.
Κατηγορία AMA Supercross
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 07:08

ΑMA Supercross 2016, 7ος αγώνας, Arlington

 

Κι άλλη νίκη Roczen!

 

 

Του Τάκη Μανιάτη
 
Στον 7ο αγώνα της χρονιάς, στο Arlington, o Ken Roczen κερδίζει ξανά τον Ryan Dungey στα 450, ενώ ο Webb κατακτά την 4η νίκη του στα 250SX.

450 SX - Κερδίζει ο Roczen


Η επιθετικότητα του Ken Roczen φάνηκε από την αρχή του αγώνα στο Arlington, αφού κέρδισε την Holeshot και πήρε την πρωτοπορία από νωρίς.
Ωστόσο, στον πρώτο κιόλας γύρο, ο Ryan Dungey κατάφερε να τον περάσει και να προηγηθεί για λίγο, αλλά τα σχέδια του Roczen για νίκη απέδωσαν, όταν έκανε σύντομα την επίθεση του και πέρασε αυτός ξανά στην 1η θέση.

Πίσω τους ακολουθούσε ο Cole Seely με τον Jason Anderson να βρίσκεται 4ος και να μειώνει την διαφορά του για την 3η θέση του βάθρου, κάτι που κατάφερε στον 15ο γύρο.
Μπροστά, ο Dungey βρισκόταν συνεχώς πίσω από τον Roczen και στους τελευταίους γύρους προσπάθησε να περάσει, αλλά ο Roczen οδηγούσε σταθερά και χρησιμοποίησε τους αναβάτες που προσπερνούσε, ως πλεονέκτημα, για να αυξάνει την διαφορά από τον Dungey. Έτσι, κατάφερε να φτάσει τσην 6η νίκη της καριέρας του.
Με τον Dungey 2ο, οι Anderson, Seely, Tomac και Masquin, ακολούθησαν στην εξάδα.

250SX - Τέταρτη νίκη για Webb


Στην κατηγορία των 250SX, ήταν ο Christian Craig που κέρδισε για 2η φορά φέτος την Holeshot, έχοντας κοντά του τους Joey Savatgy και Zach Osborne. Ο Savatgy έκανε την κίνηση του και πέρασε στην 1η θέση, μόλις στον πρώτο γύρο, αλλά ο Craig επέστρεψε στον ίδιο γύρο και πήρε την πρωτοπορία του αγώνα. Στον ίδιο, πρώτο πάλι γύρο, ο Savatgy, έπεσε στα σαμαράκια κι έτσι, ο Webb βρήκε την ευκαιρία να τον περάσει, ενώ ο Osborne, ανέβηκε στην 3η θέση.

Ο Craig συνέχισε να προηγείται οδηγώντας σταθερά γρήγορα, αλλά η απόσταση που μειωνόταν από τον Webb, ο οποίος ερχόταν απειλητικά για την διεκδίκηση της πρώτης θέσης.
Τελικά, ο Webb έφτασε στον 11ο γύρο κοντά, και έκανε την επίθεση του στον Craig τον οποίο πέρασε και πήρε την νίκη, με δύο δευτερόλεπτα διαφορά. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Osborne με τους Nichols, Oldenburg, και Martin να συμπληρώνουν την εξάδα.

Φωτογραφίες

Video 250

Video 450

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 10:22

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon