.
Κατηγορία Ταχύτητα
Τρίτη, 17 Μαϊος 2016 11:07

Παν.Π. Ταχύτητας 2016, 2ος αγώνας, Σέρρες - ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟ

 

Έσπασαν τα χρονόμετρα!

 

Του Τάκη Μανιάτη
Φωτογραφίες: Χρύσανθος Οικονομίδης

Νέα ρεκόρ σημειώθηκαν στην πίστα των Σερρών, στον 2ο αγώνα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας, με τους Βασίλη Κορωνάκη (Νέοι), Σταύρο Κρεμάλα (Open), Αλέξη Παπαγεωργίου (Supersport) και Σάκη Συνιώρη (Formula Extreme) να κερδίζουν τις κατηγορίες.

Μεγάλες μάχες με χρόνους ρεκόρ όμως είδαμε στην Formula Extreme, όπου ο Σάκης Συνιώρης έσπασε επίσημα το ρεκόρ της πίστας στα χρονομετρημένα με 1.18.896 " και τον Χάρη Παρασκευόπουλο να κάνει το απόλυτο ρεκόρ πίστας στο 1:18.577'' στο πρωινό ζέσταμα!

Open - Επιστροφή Κρεμάλα


Πολύ καλή εκκίνηση έκανε ο Γιώργος Λιούντρης από την Pole Position, ο οποίος έχασε αρκετές θέσεις, αφού ο Σταύρος Κρεμάλας προηγήθηκε στρίβοντας πρώτος. Ο Κρεμάλας άνοιξε την διαφορά από την αρχή και δεν έδειξε να απειλείται σε όλο τον αγώνα, παρά την μικρή μάχη με τον Βαγγέλη Σαπουνά. Κοντά στο γκρουπ των πρώτων παρέμεινε ο Τάσος Σκυριανόγλου ο οποίος δεν μπορούσε να πλησιάσει τα 1000άρια στην μεγάλη ευθεία.

Λίγες στροφές πριν τον τερματισμό, ο Θανάσης Ζάχος που έκανε και τον ταχύτερο γύρο, γράφοντας 1.22:95'', αντιμετώπισε πρόβλημα με την μοτοσυκλέτα του και έχασε την δεύτερη θέση. Εκεί βρήκαν την ευκαιρία οι Σαπουνάς και Σκυριανόγλου και πέρασαν μπροστά. Έτσι, ο Κρεμάλας πήγε σε μία άνετη νίκη, με τους Σαπουνά και Σκυριανόγλου να συμπληρώνουν το βάθρο.

Φωτιάδης, Σουλούκος, Μηλιατζόγλου, Λιούντρης, Μπαρτζώκας, Παπαβασιλείου, συμπλήρωσαν την δεκάδα. Αξίζει να αναφερθεί η συμμετοχή του Νίκου Καρακώστα με μη ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα, την CBR 650 με την οποία συμμετέχει στο European Junior Cup, στην 12η θέση.

Νέοι - Κορωνάκης ξανά


Το φαβορί για μία ακόμη φορά ήταν ο Βασίλης Κορωνάκης, ο οποίος είχε την pole position και έκανε τον δικό του αγώνα, όντας ο μοναδικός που κατέβηκε κάτω από το 1.30''. Γράφοντας τον ταχύτερο γύρο με χρόνο 1.29:960''. Έτσι, κατάφερε να φτιάξει διαφορά ασφαλείας που του έδωσε την νίκη με 16.711'' από τον Κυρικάκο Λιούτα, ενώ ακολούθησε ο Γιώργος Αρβανίτης. Πίσω τους τερμάτισαν οι Χρήστος Δήμου, Δανός Μπαξίσογλου, Νότης Παπαπαύλου, Αλή Οσμάν Αλή Σαμπρή, Γιάννης Σκουλάτος, Λευτέρης Κυδωνάκης, Γιάννης Χάλαρης.

Racing - Νικητής ο Τσώκος


Έχοντας την Pole position, o Άκης Τσώκος κατάφερε να φύγει μπροστά και να γράψει τον ταχύτερο χρόνο του αγώνα, με 1.24:209¨. Αυτό του έδωσε την νίκη με διαφορά 6.8'' από τον Λέανδρο Ντότσικα, με τον Μάκη Σιφναίο να συμπληρώνει το βάθρο.
Πίσω τους βρέθηκαν οι Κωνσταντίνος Λεφέβρ, Βασίλης Ρούσης, Γιώργος Πορτοκαλάκης, Γιώργος Κίτσος.

Supersport - Άξιος Παπαγεωργίου


Την pole position είχε ο Αλέξης Παπαγεωργίου με μικρή διαφορά από τον Μιχάλη Κουτσουμπό, αλλά ήταν ξεκάθαρα το φαβορί για την νίκη, μιας και το γυρολόγιο του από τα δοκιμαστικά του Σαββάτου, είχε δείξει ότι δεν θα έπρεπε να φοβάται κάποιον αναβάτη.

Ο Παπαγεωργίου έφυγε μπροστά μαζί με τον Κουτσουμπό και τους Δημήτρη Καρακώστα και Δημήτρη Παπαγγέλου πίσω. Για αρκετούς γύρους η τετράδα γύρναγε μαζί και ο Καρακώστας έκανε προσπάθεια να περάσει μπροστά. Ο Παπαγεωργίου ήταν πρώτος και άνοιγε την διαφορά από τον Κουτσουμπό που βρισκόταν στην 2η θέση, και ο Καρακώστας πίεσε τα φρένα και βγήκε εκτός, χάνοντας χρόνο, δίνοντας την ευκαιρία στον Παπαγγέλου να περάσει 3ος.  Ο Θεοφάνης Μίχας είχε μπροστά τους τρεις αναβάτες, τους οποίους πέρασε και έφτασε στην 5η θέση. Έτσι άρχισε να μαζεύει την διαφορά για να χωθεί στην τετράδα. Στην συνέχεια, ο Καρακώστας προσπαθεί να φτάσει τον Παπαγγέλου έχοντας καλύτερο ρυθμό, και τρεις γύρους πριν το τέλος του αγώνα, ο Παπαγγέλου κάνει το λάθος και πέφτει highsiding, με αποτέλεσμα να βγει κόκκινη σημαία από τον κριτή της στροφής 11. Στην ευθεία ο αγώνας συνεχιζόταν κανονικά, ενώ συνεχίστηκε με κίτρινη σημαία στο σημείο της πτώσης, αφού φάνηκε πως έγινε μπέρδεμα με τις σημαίες. Τελικά ο αγώνας συμπληρώθηκε με 16 γύρους, με τον Παπαγεωργίου να τερματίζει 1ος, τον Κουτσουμπό 2ο και τον Δημήτρη Καρακώστα στην άξια 3η θέση του βάθρου με μεθοδική οδήγηση και ταχείς χρόνους σε όλο τον αγώνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο το τριήμερο ο 16χρονος Δημήτρης Καρακώστας ήταν πολύ σταθερός ενώ έκανε και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα με χρόνο 1.21:504''!

Πίσω τους βρέθηκαν οι Μίχας, Γιάννης Τζωρτζόπουλος, Σταύρος Τριντής, Ηλίας Γλυκός, Κωνσταντίνος Σακελλαρίου, Γιώργος Χάλαρης. Εκτός κατάταξης οι Σπερελάκης με πρόβλημα εννέα γύρους πριν το τέλος, και ο Παπαγγέλου, με πτώση τρεις γύρους πριν το τέλος του αγώνα.

Formula Extreme - Άπιαστος Συνιώρης


Αναμενόταν να γίνει χαμός στην κατηγορία Formula Extreme, όπως και έγινε τελικά, αφού οι χρόνοι του τριημέρου, δεν έχουν ξαναγίνει.

Ο Σάκης Συνιώρης είχε την pole position με 1.18.896 " ενώ ο Χάρης Παρασκευόπουλος έκανε το απόλυτο ρεκόρ πίστας στο 1:18.577'', στο πρωινό ζέσταμα! Ο Συνιώρης πέρασε γρήγορα μπροστά ενώ πίσω ο Πίππος ήταν 2ος, ανάμεσα στους δύο αναβάτες, για να τον περάσει τελικά ο Παρασκευόπουλος μετά από λίγους γύρους. Συνιώρης και Παρασκευόπουλος άρχισαν τις μάχες και ο Πίππος έμεινε λίγο πίσω, με τον Παρασκευόπουλο να πιέζει στα φρένα και να περνάει τον Συνιώρη. Ο Συνιώρης επιτέθηκε ξανά για να τον περάσει στην στροφή ''Συνιώρη'', και να περάσει ξανά ο Παρασκευόπουλος λίγο μετά.

Κάθε αναβάτης είχε το δικό του κομμάτι της πίστας στο οποίο πήγαινε καλύτερα, κι έτσι, οι εναλλαγές ήταν πολλές μεταξύ τους. Έως την στιγμή που ο αγώνας έφτασε στους δύο γύρους πριν το τέλος: Ο Παρασκευόπουλος έκανε άλλη μία προσπάθεια να χωθεί και να περάσει τον Συνιώρη, αλλά αυτή τη φορά το παράκανε στα φρένα, στην K1 και είχε μία πτώση, με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός αγώνα. Ο Συνιώρης ήταν ήδη πρώτος μέχρι εκείνη τη στιγμή, και κατάφερε να πάρει άλλη μία άξια νίκη. Πίσω, ο Πίππος βρισκόταν σε δικό του αγώνα και δεν απειλήθηκε από τον Γρηγόρη Παναγιωτόπουλο.

Αυτός ξεκίνησε άσχημα και σιγά - σιγά ανέβαινε θέσεις, και έφτασε έτσι στην 3η θέση. Στην 4η θέση βρέθηκε ο Γιώργος Μαρκεσίνης, με τους Βασίλη Ευθυμίου, Σωτήρη Μπεγνή, Άρη Γκιζίνο, Γιώργο Τσαλίκη, να συμπληρώνουν την δεκάδα. Μαζί με τον Παρασκευόπουλο, εκτός αγώνα βρέθηκαν επίσης οι Δημήτρης Πρόιος, Στέφανος Καντιμοίρης, Μιχάλης Σπηλιώτης - οι δύο τελευταίοι έπεσαν μαζί, όταν ο Καντιμοίρης έπεσε στην Κ1 και τον παρέσυρε.

Φωτογραφίες Formula Extreme

Φωτογραφίες Supersport

Φωτογραφίες Νέων

Φωτογραφίες Open

Φωτογραφίες Racing

Φωτογραφίες Απονομών

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 22 Μαϊος 2016 19:43

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon