.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 12:37

AMA SX 2019 – 4ος αγώνας, Oakland

O Webb τη νίκη, χαμός στη βαθμολογία

Τέταρτος αγώνας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supercross 2019, από το Oakland της California και μετά από τρεις αγώνες που ανέδειξαν ισάριθμους διαφορετικούς νικητές.

Στο Alameda County Coliseum οι αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας ήρθαν με ελάχιστες βαθμολογικές διαφορές μεταξύ τους και αρκετούς εξ αυτών να βλέπουν την κορυφή από αρκετά κοντά, γεγονός που απλά πολλαπλασιάζει την αγωνία σε κάθε αγώνα.

Δίπλα τους μια εξίσου αμφίρροπη κατηγορία 250 κυβικών, έτρεξε τον τέταρτο αγώνα που προσμετρά στη Δυτική Περιφέρεια της κατηγορίας.

450SX

Στη μεγάλη κατηγορία υπάρχουν τόσοι εν δυνάμει πρωταγωνιστές που πρακτικά ποτέ δεν ξέρουμε τι μας περιμένει την ώρα του αγώνα.

Στο Oakland ήταν ο Ken Roczen αυτός που ξεκίνησε δυναμικά γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο στην προκριματική διαδικασία, ωστόσο στο πρώτο σκέλος των 450 νικητής αναδείχθηκε ο πρωταθλητής ΑΜΑ ΜΧ 2018, Eli Tomac – ο οποίος ακόμη δεν έχει γράψει νίκη στο φετινό SX.

Αντίστοιχα, στο δεύτερο σκέλος η πρωτιά πήγε στον Joey Savatgy, για να οδηγηθούμε σε ένα Main Event όπου τα πάντα έδειχναν ανοικτά.

savatgy
Joey Savatgy

Εδώ προέκυψε και ο μεγάλος νικητής του Oakland, Cooper Webb, αφού επικράτησε οδηγώντας θεαματικά και γρήγορα, παρά την ασφυκτική πίεση που του άσκησε ο teammate του στην ΚΤΜ, Marvin Musquin.

Ο Γάλλος τελικά περιορίστηκε στη δεύτερη θέση του τελικού, παρότι όπως έλεγε, αν είχε έναν ακόμη γύρο θα περνούσε πρώτος, Να σημειώσουμε πως ο Musquin έχασε χρόνο με μια πτώση νωρίς στον αγώνα, παρόλα αυτά με την επιστροφή του πέρασε τους πάντες και έφτασε να κυνηγά τον πρωτοπόρο ως το τέλος!

Η τρίτη θέση στον τελικό των 450 πήγε στον Blake Baggett, ο οποίος κατάφερε να κρατήσει πίσω του τους Tomac και Roczen, που έμειναν εκτός βάθρου.

webb
Cooper Webb

Στη βαθμολογία απεικονίζεται η απόλυτη αβεβαιότητα: με 83 βαθμούς προηγείται ο Webb, κατά πόδας ακολουθούν οι Roczen (81), Tomac (80), Musquin (79) και Justin Barcia (72). Και μη φαντάζεστε πως οι υπόλοιποι είναι μακριά, καθώς πρέπει να φτάσουμε στην 8η θέση της κατάταξης και τον Cole Seely (56 β.) για να βρούμε τον πρώτο αναβάτη που απέχει περισσότερο από μια νίκη σε αγώνα (δηλαδή 26 βαθμούς) από τον πρώτο!

250SX West

Στη μικρή κατηγορία o Jimmy Decotis πήρε το πρώτο προκριματικό σκέλος, ο Dylan Ferrandis το δεύτερο και στον τελικό ήταν η ώρα του Adam Cianciarulo να επιβληθεί οδηγώντας πολύ γρήγορα σε όλη τη διάρκεια του Main Event.

Ο Αμερικανός αναβάτης της Kawasaki επιβλήθηκε εντυπωσιακά των αντιπάλων του, αφήνοντας πίσω του τις δύο Yamaha των Ferrandis και του πρωτοπόρου της κατάταξης, Colt Nichols.

cianciarulo
Adam Cianciarulo

Για τον Cianciarulo αυτό το αποτέλεσμα ήταν βάλσαμο, καθώς τον ανέβασε στη δεύτερη θέση της κατάταξης, παρότι μετρά κακές εμφανίσεις στους δύο αγώνες στο Anaheim (1ος και 3ος αγώνας της χρονιάς).

Στη βαθμολογία λοιπόν εξακολουθεί να προηγείται ο Nichols με 91 βαθμούς, ενώ ο Cianciarulo τον καταδιώκει από τους 88 και πίσω του ακολουθούν εκ τους σύνεγγυς οι Shane McElrath (87) και Ferrandis (86).

Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογία AMA SX 2019

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 12:39

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon