.
Κατηγορία Ταχύτητα
Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015 16:48

Παν.Π.Ταχύτητας 2015, 4ος αγώνας, Μέγαρα

 

Τα πάνω - κάτω!

 

 

Του Θοδωρή Λαζάρου
Φωτογραφίες: Bikeit.gr

Τα πάνω - κάτω ήρθαν στα Μέγαρα, στον 4ο αγώνα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας το 2015, με πολλές πτώσεις, επανεκκίνηση αγώνα στα supersport, αλλά και μάχες σε όλες τις κατηγορίες! Οι Βασίλης Κορωνάκης (Νέοι), Θεοφάνης Μίχας (Open), Λάμπρος Τσώκος (Racing), Αλέξη Παπαγεωργίου (Supersport) και Χάρης Παρασκευόπουλος (Superstock), ήταν οι μεγάλοι νικητές.

Νέοι - Κορωνάκης ξανά


Τέσσερις μόλις συμμετοχές σε μία κατηγορία που θα έπρεπε να γεμίζει τον χώρο της ταχύτητας προκειμένου να «παραχθούν» από αυτή νέα ταλέντα, αλλά και να έρθει νέος κόσμος στην κατηγορία. Απούσης και της τραυματισμένης σε προπόνηση Ειρήνης Ρομποτή, ταχύτερος όλων στα δοκιμαστικά ήταν ο Βασίλης Κορωνάκης ο οποίος είχε και την καλύτερη θέση στην εκκίνηση. Ξεκινώντας, πήρε την εκκίνηση, έστριψε πρώτος και απομακρύνθηκε από τον Κυριάκο Λιούτα και άρχισε να χτίζει διαφορά. Πίσω τους ακολουθούσαν ο Γιάννης Χάλαρης και ο Στέλιος Χάλαρης. Με τον Κορωνάκη να βρίσκεται σταθερά στην 1η θέση με ταχύτερο χρόνο στο 1.10 '', ο Λιούτας που είχε ταχύτερο χρόνο στο 1.13 '' δεν μπορούσε να αντεπιτεθεί. Λίγο πίσω, ο Στέλιος Χάλαρης πέφτει και χάνει ένα γύρο και συνεχίζει ξανά, μην μπορώντας και αυτός να χτυπήσει τον αδελφό του Γιάννη.

Ο τερματισμός βρίσκει τον Κορωνάκη να παίρνει άλλη μία 1η θέση, τον Λιούτα στην 2η, τους Γιάννη και Στέλιο Χάλαρη στην 4η και 5η θέσεις.

OPEN - Μάχες με Μίχα νικητή


Με τον Γιάννη Μαρινάκη να στρίβει πρώτος στην πρώτη στροφή της πίστας, τον Ηλία Μπαξίζογλου να προσπαθεί να χωθεί, τον Τάσο Κωστάρα να βρίσκεται στην ρόδα τους και τον Γιώργο Λιούντρη να τους κυνηγάει, ξεκίνησε ο αγώνας της κατηγορίας Open. Ο Θεοφάνης Μίχας ο οποίος είχε ξεκινήσει πιο αργά, έφτασε σύντομα στην πρώτη τετράδα, με τους Μπαξίσογλου, Μαρινάκη, Κωστάρα, μπροστά του, και έχοντας την καλύτερη επίδοση από την προηγούμενη μέρα των δοκιμών, δεν άργησε να κάνει την επίθεση του και να περάσει τον Κωστάρα, και να βάλει στόχο για τον δύσκολο και προπορευόμενο στη βαθμολογία αντίπαλο του, Μαρινάκη και την 2η θέση.
Μπροστά, ο Μαρινάκης κυνηγούσε τον Μπαξίσογλου και ο Μίχας βρήκε την ευκαιρία να πλησιάσει αρκετά και να γίνουν ένα γκρουπ. Λίγο μετά, ο Μπαξίσογλου κάνει το λάθος και τον περνάει τόσο ο Μαρινάκης όσο και ο Μίχας, ενώ αμέσως μετά, ο Μίχας περνάει στην 1η θέση και αρχίζει να φτιάχνει διαφορά. Σταθερά, ο Μίχας άντεξε στην πίεση του Μαρινάκη και κατάφερε να φτιάξει διαφορά ασφαλείας, βλέποντας 1ος την καρό σημαία, με 2ο τον Γιάννη Μαρινάκη και 3ο τον Ηλία Μπαξίζογλου. Πίσω τους βρέθηκαν οι Τάσος Κωστάρας και Λάμπρος Γκουντούμας.

Κατηγορία Racing

 

Τον ταχύτερο χρόνο της κατηγορίας είχε ο Λάμπρος Τσώκος ο οποίος και έστριψε πρώτος μετά την εκκίνηση, με τον Λέανδρο Ντότσικα και τους Γιώργο Κίτσο και Δημήτρη Σιφναίο να ακολουθούν. Σύντομα, Τσόκος και Σιφναίος ανοίγονται μπροστά, με τον Κίτσο αδύναμος να ακολουθήσει τον ρυθμό τους. Ο Σιφναίος δεν το βάζει κάτω και επιτίθεται συνεχώς στον Τσώκο τον οποίο και καταφέρνει να περάσει, και να βρεθεί αυτός στην 1η θέση του αγώνα για λίγο. Ο Τσώκος αντεπιτίθεται και περνάει ξανά μπροστά, ενώ οι δύο αναβάτες αλλάζουν ξανά θέση, με τον Τσώκο να μένει τελικά μπροστά. Πίσω τους, ο Κίτσος χάνει την γραμμή του και ανοίγεται χάνοντας παράλληλα και χρόνο, για να πέσει και να εγκαταλείψει λίγο αργότερα, στον ίδιο γύρο. Μπροστά, ο Τσώκος είναι τελικά ο νικητής, με τους Σιφναίο, Ντότσικα, Σπύρο Καραγιάννη και Βασίλη Στάμου να συμπληρώνουν την πεντάδα.

Supersport! - Δύο εκκινήσεις και Παπαγεωργίου νικητής


Οι πρωταγωνιστές της την pole position Μιχάλης Κουτσουμπός, Άλεξ Παπαγεωργίου και Κωνσταντίνος Πολίτης, ήταν και αυτοί που γρήγορα ξεχώρισαν και δημιούργησαν το γρηγορότερο ομάδα σε έναν επεισοδιακό αγώνα με πολλά απρόοπτα. Από τον πρώτο γύρο έκαναν διαφορά από τους άλλους αναβάτες, με τον Σταύρο Τριντή που ακολουθούσε να έχει στην αρχή του αγώνα μια μικρή πτώση, καταφέρνοντας να καβαλήσει τη μοτοσυκλέτα του και να συνεχίζει.
Ο Κουτσουμπός με τον Πολίτη ανοίγουν την διαφορά από τον Παπαγεωργίου στον 1ο γύρο, και ο Πολίτης δείχνει ικανός να περάσει μπροστά. Ο πρώτος γύρος συμπληρώνεται με τους Κουτσουμπό, Πολίτη, Παπαγεωργίου, κολλητά μεταξύ τους, τον Ηλία Γλυκό να ακολουθεί, τον Γιάννη Τζωρτζόπουλο στην 5η θέση και από πίσω τους ο Νίκος Περιστεράς.

Με το γκρουπ των τριών αναβατών να έχει ξεχωρίσει, ο Νίκος Περιστεράς προσπαθεί να περάσει τον Παπαγγέλου που έχει ανέβει ήδη μπροστά του, βάζοντας στόχο για τον Γλυκό και Τζωρτζόπουλο. Ο Παπαγεωργίου χώνεται στην Κ1 και περνάει τον Πολίτη, δείχνοντας αποφασισμένος για ένα καλό αποτέλεσμα. Λίγο μετά, επιτίθεται στο τέλος της ευθείας και περνάει στα φρένα τον Κουτσουμπό, και περνάει μπροστά στον αγώνα. Ο Νίκος Περιστεράς έχει μία πτώση στην έξοδο από την μεγάλη ευθεία, και οδηγείται σε εγκατάλειψη. Λίγο αργότερα, ο Γιώργος Μανδρώνης αλλά και ο Μιχάλης Κουτσουμπός, πέφτουν λίγα μέτρα από το σημείο όπου έπεσε ο Περιστεράς, με διαφορά ενός γύρου, από ακατανόητο γλίστρημα της μοτοσυκλέτας τους - προφανώς κάτι μη αντιληπτό υπήρχε στην πίστα - αναγκάζοντας την διακοπή του αγώνα και την επανεκκίνηση του με αρκετή καθυστέρηση για καθάρισμα της.
Στην επόμενη εκκίνηση, ο Παπαγεωργίου είναι αποφασισμένος για την νίκη και ξεχύνεται μπροστά, με τους Πολίτη, Παπαγγέλου, Γλυκό, Τζωρτζόπουλο να ακολουθούν, αλλά ένα μπλέξιμο που οδήγησε σε πτώση τους Πολίτη και Τζωρτζόπουλο, άλλαξε τα δεδομένα.
Έτσι ο Παπαγεωργίου βρέθηκε να κάνει έναν μοναχικό και ασφαλή αγώνα έχοντας αρκετά πίσω του στην 2η θέση τον Ηλία Γλυκό και 3ο τον πολύ καλά εμφανιζόμενο Δημήτρη Παπαγγέλου.

Οι δυο οδηγοί πέρασαν τον Κωνσταντίνο Σακελλαρίου που είχε ευνοηθεί από την συμπλοκή αλλά είδαν να τους φτάνει ο Πολίτης με μεγάλη προσπάθεια λόγω προβλήματος στον λεβιέ ταχυτήτων, ο οποίος τελικά έφυγε, και τον άφησε με 2η σχέση στο κιβώτιο. Τελικά, δυο γύρους πριν το τέλος του αγώνα, ο Πολίτης έκοψε σημαντικά την ταχύτητα του και κατάφερε να τερματίσει 3ος πίσω από τον Γλυκό με 4ο τον Παπαγγέλου και 5ο τον Τζωρτζόπουλο.
Μετά τον συμψηφισμό των χρόνων από τους δύο αγώνες, διαμορφώθηκε και η τελική κατάταξη με νικητή τον Αλέξη Παπαγεωργίου, 2ο τον Κώστα Πολίτη και 3ο τον Δημήτρη Παπαγγέλου.

Superstock - Παρασκευόπουλος στην κορυφή


Στη μεγάλη κατηγορία, μετά την επικράτηση της Pole Position από τους πολύ κοντινούς χρόνους των πρώτων τεσσάρων οδηγών, ο Χάρης Παρασκευόπουλος έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του την ημέρα του αγώνα, πέφτοντας κάτω από το 58 '' στο ΠΡΩΙΝΟ ζεσταθεί, δείχνοντας τις διαθέσεις του. Με την εκκίνηση του αγώνα ο Παρασκευόπουλος έφυγε μπροστά, με τους Λευτέρη Πίππο, Γρηγόρη Παναγιωτόπουλο, Σάκη Συνιώρη και Γιώργος Τσίτος να ακολουθούν και να κάνουν γρήγορα μια μικρή διαφορά από τους υπόλοιπους αναβάτες. Ο Λευτέρης Πίππος έκανε γρήγορα την επίθεση του και χωρίς να χάσει χρόνο κάνοντας μια καταπληκτική κίνηση, αιφνιδίασε τον Παρασκευόπουλο στην προ τελευταία στροφή της πίστας προσπερνώντας τον. Πολύ γρήγορα όμως δέχτηκε την απάντηση του, χάνοντας στη συνέχεια και μια θέση από τον πολύ δυνατό Παναγιωτόπουλο που ήθελε την επαφή συνεχώς με τον πρώτο στη δική του προσπάθεια για να προπορευτεί.

Αμέσως σχηματίστηκε μια διαφορά μεταξύ αυτών των και του Σάκη Συνιώρη, που είχε περάσει και αυτός στην 3η θέση σχετικά γρήγορα, κάνοντας ότι καλύτερο μπορούσε. Να σημειωθεί ότι η δανεική μοτοσυκλέτα που χρησιμοποίησε στον προηγούμενο αγώνα αντιμετώπισε πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων και η ομάδα βρήκε μία άλλη δανεική την οποία οδήγησε για πρώτη φορά στα δοκιμαστικά του Σαββάτου. Πολλές φορές προσπάθησε να πλησιάσει τον Παναγιωτόπουλο για να τον περάσει, χωρίς όμως να το καταφέρει. Ο Γιώργος Τσίτος είχε εν το μεταξύ περάσει τον Πίππο και για αρκετούς γύρους ήταν αυτός 4ος, αλλά ο Πίππος τελικά έκανε την επίθεση του πήρε ξανά την 4η θέση, λίγους γύρους πριν πέσει η καρό. Αξιοσημείωτη η προσπάθεια του Μιχάλη Σπηλιώτη ο οποίος δεν παράτησε ποτέ την μάχη με τους Φώτη Τσαλίκη και Βασίλη Ευθυμίου, μάλιστα κατάφερε να τους περάσει και να τερματίσει αυτός 6ος!

Φωτογραφίες Νέων

Φωτογραφίες Open

Φωτογραφίες Racing

Φωτογραφίες Supersport

Φωτογραφίες Superstock

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015 19:39

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon