.
Κατηγορία Ταχύτητα
Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 12:33

Παν.Π. Ταχύτητας, 4ος αγώνας, Σέρρες

 

Τρελοί χρόνοι και ξένες συμμετοχές!

 

 

 

Του Τάκη Μανιάτη
Φωτογραφίες: Χρύσανθος Οικονομίδης

Με ξένες συμμετοχές και απίστευτους χρόνους συμπληρώθηκε ο 4ος αγώνας της χρονιάς για το πανελλήνιο πρωτάθλημα Ταχύτητας στις Σέρρες. Την έκπληξη έκανε ο Massimo Roccoli κερδίζοντας την Supersport με ''τρελό'' χρόνο, ενώ στις υπόλοιπες κατηγορίες νικητές ήταν οι Shai Lev (Open), Νίκος Κορωνάκης (Νέοι), Λέανδρος Ντότσικας (Racing), Χάρης Παρασκευόπουλος (Formula Extreme)

Open - Κερδίζει ο Lev


Ο 4ος αγώνας της χρονιάς στην κατηγορία Open χαρακτηρίστηκε από την συμμετοχή του Ισραηλινού Shai Lev ο οποίος είχε και ταχύτερο γυρολόγιο συνολικά από τους Έλληνες αντιπάλους του.
Γράφοντας ταχύτερο γύρο 1:22:680'' είδε πρώτος την καρό σημαία, αφήνοντας στην 2η θέση του Θανάση Ζάχο, με ταχύτερο γύρο 1.23:678'' και διαφορά 4,9''. Ακολούθησε ο Σταύρος Κρεμάλας που συμπλήρωσε το βάθρο, ο Τάσος Σκυριανόγλου, ο Κώστας Φωτιάδης, ο Γιώργος Λιούντρης. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Giuseppe Tringal, Γιώργος Κοντοστάνος, Γιώργος Σουράσης και Αντώνης Διγαλάκης.

Νέοι - Άνετος νικητής ο Κορωνάκης


Το σερί νικών του συνέχισε στον 4ο αγώνα της χρονιάς ο Βασίλης Κορωνάκης ο οποίος έστριψε πρώτος και λίγο μετά άνοιξε την διαφορά από τους αντιπάλους του.
Γυρνώντας συνεχώς σε καλούς χρόνους και γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας με 1:29:145'' κατάφερε να πάρει άλλη μία νίκη και να φτάσει κοντά σε άλλο έναν τίτλο.
Πίσω του ερχόταν ο Νότης Παπαπαύλου και αυτοί ήταν οι δύο αναβάτες μόνο που κατέβηκαν κάτω από το 1:30''. Ο Παπαπαύλου τερμάτισε τελικά στην 2η θέση με διαφορά 7.443''.
Ακολούθησε ο Κυριάκος Λιούτας που συμπλήρωσε το βάθρο σε ένα μοναχικό αγώνα με διαφορά 19'' με τους Χρήστο Δήμου, Δανό Μπαξίσογλου, Αλή Οσμάν Αλή Σαμπρή και Γιάννη Σκουλάτο να συμπληρώνουν την κατηγορία

Racing - Νικητής ο Ντότσικας


Απόντος του Άκη Τσώκου, ήταν ο Λέανδρος Ντότσικας αυτός που έμεινε για να εκπροσωπήσει την αγωνιστική ομάδα και κατάφερε με το παραπάνω να δικαιώσει την ομάδα του. Προηγήθηκε από την αρχή του αγώνα και έχοντας ταχύτερο γύρο κατά μισό δευτερόλεπτο λιγότερο από τον Μάκη Σιφναίο, κατάφερε να φτιάξει μία διαφορά της τάξεως των 12.883'' μέχρι την στιγμή που έπεσε η καρό σημαία.
Δεύτερη νίκη για τον Ντότσικα με τον Σιφναίο να ακολουθή και τον Ανδρέα Λεφέβρ να συμπληρώνει το βάθρο. Πίσω του βρέθηκαν οι Γιώργος Κίτσος, Γιώργος Σώμος, Βασίλης Ρούσης, ενώ ο Βασίλης Στάμου εγκατέλειψε

Supersport - Roccoli με διαφορά


Την κατηγορία τίμησε με την παρουσία του ο 4 φορές πρωταθλητής Ιταλίας Massimo Roccoli ο οποίος είχε την pole position και πήρε και την εκκίνηση, για να στρίψει πρώτος και να κάνει σύντομα διαφορά. Ο Alex Παπαγεωργίου ακολούθησε στην αρχή πίσω του, αλλά αργότερα δημιουργήθηκε ένα γκρουπάκι αποτελούμενο από αυτόν, τον Μιχάλη Κουτσουμπό και τον Μίχα, οι οποίοι ενάλλασσαν συνεχώς θέσεις, περνώντας μάλιστα τον Παπαγεωργίου όταν έκανε ένα λάθος.
Πίσω τους, στην 5η θέση, βρισκόταν συνεχώς ο Τούρκος Ayhan Aras Ozkacar ο οποίος κατάφερε να γυρνάει σε γρήγορους γύρους στο 1.21'' και έμεινε έτσι κοντά στο γκρουπ των Ελλήνων αναβατών, γράφοντας μάλιστα και ταχύτερο γύρο στο 1.21:476''.
Μπροστά όμως, ο Παπαγεωργίου έκανε τον ταχύτερο γύρο ανάμεσα στους Έλληνες γράφοντας 1.21:426'' και έκανε την προσπάθεια του να περάσει μπροστά, αλλά δεν του βγήκε.
Ο Roccoli με ταχύτερο γύρο αγώνα στο 1.19:763'' εξαφανίστηκε μπροστά κατακτώντας φυσικά και την πρώτη θέση με διαφορά 16.483'', ενώ ο Μίχας ήταν ο ταχύτερος από το γκρούπ των Ελλήνων ο οποίος κατάφερε να κρατήσει την 2η θέση, με τους Κουτσουμπό και Παπαγεωργίου να τερματίζουν ''αγκαλιά'', μέσα σε μισό δευτερόλεπτο!
Πίσω τους ήρθε σε άλλο μισό δευτερόλεπτο ο Ozkacar με τον Γιάννη Τζωρτζόπουλο, Τάσος Σπερελάκη, Σταύρο Τριντή, Ηλία Δανασκό, Νίκος Ζαφείρη να συμπληρώνουν την δεκάδα. Ο Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος εγκατέλειψε.

Formula Extreme - Νικητής ο Παρασκευόπουλος

Στην μεγάλη κατηγορία οι πρωτοπόροι βρίσκονταν κοντά σε γυρολόγια, αλλά ήταν ο Χάρης Παρασκευόπουλος που ξεχώρισε σύντομα. Την αρχή έκανε ο Σάκης Συνιώρης ο οποίος έστριψε πρώτος αλλά μόλις τον πέρασε ο Παρασκευόπουλος, αρκέστηκε στην 2η θέση και στην συλλογή βαθμών για το πρωτάθλημα. Ο Παρασκευόπουλος έφτασε σε μία άνετη νίκη με διαφορά 21.934'' η οποία προήλθε και από το ταχύτερο γυρολόγιο, με ταχύτερο γύρο στο 1.19:023''. Ο Συνιώρης ήταν ο μοναδικός που έκανε ταχύτερο γύρο κάτω από 1.20'', στο 1.19:725'', ενώ ο Λευτέρης Πίππος ήταν αυτός που συμπλήρωσε το βάθρο. Ακολούθησαν οι Γιώργος Μαρκεσίνης, Φώτης Τσαλίκης, Βασίλης Ευθυμίου, ενώ οι Σωτήρης Μπεγνής, Svetiln Ivanof και Αριστείδης Γκιζίνος, εγκατέλειψαν.

Φωτογραφίες Νέων

Φωτογραφίες Open

Φωτογραφίες Racing

Φωτογραφίες Supersport

Φωτογραφίες Formula Extreme

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 13:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon