.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2019 13:20

AMA SX 2019 – 1ος αγώνας, Anaheim

Ντεμπούτο με θρίαμβο Yamaha και παραλίγο έκπληξη μεγατόνων

Η Καλιφόρνια φημίζεται για το ήπιο κλίμα της καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, τα δε τελευταία χρόνια μαστίζεται από έντονη ξηρασία. Κι όμως, η έναρξη του φετινού πρωταθλήματος AMA Supercross στο θρυλικό Anaheim και το Angel Stadium συνοδεύτηκε από άφθονη βροχή, πριν και κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής δράσης. Η οποία βροχή, όπως αντιλαμβάνεστε, περιέπλεξε αρκετά την κατάσταση.

Η δε Yamaha μπορεί να πανηγυρίζει για τις νίκες των αναβατών της σε αμφότερες τις κατηγορίες 450 και 250 κυβικών.

450SX

Σε έναν αγώνα που παίρνουν εκκίνηση οι Eli Tomac, Ken Roczen, Justion Barcia, Marvin Musquin, Aaron Plessinger και ο τρέχων πρωταθλητής Jason Anderson, από φαβορί έλλειψη δεν υπάρχει. Τουναντίον, λες πως θα περιμένεις και τρελό θέαμα. Το οποίο ήρθε, αλλά όχι ακριβώς όπως το περιμέναμε.

Η Holeshot του κυρίως αγώνα της κατηγορίας είδε τον ιδιώτη Dean Wilson να οδηγεί με τη Husqvarna του μπροστά από όλους τους επώνυμους και διάσημους αναβάτες. Ενάντια σε όλα τα προγνωστικά μάλιστα ο Σκωτσέζος οδήγησε για 14 γύρους τον αγώνα – όχι όμως στους τελευταίους πέντε.

dean wilson
Dean Wilson

Αρχικά ήταν ο Barcia αυτός που του πήρε την πρωτιά και στη συνέχεια ο Wilson αντιμετώπισε προβλήματα με τη μάσκα του – που ως τότε δεν έτρωγε λάσπη από κανέναν – και αναγκάστηκε να τη βγάλει εντελώς.

Λίγο αργότερα ο Roczen τον άφησε τρίτο και, εκεί που φαινόταν πως θα έκλεινε τον εναρκτήριο αγώνα με ένα ανέλπιστο βάθρο, ήρθε ο πρωταθλητής του AMA MX Tomac να τον περάσει οδηγώντας σε εκτυφλωτικό ρυθμό από τις πίσω θέσεις για να τον αφήσει τέταρτο.

barcia1
Justin Barcia

Εντυπωσιακότατος ο Cooper Webb ξεκίνησε με πτώση τον αγώνα, έμεινε τελευταίος αλλά στη συνέχεια οδήγησε φανταστικά, έγραψε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα και τερμάτισε πέμπτος, με τον Plessinger να κλείνει την πρώτη εξάδα.

250SX

Στον αγώνα της μικρότερης κατηγορίας που εδώ προσμετρά για το πρωτάθλημα της Δυτικής Περιφέρειας (West), ήταν ο Adam Cianciarulo που ξεκίνησε ιδανικά, πήρε τη Holeshot και λίγο μετά βρέθηκε εκτός πίστας.

nichols
Colt Nichols

Η νίκη πήγε στον Colt Nichols, ο οποίος γιόρτασε την έναρξη της σεζόν με την πρώτη του νίκη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δεύτερος τερμάτισε ο Dylan Ferrandis και τρίτος ο Shane Mc Elrath. Η τέταρτη θέση πήγε στον RJ Hampshire, πέμπτος τερμάτισε ο Cianciarulo (παρότι είχε και δεύτερη πτώση στη διάρκεια του αγώνα) και η εξάδα έκλεισε με τον Garett Marchbanks.

Βρείτε εδώ αναλυτικά αποτελέσματα από τον πρώτο αγώνα του AMA SX 2019

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2019 13:20

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA SX 2018, 17 αγώνας, Las Vegas AMA SX 2019 – 2ος αγώνας, Glendale »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon