.
Κατηγορία Ταχύτητα
Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016 11:37

Παν.Π. Ταχύτητας 2016, 5ος αγώνας, Μέγαρα

 

Οι νέοι πρωταθλητές!

 

Του Τάκη Μανιάτη

Με μικρές μάχες, μιας και οι περισσότεροι τίτλοι είχαν κριθεί ή η βαθμολογική διαφορά ήταν τέτοια που τους καθιστούσε σχεδόν τελειωμένη υπόθεση, τελείωσε το πανελλήνιο πρωτάθλημα Ταχύτητας μοτοσυκλετών 2016 στην πίστα των Μεγάρων. Οι Κώστας Φωτιάδης (Open), Βασίλης Κορωνάκης (Νέοι), Λέανδρος Ντότσικας (Racing), Μιχάλης Κουτσουμπός (Supersport), Σάκης Συνιώρης (Formula Extreme), είναι οι φετινοί πρωταθλητές!

Open - Νίκη για Μηλιατζόγλου


Στην πρώτη στροφή στρίβει ο Κώστας Φωτιάδης, αλλά έρχεται από την εξωτερική ο Τάσος Σκυριανόγλου και κατά την διάρκεια της στροφής, οι δύο αναβάτες ακουμπάνε και ο Σκυριανόγλου βγαίνει εκτός πίστας και πέφτει. Ο Φωτιάδης έχει φύγει μπροστά και τον κυνηγάει ο Γαβριήλ Μηλιατζόγλου, ο Σπύρος Δουκέλης, ο Θανάσης Δρούλιας και ο Γιώργος Λιούντρης.

Οι τέσσερις αυτοί αναβάτες έχουν κάνει ένα γκρουπ και οδηγούν μαζί με τον Φωτιάδη να δείχνει μέχρι στιγμής πιο γρήγορος. Στους επόμενους γύρους η τετράδα αραιώνει και ο Μηλιατζόγλου ξεφεύγει για να πλησιάσει τον Φωτιάδη. Στον 3ο κιόλας γύρο, ο Μηλιατζόγλου έχει φτάσει στην ουρά του και ψάχνει ''τρύπα'' να περάσει ενώ και ο Δουκέλης έχει ξεκολλήσει από τους υπόλοιπους και πλησιάζει και αυτός.

Λίγο μετά ο Μηλιατζόγλου επιτίθεται και περνάει στα φρένα τον Φωτιάδη και τίθεται επικεφαλής του αγώνα. Μέσα σε ένα γύρο ο Μηλιατζόγλου ανοίγει την διαφορά του και στους επόμενους δύο γύρους έχει αυξήσει την διαφορά στα 2''. Συνεχίζει να προηγείται χωρίς να μπορεί να τον απειλήσει κάποιος, με τους Φωτιάδη, Δρουκέλη, Δρούλια, Λιαρόπουλο, Καρυωτούδη, Τσακαλάκη, Παπατριανταφύλλου, Λιούντρη και Αδάλογλου να ακολουθούν.

Ο Μηλιατζόγλου πήρε την πρώτη του καρό σημαία αλλά ο Φωτιάδης ήταν αυτός που χάρηκε αρχικά για την κατάκτηση του τίτλου με τον τερματισμό στην 2η θέση. Η ένσταση που κατέθεσε ο Σκυριανόγλου για την επαφή που είχαν στην πρώτη στροφή τον δικαίωσε, κι έτσι, ο Φωτιάδης δέχτηκε ποινή δύο λεπτών η οποία τον έριξε στην 8η θέση, με τον Σκυριανόγλου να στέφεται τελικά πρωταθλητής, μιας και είχε βαθμολογική διαφορά.

Νέοι - 5x5 ο Κορωνάκης!


Έχοντας την Pole Position και τον τίτλο στο τσεπάκι, ήδη από τον προηγούμενο αγώνα, ο Βασίλης Κορωνάκης είχε απλά να κάνει έναν ωραίο αγώνα για τον εαυτό του, τους θεατές, τους χορηγούς του. Έτσι, πήρε την εκκίνηση με τον Νότη Παπαπαύλου να τον ακολουθεί, και τον Γιάννη Χάλαρη να περνάει στην πρώτη στροφή τον Δανό Μπαξίσογλου. Για τους επόμενους δύο γύρους ο Χάλαρης παραμένει μπροστά από τον Μαξίσογλου ο οποίος επιτίθεται και περνάει, ενώ μπροστά, ο Κορωνάκης έχει απομακρυνθεί από τον Παπαπαύλου.

Οι τέσσερις αναβάτες - αρνητικό ρεκόρ της κατηγορίας- συνεχίζουν τον υπόλοιπο αγώνα διατηρώντας τις θέσεις τους, χωρίς να απειλεί ή να απειλείται κάποιος. Τελική ο Κορωνάκης παίρνει την νίκη με διαφορά 9'' από τον Παπαπαύλου και ακολουθούν οι Μπαξίσογλου και Χάλαρης, με τον Κορωνάκη να είναι και επίσημα πλέον, ο νέος πρωταθλητής της κατηγορίας, για 2η συνεχόμενη χρονιά, κερδίζοντας και τους πέντε αγώνες!

Racing - Νικητής και πρωταθλητής ο Ντότσικας


Ο Λέανδρος Ντότσικας έχει την pole position και παίρνει την εκκίνηση για να απομακρυνθεί από την αρχή του αγώνα. Ο Μάκης Σιφναίος βρίσκεται πίσω του, ενώ ο Ανδρέας Λεφέβρ περνάει τον Γιώργο Κίτσο για να κάνει το ίδιο και ο Βασίλης Στάμου λίγο μετά. Ο Κίτσος ανακάμπει σύντομα και περνάει τον Στάμου ενώ βρίσκεται στο κατόπι του Λεφέβρ τον οποίο φτάνει στο τέρμα της μεγάλης ευθείας.

Στον επόμενο γύρο κιόλας, ο Κίτσος περνάει τον Ανδρέα Λεφέβρ και αρχίζει και φτιάχνει διαφορά. Ο Σιφναίος βέβαια βρίσκεται αρκετά μακριά και δεν μπορεί να τον απειλήσει, όπως και ο Ντότσικας που έχει χτίσει διαφορά ασφαλείας.
Ο Λεφέβρ ωστόσο αρχίζει και μαζεύει την διαφορά από τον Κίτσο, και επιτίθεται και τον περνάει ξανά. Η χαρά του όμως δεν κρατάει πολύ, αφού καθώς βρισκόταν μπροστά από τον Κίτσο, του φεύγει η αλυσίδα και τίθεται εκτός αγώνα, ευτυχώς χωρίς να πέσει. Έτσι ο Κίτσος μένει ξανά στην θέση του, χωρίς να μπορεί να απειλήσει τον Σιφναίο, χωρίς όμως να απειλείται κιόλας.

Λίγους γύρους μετά, ο αδελφός του Ανδρέα Λεφέβρ, Κωνσταντίνος, μένει και τίθεται εκτός αγώνα. Ο Λέανδρος Ντότσικας τερματίζει πρώτος για μία ακόμη φορά και πανηγυρίζει τον πρώτο του τίτλο στην κατηγορία Racing. Σιφναίος, Κίτσος, Στάμου, Ρούσης, συμπληρώνουν την κατηγορία.

Supersport - Πρωταθλητής ο Κουτσουμπός


Το πρωτάθλημα των Supersport θα κρινόταν από τους τερματισμούς. Με τον Alex Παπαγεωργίου να χρειάζεται για να πάρει τον τίτλο, τερματισμό στην 1η θέση και τον Κουτσουμπό εκτός 8άς, η ζυγαριά έκλεινε υπέρ του Κουτσουμπού, ο οποίος ακόμη και με μία 8η, θα στεφόταν πρωταθλητής. Ο Παπαγεωργίου είχε την Pole Position και πήρε την εκκίνηση, με τον Σταύρο Τριντή και τον Θεοφάνη Μίχα να ακολουθεί και τον Κουτσουμπό να κάνει εμφανέστατα προσεκτική οδήγηση από την αρχή. Στον πρώτο γύρο, ο Παπαγεωργίου είναι 1ος και ο Κουτσουμπός 8ος, ενώ ο Μίχας επιτίθεται στον Τριντή και περνάει στην 2η θέση, ενώ φτάνει σύντομα τον Παπαγεωργίου. Ο Τριντής έχει πίσω του τον Τάσο Σπερελάκη που τον ακολουθεί από κοντά, με τον Δημήτρη Παπαγγέλου να έχει χάσει μία θέση, και τον Γιάννη Τζωρτζόπουλο πίσω του. Ακολουθεί ο Χαράλαμπος Μουρατίδης, Ο Μιχάλης Κουτσουμπός, ο Νίκος Ζαφείρης και ο Γιώργος Χάλαρης.

Στο κλείσιμο του τρίτου γύρου, ο Μίχας έχει πλησιάσει τον Παπαγεωργίου σε απόσταση βολής και τον απειλεί. Ο Τριντής δέχεται την επίθεση του Σπερελάκη ενώ ο Παπαγγέλου με τον Τζωρτζόπουλο είναι πολύ κοντά. Πλέον έχουν χωριστεί σε γκρουπάκια των δύο αναβατών, με τους Παπαγεωργίου - Μίχα, Τριντή-Σπερελάκη που αλλάζουν θέσεις με τον Τριντή να δείχνει ικανός να διατηρήσει την θέση του, και τους Παπαγγέλου - Τζωρτζόπουλο. Ο Μίχας επιτίθεται και περνάει τον Παπαγεωργίου και έχει καλύτερο ρυθμό, κι έτσι αυξάνει την διαφορά του.

Ο Σπερελάκης κερδίζει την μάχη με τον Τριντή και ανεβαίνει στην 3η θέση, ενώ ο Κουτσουμπός παραμένει στην 8η θέση - μαθηματικά είναι ήδη πρωταθλητής, μιας και ο Παπαγεωργίου είναι 2ος. Ο Μίχας έχει ανεβάσει τόσο πολύ το ρυθμό του που φτάνει και ρίχνει γύρο στον Κουτσουμπό, κάτι που κάνει και ο Παπαγεωργίου αμέσως μετά. Ο Μίχας έχει εξαφανιστεί και περνάει την γραμμή του τερματισμού, με τον Παπαγεωργίου να έρχεται δεύτερος, και τον Σπερελάκη 3ος. Ακολουθούν οι Τριντής, Παπαγγέλου, Τζωρτζόπουλος, Μουρατίδης, Κουτσουμπός και Χάλαρης, με τον Κουτσουμπό να είναι ο νέος πρωταθλητής της κατηγορίας Supersport! Ο Κουτσουμπός πήρε τον 6ο του τίτλο (2 sta Supersport - 5 Super Motard).

Formula Extreme - Παρασκευόπουλος κερδίζει, Συνιώρης πανηγυρίζει


Η υπόθεση τίτλος στην Formula Extreme ήταν σχεδόν τελειωμένη, αφού για να τον χάσει το Σάκης Συνιώρης που έφτασε στα Μέγαρα με διαφορά 18 βαθμών, θα έπρεπε να εγκαταλείψει. Ο Χάρης Παρασκευόπουλος πήρε την εκκίνηση και εξαφανίστηκε από την αρχή, ενώ ο Συνιώρης που είχε δηλώσει ήδη ότι θα κάνει αγώνα τακτικής, ήταν 2ος, με τον Λευτέρη Πίππο να ακολουθεί λίγο πιο πίσω. Πίσω τους είναι ο Φώτης Τσαλίκης, και κανείς δεν μπορεί να απειλήσει ή να απειληθεί. Με τον Βασίλη Ευθυμίου να πέφτει στον αναγνωριστικό γύρο και να μην συμμετέχει τελικά στον αγώνα, έχουν μείνει μόνο οι Γιώργος Μαρκεσίνης και Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος ακόμη στην κατηγορία.

Ο Μαρκεσίνης έχει ένα γλίστρημα που τον οδηγεί έξω από την πίστα και παρασέρνει για λίγο και τον Παναγιωτόπουλο, ενώ ο Μαρκεσίνης συνεχίζει και ο Παναγιωτόπουλος οδηγείται σε εγκατάλειψη λίγο μετά. Ο Παρασκευόπουλος έχει εξαφανιστεί μπροστά σε πολύ γρήγορους γύρους, και ο Πίππος αρχίζει και πλησιάζει τον Συνιώρη. Τον φτάνει και οι δύο αναβάτες προσφέρουν θέαμα σε έναν ιδιαίτερα βαρετό αγώνα, τον περνάει, αλλά ο Συνιώρης δεν τον αφήνει και διατηρεί την θέση του για λίγο. Ο Πίππος περνάει μπροστά και στο τέρμα της μεγάλης ευθείας χάνει το πόδι του από το μαρσπιέ, και βρίσκει ευκαιρία ξανά ο Συνιώρης και περνάει μπροστά.

Οι δύο αναβάτες συνεχίζουν κολλημένοι μαζί μέχρι την στροφή πριν τον τερματισμό, αλλά ο Συνιώρης παραμένει μπροστά και τερματίζει αυτός 2ος και ο Πίππος 3ος. Ο Παρασκευόπουλος έχει τερματίσει 1ος με διαφορά και πανηγυρίζει την νίκη του, με τους Τσαλίκη και Μαρκεσίνη να συμπληρώνουν την 5άδα.
Ο Συνιώρης είναι ο κερδισμένος της ημέρας και πανηγυρίζει τον 10ο τίτλο του συνολικά στους αγώνες ταχύτητας.

Φωτογραφίες Open

Φωτογραφίες Νέων

Φωτογραφίες Racing

Φωτογραφίες Supersport

Φωτογραφίες Formula Extreme

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016 13:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon