαξε τα δεδομένα.

450SX - Άλλη μία o Dungey


Στην Atlanta έγινε ο 8ος αγώνας για το AMA Supercross με τον Ryan Dungey να διεκδικεί άλλη μία νίκη, την 5η του, μπροστά σε 61,683 θεατές, στο γήπεδο Georgia Dome.

Ο Justin Brayton ήταν αυτός που κέρδισε την Holeshot με τον Marvin Musquin και τον Chad Reed να ακολουθούν, και τον Jason Anderson να προηγείται του Dungey αρχικά, που εκκίνησε 5ος.
Ο Musquin πέρασε γρήγορα τον Brayton και πήρε αυτός την πρωτοπορία από τον πρώτο κιόλας γύρο και αύξησε την διαφορά. Γρήγορα όμως ο Dungey έκανε την επίθεση του και πέρασε στην 2η θέση, μένοντας πίσω από τον Musquin και παρακολουθώντας τις κινήσεις του.
Ο Brayton βρέθηκε στην 3η θέση ενώ οι δύο πρώτοι αύξησαν την διαφορά τους για να κάνουν το δικό τους αγώνα για την νίκη.
Αν και ο Dungey βρέθηκε πολλές φορές σε σημείο να περάσει, ο Musquin δεν του άφησε τέτοιο περιθώριο, έως και τον τελευταίο γύρο. Εκεί, συνάντησε τον James Stewart σε αργό γύρο ο οποίος τον έκοψε και τον ανάγκασε να αλλάξει γραμμή στα σαμάρια, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του, δίνοντας στον Dungey την ευκαιρία να κάνει την κίνηση του.
Ο Dungey πήρε έτσι άλλη μία νίκη με 4'' διαφορά από τον Musquin με τον Chad στην 3η θέση. Ήταν η 5η νίκη του Dungey σε οκτώ αγώνες, και το πρώτο 1-2 για την KTM, με τους Dungey και Musquin από το 2014.

Πλέον ο Dungey αύξησε την βαθμολογική του διαφορά στους 33 πόντους από τον Ken Roczen, ο οποίος κέρδισε τους τρεις τελευταίους αγώνες.
Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Davi Millsaps, Justin Brayton, Ken Roczen.

250 SX - Nίκη για Davalos

Στην Atlanta έγινε ο πρώτος αγώνας για το Eastern Regional 250SX του 2016, με τον Shane McElrath να κερδίζει την Holeshot αλλά να βγαίνει εκτός πίστας σύντομα, και να αφήνει το περιθώριο στον Martin Davalos να αναλάβει αυτός την πρώτη θέση, με τους Darryn Durham και Malcolm Stewartνα ακολουθούν.
Με τον Davalos στην πρώτη θέση, ο Stewart προχώρησε σε πέρασμα του Durham και πήρε την δεύτερη θέση όντας ακόμη στον πρώτο γύρο του αγώνα. Δύο γύρους αργότερα, ο Durham έχασε άλλη μία θέση από τον Tyler Bowers ο οποίος είχε ξεκινήσει 4ος. Στον έκτο γύρο, ο Aaron Plessinger πέρασε τον Bowers, ερχόμενος από την 9η θέση της εκκίνησης, και χώθηκε σφήνα στις θέσεις του βάθρου. Μπροστά, ο Davalos απολάμβανε την πρωτοπορία του αγώνα, και ένιωσε ακόμη πιο άνετα όταν ο Stewart έπεσε, κι έτσι δεν είχε κάποιον να τον απειλήσει.
Λίγο αργότερα, ο Davalos έχασε χρόνο κατά την προσπέραση αργών αναβατών και ο Stewart επανήλθε, αλλά τελικά, τα αποτελέσματα παρέμειναν ίδια, με τον Davalos να κερδίζει με ένα δευτερόλεπτο διαφορά.
Την έκπληξη έκανε ο Aaron Plessinger που τερμάτισε 3ος για δεύτερη φορά στην καριέρα του, ενώ, αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη νίκη του Davalos από τον αγώνα στο St. Louis το 2014 - ταυτόχρονα, η πρώτη νίκη της Husqvarna στα 250SX από το Houston το 2001!
Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Jeremy Martin, Justin Hill και RJ Hampshire.

Φωτογραφίες

Video 250

Video 450

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016 21:25

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon