.
Κατηγορία Ταχύτητα
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015 20:16

Παν.Π.Ταχύτητας 2015, 6ος αγώνας, Μέγαρα

 

Τέλος με πρωταθλητές!

 

 

Του Τάκη Μανιάτη
Φωτογραφίες: Κώστας Γκαζής

Με τους τίτλους των Νέων (Κορωνάκης), Supersport (Παπαγεωργίου) και Superstock (Παρασκευόπουλος) να έχουν ήδη κριθεί, φτάσαμε στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στα Μέγαρα. Οι υπόλοιποι πρωταθλητές είναι οι εξής: Θεοφάνης Μίχας (Open 600), Γιάννης Μαρινάκης (Open) και Άκης Τσώκος (Racing)!

Νέοι - Ξανά νικητής ο Κορωνάκης

Στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, ο Βασίλης Κορωνάκης είχε ήδη τον τίτλο του πρωταθλητή στην τσέπη, οπότε η συμμετοχή του είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον. Ωστόσο, κατάφερε να κάνει τους καλύτερους χρόνους και να πάρει άλλη μία νίκη, την 6η συνεχόμενη για φέτος, όντας ο απόλυτος αναβάτης της κατηγορίας.

Πίσω του, βρέθηκε ο Γιάννης Χάλαρης, ο οποίος τιμωρήθηκε με ποινή stop & go - διέλευση από τα pits, αφού έκανε άκυρη εκκίνηση, κι έτσι, άρχισε έναν πολύ δυνατό αγώνα στην συνέχεια. Έφτασε και πέρασε τους Κυριάκο Λιούτα και τον αδελφό του, Στέλιο, και ανέβηκε αυτός στην 2η θέση του βάθρου. Ο Λιούτας, έχοντας μία πρώτη στα δοκιμαστικά, ήταν κρατημένος και συμπλήρωσε το βάθρο, έχοντας μάχες με τον Στέλιο Χάλαρη καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα.

Open - Νίκη Μίχα με Μαρινάκη τιτλούχο!

Η κατηγορία Open είναι η πρώτη της αγωνιστικής ημέρας, όπου δεν είχε ξεκαθαριστεί ο τίτλος. Τόσο στην Open, όσο και στην Open 600, με 8 μόλις αναβάτες να συμμετέχουν στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς.
Δυνατότερος όλων ήταν ο Θεοφάνης Μίχας ο οποίος με μία μοτοσυκλέτα 600 κυβικών εκατοστών κατάφερε να κερδίσει για τρίτη φορά φέτος, κατακτώντας παράλληλα τον τίτλο στην Open 600. Υπήρξε ισοβαθμία με τον Ηλία Μπαξίσογλου, αλλά ο Μίχας, ως νικητής του τελευταίου αγώνα, ήταν τελικά αυτός που πήρε τον τίτλο.

Πίσω του βρέθηκε ο Γιάννης Μαρινάκης, σε μία δεύτερη θέση που του έδωσε τον τίλτο της κατηγορίας Open με τον Γαβριήλ Μηλιατζόγλου να τερματίζει στην 3η θέση του βάθρου.
Ακολούθησαν οι Λάμπρος Γκουντούμας, Ηλίας Μπαξίσογλου, Δημήτρης Παπαβασιλείου, Μιχάλης Ελευθεράκς και Χρυσόστομος Χατζηγιακουμίδης.

Racing - Νίκη και τίτλο ο Τσώκος!


Λίγες οι συμμετοχές και στην κατηγορία Racing, με μόλις 6 αναβάτες να συμμετέχουν μόνο με μοτοσυκλέτες 250 κυβικών εκατοστών, με τον τίτλο να είναι ανοιχτός και εδώ.

Ο Άκης Τσώκος ήταν αυτός που ξεκίνησε καλύτερα και έστριψε πρώτος στην K1, με τον Μάκη Σιφναίο να τον ακολουθεί, και τους Λέανδρος Ντότσικα και Σπύρο Καραγιάννη να βρίσκονται πολύ κοντά.
Ενώ στην αρχή ο Σιφναίος έδειξε ότι μπορεί να ακολουθήσει τον Τσώκο, μία πτώση στο πέρασμα από την Κ1, τον κράτησε πίσω, χάνοντας έτσι κάθε ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο. Ο Τσώκος πήρα τον πολυπόθητο τίτλο της Racing για το 2015, με τον Ντότσικα να ανέβαίνει στην 2η θέση, και κοντά τους βρέθηκε και ο Γιώργος Κίτσος που συμπλήρωσε το βάθρο. Ακολούθησαν οι Καραγιάννης, Σιφναίος και Βασίλης Ρούσης.

Supersport - Νικητής ο Παπαγεωργίου


Παρά την κατάκτηση του τίτλου στον προηγούμενο αγώνα, ο Άλεξ Παπαγεωργίου έδειξε τα δόντια του με το ''καλημέρα'' στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς. Ξεκίνησε πολύ δυνατά και έστριψε πρώτος, με τον Δημήτρη Παπαγγέλου να είναι αποφασισμένος για μία ακόμη νίκη. Βρέθηκε κοντά του στην πρώτη στροφή, με τους Σταύρο Τριντή, Γιάννη Τζωρτζόπουλο, Κώστα Σακελλαρίου και Γιώργο Χάλαρη, αλλά ο Παπαγεωργίου έβαλε το κεφάλι κάτω και έκανε σύντομα διαφορά. Ο Τριντής ήταν αυτός που έδωσε την μάχη για την 2η θέση και την έχασε όμως από τον Παπαγγέλου, με τους Τζωρτζόπουλο, Σακελλαρίου, Χάλαρη, Αριστείδη Γκιζίνο και Ηλία Μπαξίσογλου να συμπληρώνουν την 8άδα.

Superstock - Εκπληκτικός Πίππος στην κορυφή!


Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι είδαμε έναν από τους πιο επεισοδιακούς αγώνες των τελευταίων ετών στην κατηγορία Superstock. Με τον τίτλο να έχει κριθεί ήδη από τον προηγούμενο αγώνα και πρωταθλητή τον Χάρη Παρασκευόπουλο, ήταν η συμμετοχή του Βούλγαρου Martin Choy που έφερε διαφορετικό χρώμα στον αγώνα.
Ο αγώνας ξεκίνησε με την απουσία του Σάκη Συνιώρη, τον Παρασκευόπουλο να ξεκινάει πρώτος, τον Γρηγόρη Παναγιωτόπουλο να ξεκινάει δυνατά, και τους Choy και Λευτέρη Πίππο, να μάχονται στην πρώτη στροφή.

Σύντομα ο Choy βρέθηκε στην 1η θέση, ενώ και ο Πίππος πέρασε τον Παρασκευόπουλο και μπήκε στο κατόπι του Βούλγαρου αναβάτη, με τον Παρασκευόπουλο να βρίσκεται πολύ κοντά, και τον Παναγιωτόπουλο να ακολουθεί λίγο πιο πίσω.
Ο Παρασκευόπουλος είχε μία έξοδο στην αριστερή πριν την ''πλατεία'', και περνώντας κάθετα το γρασίδι, βγήκε σχεδόν πάνω στους δύο πρωτοπόρους, για να συνεχίσει ξανά ακολουθώντας το ρυθμό τους. Μπροστά, ο Choy δείχνει ιδιαίτερα δυνατός αλλά ο Πίππος δεν τον αφήνει σε ησυχία και προσπαθεί σε κάθε στροφή να χωθεί μπροστά.
Στην μάχη μπλέκεται και ο Παρασκευόπουλος που έχει πλησιάσει, αλλά λίγο αργότερα, μία έξοδος στο ίδιο ακριβώς σημείο, γλίστρημα και πτώση με χτύπημα στα λάστιχα στο εσωτερικό της "πλατείας", τον καθυστερεί αρκετά, και ξαναμπαίνει στον αγώνα, αλλά αρκετά πιο πίσω.

Ο Πίππος πιέζει ασφυκτικά τον Choy και καταφέρνει να τον περάσει στον τελευταίο γύρο, και να παραμείνει εκεί, μέχρι την πτώση της καρό σημαίας!
Πίσω του τερματίζει ο Choy με διαφορά 0,7'' και το βάθρο συμπληρώνει ο Παναγιωτόπουλος αρκετά πιο πίσω. Ακολουθούν οι Βασίλης Ευθυμίου, Φώτης Τσαλίκης, Γιώργος Μαρκεσίνης, Χάρης Παρασκευόπουλος, Γιώργος Τσίτος.
Ο Choy δεν βαθμολογείται, οπότε στο βάθρο ανέβηκαν οι Πίππος, Παναγιωτόπουλος και Ευθυμίου.

Φωτογραφίες Νέων

Φωτογραφίες Open

Φωτογραφίες Racing

Φωτογραφίες Supersport

Φωτογραφίες Superstock

Για τις φωτογραφίες σας επικοινωνήστε με τον Κώστα Γκαζή στο 6944328565 ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015 10:34

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon