.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 16:48

AMA SX 2019 – 3ος αγώνας, Anaheim 2 (ΗΠΑ)

Τρίτος αγώνας, τρίτος διαφορετικός νικητής

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να περάσει μισός μήνας και οι αναβάτες του Παγκοσμίου Supercross επέστρεψαν στην Καλιφόρνια και το θρυλικό Anaheim για μια επανάληψη του αγώνα που άνοιξε τη σεζόν του 2019.

Μόνο που αυτή τη φορά ο αγώνας υπάχθηκε στην ειδική κατηγορία των Triple Crown, κάτι που θα ξαναδούμε άλλες δύο φορές φέτος, στο Detroit και στο Houston. Η διαφορά από το κλασικό φορμά των αγώνων SX είναι πως εδώ οι αναβάτες τρέχουν τρεις αγώνες με διάρκεια 12 λεπτά συν έναν γύρο έκαστος, για να αναδειχθεί ο νικητής ως αυτός που είχε το μικρότερο άθροισμα τερματισμών – με το ελάχιστο δυνατό να είναι, προφανώς, το 3, δηλαδή τρεις 1ες θέσεις.

Στη μικρότερη κατηγορία των 250SX, ίσχυσε η ίδια διαδικασία, με μόνη διαφορά πως η διάρκεια κάθε σκέλους ήταν 10 λεπτά συν έναν γύρο.

450SX

450 action

Θριαμβευτής του Anaheim 2 αναδείχθηκε ο Cooper Webb, ο οποίος παρουσιάστηκε πανίσχυρος από το πρώτο σκέλος του τριπλού αγώνα, αντιστάθηκε επιτυχώς στις επιθέσεις του Ken Roczen για να τον αφήσει δεύτερο, με τρίτο τον Marvin Musquin.

Στον δεύτερο αγώνα της κατηγορίας ο Webb καθάρισε για μιαν ακόμη φορά, τώρα έχοντας τον ομόσταυλό του Musquin στο κατόπι του, ενώ η τρίτη θέση πήγε στον Justin Barcia.

webb

Στο κλείσιμο του Triple Crown για τη μεγάλη κατηγορία, νικητής αναδείχθηκε ο Eli Tomac, με δεύτερο τον Musquin, την ώρα που ο Webb δεν πίεσε και πολύ τον ομόσταυλό του καθώς ήξερε πως η τρίτη θέση του αρκούσε για να πάρει και τη συνολική νίκη στο Anaheim.

450 podium

Με τον τρίτο αγώνα συμπληρωμένο, στην κορυφή της κατάταξης κάθεται ο Roczen με 63 βαθμούς, ενώ δεύτερος βρίσκεται ο Tomac με δύο λιγότερους (61). Ο Webb με τη νίκη του αυτή ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 57 βαθμούς.

250SX

Στην κατηγορία των 250 κυβικών είχαμε τρεις διαφορετικούς νικητές στα ισάριθμα σκέλη του.

Στον πρώτο αγώνα ήταν ο Colt Nichols που πήρε την καρό σημαία, μπροστά από τον Dylan Ferrandis και τον Shane McElrath.

nichols

Η δεύτερη σειρά είδε τον Ferrandis να φτάνει πρώτος στον τερματισμό, επικρατώντας μπροστά από τους McElrath και Νichols.

Στο τρίτο και τελευταίο σκέλος των 250, η νίκη πήγε στον McElrath, με τον Adam Cianciarulo να καταφτάνει δεύτερος και τον Ferrandis τρίτο.

Με το αποτέλεσμα αυτό οι McElrath και Ferrandis ισοβάθμησαν (1+2+3 έκαστος), με τον πρώτο να παίρνει τη συνολική νίκη χάρη στην καλύτερή του προκριματική διαδικασία.

250 podium

Στο πρωτάθλημα των 250 – που εδώ προσμετρά για τη Δυτική Περιφέρεια – ο Nichols διατηρεί την πρωτιά στην βαθμολογία με 70 βαθμούς, ωστόσο ο McElrath τον ακολουθεί κατά πόδας με 68 και ο Ferrandis κλείνει την τριάδα με 63.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία AMA SX 2019

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 16:49

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA SX 2019 – 2ος αγώνας, Glendale AMA SX 2019 – 4ος αγώνας, Oakland »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon