.
Κατηγορία Ταχύτητα
Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016 22:54

Παν.Π.Ταχύτητας 2016, 3ος αγώνας, Μέγαρα

 

Αυξημένος συναγωνισμός και θέαμα

 

 

Του Τάκη Μανιάτη

Με τον καιρό να κάνει τα δικά του και τελικά το χατήρι σε αναβάτες και θεατές, πραγματοποιήθηκε ο 3ος αγώνας για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας, στα Μέγαρα. Οι Βασίλης Κορωνάκης (Νέοι), Κώστας Φωτιάδης (Open), Λέανδρος Ντότσικας (Racing), Μιχάλης Κουτσουμπός (Supersport) και Χάρης Παρασκευόπουλος (Formula Extreme), ήταν οι κερδισμένοι της ημέρας.

Νέοι - Άπιαστος ο Κορωνάκης

Έχοντας την Pole Position για μία ακόμη φορά, ο Βασίλης Κορωνάκης πήρε την εκκίνηση από την αρχή στρίβοντας πρώτος στην Κ1, και κανείς δεν κατάφερε να τον απειλήσει έκτοτε. Πίσω του, οι Κυριάκος Λιούτας και Νότης Παπαπαύλου έδωσαν σκληρές μάχες παλεύοντας συνεχώς και παρά το ότι βρέθηκαν κοντά στον Κορωνάκη στην αρχή, αυτός άρχισε να απομακρύνεται, όντας στον δικό του ρυθμό. Ο Παπαπαύλου έδειχνε αρκετά δυνατός και έκανε επιθέσεις στον Λιούτα ενώ μεταξύ τους άλλαξαν θέσεις αρκετές φορές. Ο Γιώργος Αρβανίτης είχε μία πτώση στην Κ1 που τον έθεσε εκτός αγώνα ενώ στις πίσω θέσεις δεν υπήρχαν μάχες μεταξύ των αναβατών.

Ο Κορωνάκης αύξησε τον ρυθμό του και ταυτόχρονα και την διαφορά από τους υπόλοιπους, ενώ ο Παπαπαύλου ήταν αυτός που κατάφερε να περάσει τελικά τον Λιούτα και να παραμείνει αυτός στην 2η θέση του βάθρου.
Πίσω τους τερμάτισε ο Δανός Μπαξίσογλου, ο Γιάννης Χάλαρης, ο Αλή Οσμάν Αλή Σαμπρή, και ο Γιάννης Σκουλάτος.

Open - Μάχη με νικητή Φωτιάδη

Την Pole Position κατείχε ο Γαβριήλ Μηλιατζόγλου ο οποίος έκανε και την καλύτερη εκκίνηση και έστριψε πρώτος στην Κ1. Σύντομα τον πέρασε ο Κώστας Φωτιάδης, και ο Τάσος Σκυριανόγλου κόλλησε πίσω του. Αυτοί οι τρεις έκαναν ένα γκρουπ που απομακρύνθηκε και μετά από λίγους γύρους, ο Μιλιατζόγλου έχασε τα φρένα και βγήκε εκτός πίστας στην Κ1, αλλά συνέχισε τον αγώνα του αφού δεν έπεσε. Τον πέρασε όμως ο Σκυριανόγλου ο οποίος έφτασε τον Φωτιάδη μιας και είχε πολύ καλό ρυθμό.

Φωτιάδης και Σκυριανόγλου πήγαιναν συνέχεια ''ρόδα'' αλλά ο Φωτιάδης δεν άφηνε να τον περάσει. Πιο πίσω, ο Νίκος Καρακώστας προσπαθούσε να περάσει τους Χάρη Μουρατίδη, Ανδρέα Παπατριανταφύλλου και Ηλία Δανασκό αλλά οι προσπάθειες τελικά ήταν άκαρπες, αφού στην ευθεία πάλι του έφευγαν από γκάζι. Κάποια στιγμή, όπου προφανώς έμεινε από φρένα, έχασε την γραμμή του στην Κ1 και βγήκε εκτός πίστας, για να μπει ξανά στον αγώνα χάνοντας όμως θέσεις. Μπροστά η μάχη μεταξύ Φωτιάδη και Σκυριανόγλου κρατούσε καλά, μέχρι την τελευταία στιγμή.

Ο Σκυριανόγλου έκανε την τελευταία του προσπάθεια στην τελευταία στροφή και οι δύο αναβάτες πέρασαν σχεδόν μαζί την γραμμή του τερματισμού, με τον Φωτιάδη να είναι τελικά ο νικητής του αγώνα. Πίσω τους, τερμάτισαν οι Μηλιατζόγλου, Λιούντρης, Σπύρος Καραγιάννης, Δανασκός, Παπατριανταφύλλου, Μουρατίδης, Καρακώστας, Δημήτρης Τσακαλάκης, Μιχάλης Λιαρόπουλος.

Racing - Πρώτη νίκη Ντότσικα

Την Pole Position κατείχε ο Άκης Τσώκος αλλά μία πτώση τον έστειλε στο νοσοκομείο για επέμβαση και τοποθέτηση λάμας στο χέρι. Έτσι, ο Λέανδρος Ντότσικας ήταν αυτός που πήρε την εκκίνηση, με τον τραυματισμένο από το πρωϊνό ζέσταμα, Μάκη Σιφναίο, να ακολουθεί, και τους Ανδρέα Λεφέβρ και Βασίλη Στάμου κατά πόδας. Στον πρώτο γύρο ο Σιφναίος έκανε την επίθεση του και πέρασε μπροστά, ενώ ο Ντότσικας κόλλησε στην ουρά του. Ο Γιώργος Κίτσος ξεκίνησε αρκετά πιο πίσω αλλά βγήκε στα πιτς και εγκατέλειψε τον αγώνα.

Μετά από λίγους γύρους, ο Γιάννης Φλάμης τέθηκε εκτός αγώνα και αυτός. Ο Σιφναίος έδειχνε να κρατάει την πρώτη θέση, παρά την πίεση που είχε από τον Ντότσικα. Κάποια στιγμή έκανε ένα λάθος στην Κ1 και το εκμεταλλεύτηκε ο Ντότσικας για να περάσει αυτός 1ος, αλλά άνοιξε την γραμμή του και ο Σιφναίος πέρασε ξανά μπροστά και έκανε διαφορά. Ο Ντότσικας δεν καθυστέρησε καθόλου, και κατάφερε μέσα σε ενάμιση περίπου γύρο να τον φτάσει και να τον περάσει.

Πίσω τους, ο Λεφέβρ κατάφερε να περάσει τον Στάμου που τον είχε περάσει ωστόσο, αλλά δεν μπορούσε να φτάσει τους πρωτοπόρους. Σιφναίος και Ντότσικας είχαν την δική τους μάχη για την 1η θέση και σε κάθε γύρο είχαμε προσπεράσεις. Τελικά, ήταν ο Ντότσικας αυτός που κέρδισε άξια την πρώτη του νίκη, μιας και δεν χαρίστηκε ούτε μία στιγμή στον Σιφναίο. Πίσω τους τερμάτισαν οι Γιώργος Σώμος και Βασίλης Ρούσσης.

Supersport - Νίκη για Κουτσουμπό

Την Pole Position της ημέρας είχε ο Μιχάλης Κουτσουμπός και ήταν και αυτός που χώθηκε πρώτος στην αριστερή Κ1 στροφή της πίστας. Και λέμε χώθηκε, γιατί αυτός που έστριψε πρώτος ήταν ο Δημήτρης Καρακώστας ο οποίος πετάχτηκε από την 3η θέση της εκκίνησης και πέρασε άπαντες από την εξωτερική! Ο Καρακώστας με αυτό τον τρόπο τέθηκε επικεφαλής του αγώνα και έδειξε ότι είναι πολύ δυνατός για να παραμείνει εκεί.

Πίσω του ήταν ο Κουτσουμπός με τον Άλεξ Παπαγεωργίου να τον ακολουθούν από κοντά. Ο Καρακώστας έδειχνε αρκετά γρήγορος αλλά λίγους γύρους μετά, ο Κουτσουμπός τον πλησίασε και κατάφερε να τον περάσει πριν την ''πλατεία'' για να τεθεί αυτός επικεφαλής. Ο Θεοφάνης Μίχας βρισκόταν 4ος αλλά με διαφορά, και είχε κάνει και διαφορά από τον 5ο Σταύρο Τριντή, τον Τάσο Σπερελάκη και τον Γιάννη Τζωρτζόπουλο. Λίγο αργότερα ο Παπαγεωργίου πίεσε τον Καρακώστα με αποτέλεσμα να τον περάσει στην Κ1 όπου γλίστρησε η μοτοσυκλέτα του και άνοιξε την γραμμή του, μαζί με την πόρτα για προσπέραση.

Ο Παπαγεωργίου έβαλε στόχο τον Κουτσουμπό τον οποίο και έφτασε και άρχισε να τον πιέζει. Ο Καρακώστας έμεινε πιο πίσω αφού δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των πρώτων - φαινόταν ξεκάθαρα ότι δεν είχε δύναμη η μοτοσυκλέτα του. Δεν κινδύνευε όμως και από τον Μίχα. Ο Παπαγεωργίου έκανε επίθεση και πέρασε τον Κουτσουμπό και άνοιξε την διαφορά του, με τον Κουτσουμπό να μην μπορεί να ακολουθήσει, ούτε όμως να κινδυνεύει από τον Καρακώστα που έχει μείνει αρκετά πίσω. Ο Μίχας αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα και εγκατέλειψε τον αγώνα, ενώ ο Τζωρτζόπουλος πέρασε τον Σπερελάκη. Εκείνη τη στιγμή γίνεται ένα μπέρδεμα και βγαίνει μπλε σημαία στον Σακελαρίου για προσπέραση, αλλά αυτός που βρίσκεται πίσω του, είναι ο Γιώργος Χάλαρης που βρίσκεται πιο πίσω του. Ο Σακελαρίου ανοίγει την γραμμή του, ο Χάλαρης περνάει, αλλά μόλις το καταλαβαίνει ανακτά ξανά την θέση του μετά από ένα γύρο.

Ο Τριντής βρίσκεται πλέον 4ος και ο Τζωρτζόπουλος στην 5η θέση.
Εκεί που όλα δείχνουν ότι ο Παπαγεωργίου είναι μπροστά και θα πάρει τον αγώνα άνετα, γλιστράει και πέφτει στην έξοδο της K1, και έρχεται ο Κουτσουμπός, τον περνάει και παίρνει μία άνετη νίκη. Ακολουθεί ο Καρακώστας που ανεβαίνει στην 2η θέση και ο Τριντής που συμπληρώνει το βάθρο. Πίσω τους βρίσκονται οιΤζωρτζόπουλος, Σπερελάκης, Παπαγεωργίου που έχει σηκωθεί και τερματίζει, Νίκος Ζαφείρης, Σακελλαρίου, Χάλαρης.

Formula Extreme - Άπιαστος Παρασκευόπουλος

Μέσα σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο, βρέθηκαν 7 αναβάτες στις κατατακτήριες δοκιμές! Ταχύτερος όλων ήταν ο Σωτήρης Μπεγνής ο οποίος πήρε και την εκκίνηση για να τον περάσει αμέσως ο Χάρης Παρασκευόπουλος. Πίσω τους ήταν οι Φώτης Τσαλίκης, Λευτέρης Πίππος, Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος, Βασίλης Ευθυμίου, Σάκης Συνιώρης. Ο Παρασκευόπουλος και ο Μπεγνής έχουν απομακρυνθεί από νωρίς ενώ ακολουθεί ο Τσαλίκης με τον Πίππο, και τον Συνιώρη που έχει περάσει τον Παναγιωτόπουλο και ανεβαίνει θέσεις.

Έχει όμως μεγάλη διαφορά από το πρώτο γκρουπ και θα πρέπει να περάσει γρήγορα αν θέλει να διεκδικήσει την 1η θέση. Ενώ ο Παρασκευόπουλος απομακρύνεται με τον Μπεγνή, ο Συνιώρης κάνει την προσπάθεια του να περάσει τον Πίππο στα φρένα, αλλά ανοίγει την γραμμή του, τον περνάει ξανά ο Πίππος και βρίσκει την ευκαιρία να τον περάσει και ο Παναγιωτόπουλος και να χάσει έτσι ουσιαστικά και την 5η θέση που είχε. Οι δύο πρώτοι παραμένουν μπροστά ενώ ο Παναγιωτόπουλος εκμεταλλεύεται ένα λάθος του Πίππου και περνάει στην 4η θέση, ενώ λίγο μετά, επιτίθεται και περνάει και τον Τσαλίκη και ανεβαίνει 3ος.

Ο Συνιώρης περνάει και αυτός τον Πίππο και βρίσκεται στην ουρά του Τσαλίκη. Ο Παρασκευόπουλος έχει αυξήσει την διαφορά του από τον Μπεγνή, ο Παναγιωτόπουλος είναι 3ος, ενώ οι Τσαλίκης και Συνιώρης βρίσκονται πλέον πολύ κοντά, με τον Συνιώρη να επιτίθεται. Στην μεγάλη ευθεία ο Συνιώρης πλησιάζει και επιτίθεται στον Τσαλίκη στα φρένα , αλλά καταφέρνει τελικά να τον περάσει στην K1, μισό γύρο αργότερα. Ο Μπεγνής δείχνει να έχει κουραστεί αφού ο Παναγιωτόπουλος τον φτάνει και τον περνάει. Ακολουθεί ο Συνιώρης ο οποίος θα ψάξει και αυτός την ευκαιρία του, για να περάσει τελικά και να βρεθεί αυτός στην 3η θέση. Με τον Παρασκευόπουλο να έχει φτιάξει σημαντική διαφορά, είναι πραγματικά δύσκολο να τον απειλήσει κάποιος. Ο Παναγιωτόπουλος κάνει ένα λάθος στην Κ1, γλιστράει και βγαίνει εκτός πίστας για να ξαναμπεί, αλλά ο Συνιώρης έχει ήδη περάσει στην 2η θέση, και επιταχύνει για να πιάσει τον Παρασκευόπουλο.

Ο Πίππος έχει αρχίσει και μαζεύει την διαφορά από τον Συνιώρη και στους δύο τελευταίους γύρους, επιτίθεται και τον περνάει στα φρένα της μεγάλης ευθείας. Ο Συνιώρης τον ξαναπερνάει λίγο μετά και φτάνουν μέχρι τον τερματισμό με τον Συνιώρη να τερματίζει αυτός 2ος, με πολύ μικρή διαφορά. Ο Παρασκευόπουλος παίρνει μία ξεκάθαρη νίκη, ενώ εκτός βάθρου βρίσκονται οι Μπεγνής, Ευθυμίου, Γιώργος Μαρκεσίνης, Γιώργος Δαραμούσης, Δημήτρης Προϊος. Ο Παναγιωτόπουλος τελικά εγκατέλειψε τον αγώνα όπως και ο Τσαλίκης.

Φωτογραφίες Open

Φωτογραφίες Νέων

Φωτογραφίες Racing

Φωτογραφίες Supersport

Φωτογραφίες Formula Extreme

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016 15:19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon