.
Κατηγορία Ταχύτητα
Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2015 13:30

Παν. Π.Ταχύτητας 2015, 5ος αγώνας, Σέρρες

 

Τρείς νέοι πρωταθλητές!

 

 

Του Τάκη Μανιάτη
Φωτογραφίες: Χρύσανθος Οικονομίδης

Ο 5ος αγώνας για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες, με τους Βασίλη Κορωνάκη (Νέοι), Φάνη Μίχα (Open), Λάμπρο Τσώκο (Racing), Δημήτρη Παπαγγέλου (Supersport), και Χάρη Παρασκευόπουλο (Superstock), να κερδίζουν τις κατηγορίες τους.
Κρίθηκαν μάλιστα και τρία πρωταθλήματα, με τους Κορωνάκη, Άλεξ Παπαγεωργίου και Παρασκευόπουλο, να κερδίζουν τις κατηγορίες Νέων, Supersport και Superstock αντίστοιχα!
Ο αγώνας είχε πολύ κόσμο, θεατές που εκμεταλλεύτηκαν τις εξαιρετικές συνθήκες, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε πολλούς να απολαύσουν τον αγώνα.

Κατηγορία Νέων - Επικράτηση Κορωνάκη


Καθολική επικράτηση του Βασίλη Κορωνάκη για 5η φορά φέτος, κάτι που του χάρισε και τον τίτλο της κατηγορίας παρά την ανεβασμένη απόδοση του Κυριάκου Λιούτα, που του χάρισε την 2η θέση. Οι αδελφοί Χάλαροι σταθεροποιούνται στις επιδόσεις τους και τερμάτισαν στην 3η και 4η θέση. Η Ειρήνη Ρομποτή απουσίαζε λόγω τραυματισμού.

Open - Επιθετικός Μίχας

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Φάνη Μίχα που με την καθοδήγηση του Γιάννη Μπούστα πήρε την 1η θέση στην κατηγορία, σημειώνοντας τον πρώτο χρόνο στην κατηγορία, παρά το ότι έτρεχε με Triumph Daytona 675, κόντρα στα 1000άρια άλλων αναβατών. Πολύ δυνατή μάχη για την 2η θέση έγινε ανάμεσα στον Γιάννη Μαρινάκη και Τάσο Κωστάρα, με τελικό νικητή τον Μαρινάκη πάνω στο νήμα.

Racing - Μάχη για τον τίτλο

Τρείς συμμετοχές μόνο στην κατηγορία με μάχη στην αρχή του αγώνα, ανάμεσα στον Λάμπρο Τσώκο και τον Μάκη Σιφναίο, μάχη που θα έδινε και ανάλογη συνέχεια για τον τίτλο. Με τον Σιφναίο να φεύγει μπροστά, δέχτηκε την επίθεση του Τσώκου, ο οποίος τον πέρασε τελικά για να τερματίσει πρώτος. Η μάχη για το τίτλο συνεχίζεται στον τελευταίο αγώνα μιας και τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη. Τρίτος τερμάτισε ο Λέαντρος Ντότσικας.

Supersport - Φοβερός Παπαγγέλου

Εκπληκτικός αγώνας όπου με μεθοδική οδήγηση, ο Δημήτρης Παπαγγέλου ξεκίνησε από την 4η θέση και ανέβηκε μέχρι την κορυφή, όπου και κατέκτησε την καρό σημαία, πείθοντας για την αξία του! Έκανε φοβερή οδήγηση και ανταμοίφθηκε με την πρώτη νίκη της καριέρας του. Πίσω του, τερμάτισε ο Βούλγαρος Boyan Bonchevα ο οποίος κάποια στιγμή βρισκόταν και μπροστά και κινήθηκε ταχύτατα, αλλά τελικά τερμάτισε 2ος. Ο Άλεξ Παπαγεωργίου τερμάτισε 3ος και εξασφάλισε τον τίτλο στην κατηγορία, ο οποίος είναι ο 3ος στην καριέρα του από το 2009. Πίσω του τερμάτισε ο Σταύρος Τριντήςο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού από τον προηγούμενο αγώνα . Επειδή ο Βούλγαρος δεν βαθμολογήθηκε, τελικά ο Παπαγεωργίου ανέβηκε στην 2η θέση, με τον Τριντή στην 3η και τον Γιάννη Τζωρτζόπουλο στην 4η, με τον χτυπημένο Νίκο Περιστερά στην 5η. Ο Κώστας Πολίτης απουσίαζε για επαγγελματικούς λόγους.

Superstock - Αγώνας φωτιά!

Αγώνας φωτιά στα Superstock με τον Χάρη Παρασκευόπουλο να πέφτει την Παρασκευή και να κάνει πολύ μεγάλη ζημιά στην μοτοσυκλέτα του, όπως και ο Μιχάλης Σπηλιώτης, το Σάββατο. Με τον Βασίλη Ευθυμίου να μην συμμετέχει λόγω μηχανικής βλάβης, ο αγώνας ξεκίνησε με τον Παρασκευόπουλο και τον Σάκη Συνιώρη να επικρατεί αρχικά, κάνοντας διαφορά, και τον Παρασκευόπουλο να πλησιάζει ξανά.
Λίγο μετά ο Παρασκευόπουλος περνάει μπροστά, και ο Συνιώρης τον έχει από κοντά για να περάσει. Στην προσπάθεια αυτή, οι αναβάτες ακουμπάνε, ο Συνιώρης πέφτει, και εγκαταλείπει. Ο Παρασκευόπουλος τερματίζει τελικά 1ος και εξασφαλίζει το πρωτάθλημα στην κατηγορία, παίρνοντας τον πρώτο τίτλο στην ομάδα του. Δεύτερος τερματίζει ο Γιώργος Τσίτος και τρίτος ο Λευτέρης Πίππος, ο οποίος είχε μάχη με τον Τσίτο σε όλο τον αγώνα. Τέταρτος τερμάτισε ο Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος ο οποίος δεν είχε βρει το κατάλληλο στήσιμο στην μοτοσυκλέτα του. Ο Γιώργος Μαρκεσίνης σημείωσε μία πτώση, χωρίς τραυματισμό, ενώ έσπασε το φράγμα του 1:21'' αποδεικνύοντας ότι μπορεί να κινηθεί πολύ γρήγορα.
Πρόϊος και Παρασκευάς συμπλήρωσαν την κατηγορία.

Φωτογραφίες Νέων

Φωτογραφίες Open

Φωτογραφίες Racing

Φωτογραφίες Supersport

Φωτογραφίες Superstock

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2016 00:08

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon