.
Κατηγορία Trial Ride
Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010 02:06

Π.Π. Rally Raid - Trail Ride - 3ος αγώνας

 


Μετά από 10 χρόνια!       

 



3ος Αγώνας Πευκί 23-25 Απριλίου - Balkan Rally Raid Cup /   2nd Race
       
O «αγώνας της χρονιάς» ήταν αυτή τη φορά τριήμερος!

Τριήμερο στο Πευκί

Το παραθαλάσσιο Πευκί μας ταξίδεψε και πάλι στην μαγευτική φύση της Βόρειας Εύβοιας για τον 3ο Aγώνα για το Πρωτάθλημα Rally Raid - Trail Ride 2010 και για τον 2ο Αγώνα Πρωταθλήματος 4Χ4, Trail Ride 4X4 Cup, και Balkan Rally Raid Marathon.

55 αναβάτες μοτοσυκλετών και Quads και 27 πληρώματα αυτοκινήτων, από την Ελλάδα και από την Βουλγαρία τίμησαν τον αγώνα με την παρουσία τους, και απόλαυσαν off road σε μέρη που δεν χορταίνεις να οδηγείς!

Ήταν ένας μεγαλειώδης 3ήμερος αγώνας, αφού όπως είπαν πολλοί «παλιοί» του χώρου, είχαν να δουν ανάλογη διοργάνωση πάνω από μια δεκαετία! H Λέσχη Τετρακίνησης Εύβοιας και ο Δήμος Αρτεμισίου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για κάτι μοναδικό – κατά γενική ομολογία!
Αποκορύφωμα βέβαια ήταν η κλειστή φυλαγμένη Ειδική Διαδρομή της Παρασκευής, ο Πρόλογος, μήκους 25 χιλιομέτρων που γινόταν 2 φορές από τους συμμετέχοντες! ΔΕΝ έχει ξαναγίνει σε Rally Raid κάτι ανάλογο στην χώρα μας! Γρήγορη αλλά ασφαλής στην αρχή, τεχνική και πιο δύσκολη στη συνέχεια, σηματοδοτημένη σε όλο της το μήκος, με 30 ενδιάμεσους κριτές, δυνατή μουσική, ένταση και πολλούς θεατές!

Οι διαδρομές

Το Σάββατο, 300 περιπετειώδη χιλιόμετρα με 2 ειδικές των 80 και των 90km περίμεναν τους αγωνιζόμενους, σε κάθε είδους τερέν, από τις βουνοκορφές του Καβαλάρη και του Τελέθριου και τα πυκνά δάση με τις καστανιές, στην παραλία δίπλα στο κύμα για 5 χιλιόμετρα! Η λάσπη και η πέτρα, ο ήλιος αλλά και οι σταγόνες βροχής έδωσαν το δικό τους χρώμα στην μεγαλύτερη μέρα του αγώνα! Τα τελευταία πληρώματα έφτασαν στον τερματισμό κατά τις 8:30 το απόγευμα…

Η Κυριακή με 180km διαδρομής, ήταν λιγότερο κουραστική, με 2 δύσκολες και αργές ειδικές, μήκους 50km η κάθε μία. Τα αλπικά πανοραμικά τοπία πάνω από τις Ροβιές και το ποτάμι της Ιστιαίας όπου οι αγωνιζόμενοι το ακολουθούσαν για 6 χιλιόμετρα ήταν το θεαματικό αποκορύφωμα!

Οι εντυπωσιακές απονομές το απόγευμα σήμαναν την λήξη του μεγαλύτερου αγώνα 4Χ4 επί ελληνικού εδάφους, όχι μόνο για την φετινή χρονιά, αλλά για τα τελευταία 10 χρόνια! Να είστε σίγουροι ότι θα το ξανακάνουμε…

Αγωνιστικά

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι συμμετέχοντες στον θεσμό των Trail Ride είχαν την δυνατότητα να μην τρέξουν στον πρόλογο της Παρασκευής, και είχαν ξεχωριστή βαθμολόγηση. Παραθέτονται τα αποτελέσματα σε κάθε κατηγορία και θεσμό.

Στα 4Χ4 εντυπωσιακά ήταν τα Βουλγαρικά πληρώματα των Trayan Trayanov – Istilian Marinkov με Toyota Land Cruiser 3.0D και των Ivaylo Varbanov – Georgi Antov με Mitsubishi Pajero 3.5 που κατέλαβαν την 1η και την 3η θέση αντίστοιχα, αλλά και τα Ελληνικά πληρώματα των Φώτη Κουτσουμπού – Γρηγόρη Λαμπρινού με Suzuki Vitara 1.6 και Σταύρου Δημητριάδη – Παναγιώτη Κάλφα με Suzuki Jimny 1.3 που ήταν στην 2η και 4η θέση αντίστοιχα στο Balkan Cup και στο πρωτάθλημα 4Χ4. Αυτά τα 4 αυτοκίνητα κινούνταν σε άλλο ρυθμό… και εντυπωσίασαν τους πάντες με την ταχύτητα και το θέαμα που πρόσφεραν! Οριακά κρίθηκαν οι 4 πρώτες θέσεις, ανάλογα με τις ατυχίες και τα λάθη του κάθε πληρώματος, αφού η ταχύτητά τους ήταν σε υψηλότατο επίπεδο!

Εντυπωσιακοί στην πρώτη τους εμφάνιση οι Μάνος Καστρινάκης – Δημήτρης Αντωνάκης με Suzuki Jimny, 3οι στο Trail Ride Cup έως 2000cc. Οι Στράτος Γιαννάκος – Πέτρος Φίλης με Jeep Cherokee 4.0 κέρδισαν την κατηγορία πάνω από 2000cc στο Trail Ride Cup, με τον Βασίλη Κωνσταντινίδη – Παναγιώτη Ανδριανόπουλο με Land Rover 90 2ους.

Μοτοσυκλέτες και Quad

Στις Μοτοσυκλέτες διακρίθηκαν οι Βούλγαροι αναβάτες Sabin Kolarov με Husaberg FE 450 και Tsvetomir Ivanchev ΚΤΜ ΕΧC 400 που ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση γενικής αλλά και έως <450cc! Ο Μιχάλης Μιμίκος με KTM Rally 690 ήταν ο πρώτος Έλληνας ακολουθούμενος από τον Κωνσταντίνο Χατζημιχάλη με Husaberg FE 570 που ήταν και οι νικητές της κατηγορίας άνω >450cc. O Plamen Yotcov με Yamaha WR 450 συμπλήρωσε την 3άδα στην κατηγορία <450cc.

Στα Quad, νικητής ήταν ο Todor Hristov με Can Am Renegade 800, μπροστά από τον θεαματικό Stogn Kozarov με Polaris 525. Στην 3η θέση ήταν μια ταχύτατη γυναίκα, η Zornica Todorova με Can Am Renegade 800!

Για τον θεσμό του Πρωταθλήματος Trail Ride, o Βασίλης Μπούδρος με ΚΤΜ EXC 450 κέρδισε την γενική και τη κατηγορία Enduro, με τον Σωτήρη Παπαϊωάννου KTM EXC 450 (1ος Veterans) και τον Βασίλη Βαρβαγιάννη Husaberg FE 450 να τον ακολουθούν. Νικητής της κατηγορίας On-Off ήταν ο Μιχάλης Μιμίκος με ΚΤΜ Rally 690, ενώ στα Big On-Off κυριάρχησε για μια ακόμη φορά ο Μιχάλης Μιχαλακόπουλος με BMW HP2 1200. Στα Quad κέρδισε ο Τάκης Ιωνάς με Kawasaki KFX 400.

Ευχαριστήρια

Θερμά συγχαρητήρια και πολλές ευχαριστίες αξίζουν στο Δήμο Αρτεμισίου και στην Νομαρχία Εύβοιας, στο Μελέτη Σταμάτη και στην Λέσχη 4Χ4 Εύβοιας που κατέβαλαν τα μέγιστα για την τελειότερη μορφή του αγώνα όπως και στους Εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού.

Αρωγοί του αγώνα ήταν οι Jet Oil Βούλγαρης, MAKAN Touratech Hellas, το Mimikos Motoshop, η Red Bull, η Denicol, το Tyres & More, η Michelin, το Moto Patronos, το Jet Power, το Boss Travel. Χορηγοί επικοινωνίας τα περιοδικά 0300, ΜΟΤΟ Τρίτη, Τετρακίνηση MAG, 4X4 Magazine, και οι ιστοσελίδες www.to4x4.gr, www.motorsite.gr, www.pitlane.gr, και φυσικά το www.trailride.gr

Φωτογραφίες

Αποτελέσματα

Loading...

Βαθμολογία

Loading...

Προηγούμενοι αγώνες

1ος αγώνας - Άγιοι Θεώδοροι Αττικής

2ος Αγώνας - Ψαχνά Ευβοίας

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015 12:05

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon