.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019 17:56

AMA SX 2019 – 2ος αγώνας, Glendale

Έσπασε το ρόδι ο Blake Baggett

Κάτι λιγότερο από μια εβδομάδα μετά την έναρξη της σεζόν στο Anaheim, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supercross μετακόμισε στο Glendale της γειτονικής πολιτείας της Αριζόνα για τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς.

glendale

Εδώ το βασικό χαρακτηριστικό της πίστας που στήνεται στο στάδιο State Farm είναι η τεράστια ευθεία εκκίνησης, κάτι που κάνει τον συγκεκριμένο αγώνα να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους.

Όπως μας εξηγεί ο Colt Nichols, “όταν η ευθεία είναι πολύ μακριά, ανοίγουν όλα για όλους. Μπορείς να μπεις από εσωτερική ή από εξωτερική, είναι πολύ διαφορετικά από τους συνηθισμένους μας αγώνες”.

450SX

Το ότι θα οδηγούμασταν σε έναν αγώνα με απρόβλετα αποτελέσματα μύριζε από την αρχή. Ο πρωταθλητής ΜΧ και μόνιμος πρωταγωνιστής και στο SX, Eli Tomac, παραλίγο να μην προκριθεί στον τελικό της κατηγορίας του, καθώς κατάφερε να μπει στους πρώτους 9 του σκέλους του μόνο μετά από ένα ατύχημα άλλων αναβατών στη μεγάλη ευθεία.

Ενώ λοιπόν το πρώτο σκέλος το κέρδισε ο Marvin Musquin και το δεύτερο ο Justin Brayton, στον τελικό ο μεγάλος νικητής ήταν ο Blake Baggett, ένας αναβάτης που δεν είχε κερδίσει ποτέ ως τώρα αγώνα SX.

450sx

Για να καταφέρει να κεδρίσει ο Baggett έπρεπε να επικρατήσει από μια σκληρή μονομαχία με τον Jason Anderson που τερμάτισε δεύτερος, ενώ τρίτος ήρθε ο Ken Roczen που αρχικά προηγήθηκε μα έχασε έδαφος μετά από μια πτώση.

Ο Tomac ακολούθησε στην τέταρτη θέση και την εξάδα έκλεισαν οι Musquin και Justin Barcia.

450sx podium

Μετά από και τον δεύτερο αγώνα, ο Roczen προηγείται στην κατάταξη με βραχεία κεφαλή (44 βαθμούς) των Barcia (43 β.) και Tomac (40 β.). Βέβαια αυτά τα αποτελέσματα είναι πολύ νωρίς για να σημαίνουν το ο,τιδήποτε, ειδικά αν σκεφτούμε πως όλη η πρώτη δεκάδα της κατάταξης χωρά σε απόσταση 16 βαθμών – με τη νίκη να δίνει 26 βαθμούς.

250SX

Στην κατηγορία των 250 κυβικών εκατοστών, οι νίκες στα δύο προκριματικά σκέλη πήγαν στους Adam Cianciarulo και Colt Nichols.

Στον τελικό ήταν οι δύο αυτοί νικητές που πάλεψαν για την πρωτιά, με τον Cianciarulo να επικρατεί σχετικά άνετα, με διαφορά 9 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Nichols.

adam cianciarulo

Το βάθρο των 250 συμπλήρωσε ο Shane McElrath.

Μετά και τον δεύτερο αγώνα που προσμετρά στη βαθμολογία της Δυτικής Περιφέρειας των 250 (250SX West), ο Nichols προηγείται με 49 βαθμούς, ακολουθεί από κοντά ο Cianciarulo με 44 και τρίτος είναι ο McElrath με 42.

250sx podium

Όπως ακριβώς και στα 450, είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για φαβορί σε μια κατηγορία όπου οι πρώτοι 10 αναβάτες της κατάταξης χωρίζονται ακόμη από μόλις 15 βαθμούς.

Αναλυτικά αποτελέσματα από τον δεύτερο αγώνα του AMA SX 2019 θα βρείτε εδώ

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019 17:57

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon