.
Κατηγορία Ταχύτητα
Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015 12:35

Παν.Π. Ταχύτητας 2015, 3ος αγώνας, Σέρρες

 

Αλλαγές στα προγνωστικά

 

 

Του Τάκη Μανιάτη
Φωτογραφίες: Χρύσανθος Οικονομίδης

Στις Σέρρες μεταφέρθηκε το πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας, με τους Βασίλη Κορωνάκη (Νέοι), Γιάννη Μαρινάκη (Open), Κώστα Πολίτη (Supersport) και Σάκη Συνιώρη (Superstock) να κερδίζουν τις κατηγορίες τους.

Σε μία κατάμεστη από κόσμο πίστα, με τους θεατές να σπρώχνονται στις κερκίδες και την πόλη να ζει στον ξέφρενο ρυθμό του πανελληνίου πρωταθλήματος ταχύτητας, διοργανώθηκε ο 3ος φετινός αγώνας στις Σέρρες. Και μετά, ξυπνήσαμε! Γιατί, οι αναβάτες και οι μηχανικοί, ήταν οι μόνοι που γνώριζαν το γεγονός, αφού κανείς στις Σέρρες - ούτε καν οι ταξιτζίδες, τα τυροπιτάδικα, τα περίπτερα, ή οι καφετέριες, δεν γνώριζαν ότι γινόταν αγώνας.... Ασχολίαστο αυτό, και τα συμπεράσματα... δικά μας! Στα αγωνιστικά όμως...

Κατηγορία Νέων - Κορωνάκης ξανά


Η επιτυχία του συγκεκριμένου αγώνα των Νέων ήταν πως οι αναβάτες γυρνούσαν σε πολύ γρήγορους χρόνους, αναλογικά με τις μοτοσυκλέτες που οδηγούσαν. Χαρακτηριστικά, ο νικητής, Βασίλης Κορωνάκης, έκανε ταχύτερο χρόνο 1:33.814'', ενώ τον ακολούθησε στο βάθρο ο Στέλιος Χάλαρης και η Ειρήνη Ρομποτή. Τέταρτος τερμάτισε ο Κυριάκος Λιούτας.

Racing - Πρώτος ο Τσώκος

Στην Racing, ο Λάμπρος Τσώκος έφτασε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με μικρή διαφορά από τον Μάκη Σιφναίο - ουσιαστικά τερμάτισαν "στη ρόδα", με διαφορά της τάξεως των 78 χιλιοστών του δευτερολέπτου! Ο Σιφναίος είχε τον ταχύτερο γύρο στον αγώνα με 1:24.954'' και στην 3η θέση, βρέθηκε ο Ανδρέας Λεφέβρ. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Λέανδρος Ντότσικας, Αντώνης Αβραμόπουλος και Σπύρος Καραγιάννης.

Κατηγορία OPEN - Νικητής ο Μαρινάκης

Ο πιο προπονημένος αναβάτης της κατηγορίας, ο Θεοφάνης Μίχας, είχε την Pole Position με μοτοσυκλέτα 675 κυβικών εκατοστών, αλλά στον αγώνα, δεν μπόρεσε να κατεβάσει τον χρόνο του τόσο ώστε να είναι ανταγωνιστικός. Ένα τεχνικό πρόβλημα ήταν αυτό που τον κράτησε πίσω, και ο Γιάννης Μαρινάκης ήταν αυτός που ξεκίνησε πρώτος και έμεινε εκεί. Κατά την διάρκεια του αγώνα είχε πολλές εναλλαγές με τον Ηλία Μπαξίσογλου, με μοτοσυκλέτα 675 κυβικών εκατοστών, αλλά ο Μαρινάκης έκανε έξυπνο αγώνα και κατάφερε να κερδίσει. Ο Μίχας τελικά τερμάτισε 3ος, χωρίς να μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό των πρώτων.

Ο Τάσος Κωστάρας είχε βλάβη στην μοτοσυκλέτα του, και έκανε καλούς χρόνους, χωρίς όμως να μπορέσει να απειλήσει τον Μίχα, κι έτσι, έμεινε στην 4η θέση. Ζάχος και Σαπουνάς συμπλήρωσαν την εξάδα, ενώ λίγο πριν το τέλος του αγώνα, ο Λιούντρης είχε επαφή με τον Κλαδογένη, με αποτέλεσμα να πέσουν και οι δύο και να εγκαταλείψουν.

Supersport - Δύο εκκινήσεις και... Πολίτης!


Ο αγώνας ξεκίνησε και σταμάτησε σύντομα, με την πτώση του Δημήτρη Πρόϊου με τον Σταύρο Τριντή, οι οποίοι τραυματίστηκαν και δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν τον αγώνα. Στην δεύτερη εκκίνηση, ξεκίνησε άκυρα ο Μιχάλης Κουτσουμπός όπως και ο Νίκος Περιστεράς, και αναγκάστηκαν να περάσουν από τα πιτς, δεχόμενοι ποινή διέλευσης, χάνοντας έτσι πολύτιμο χρόνο.

Ο Κουτσουμπός έκανε πολύ δυνατό αγώνα αλλά λόγω της καθυστέρησης δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο από την 3η θέση. Στην προσπάθεια του ο Περιστεράς να περάσει αργότερο οδηγό, είχε μία πτώση στην K12 που τον έθεσε εκτός. Μπροστά ωστόσο, ο Κώστας Πολίτης είχε ξεκινήσει πρώτος και έκανε έναν μοναχικό αγώνα, αφήνοντας πίσω του τον Alex Παπαγεωργίου 13'', κι έτσι ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Λόγω των ποινών δεν υπήρχαν μάχες, και λόγω των πτώσεων και των λίγων συμμετοχών, μόλις έξι αναβάτες έφτασαν στον τερματισμό.
Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Γιάννης Τζωρτζόπουλος, Κώστας Σακελλαρίου και Γιώργος Χάλαρης

Superstock - Παρασκευόπουλος κερνάει, Συνιώρης πίνει


Με τον Δημήτρη Πρόϊο να μην συμμετέχει λόγο του τραυματισμού στα Superpost, αλλά και του Στέφανου Καντιμοίρη που είχε πτώση στα δοκιμαστικά του Σαββάτου, στην εκκίνηση τελικά στήθηκαν 11 αναβάτες. Ο Σάκης Συνιώρης συμμετείχε με νέα μοτοσυκλέτα, δανεική από φίλο την οποία και προετοίμασε η ομάδα ZENONE τελευταία στιγμή - πέντε μέρες πριν τα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής.

Ο Χάρης Παρασκευόπουλος είχε την Pole Position με χρόνο ρεκόρ για την πίστα, στον αγώνα ξεκίνησε πρώτος, με τον Συνιώρη και τον Λευτέρη Πίππο να ακολουθεί. Στην στροφή Κ6, ο Συνιώρης είχε ένα έντονο tank slapping, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Πίππος και πέρασε αμέσως, με τον Παρασκευόπουλο να ανοίγει την διαφορά μπροστά. Ο Γιώργος Τσίτος πλησίαζε τον Συνιώρη για την 3η θέση, και κοντά στην μέση του αγώνα, ο Συνιώρης πέρασε τον Πίππο, και έβαλε στόχο τον Παρασκευόπουλο. Τα 6'' διαφοράς που τους χώριζαν μειώθηκαν από την έξοδο του Παρασκευόπουλου στην Κ5, η οποία οφειλόταν σε ζημιά του επιλογέα ταχυτήτων. Ο Παρασκευόπουλος δεν έπεσε και συνέχισε τον αγώνα, πίσω πλέον από τους Πίππο και Τσίτο, στην 4η θέση.

Ο Συνιώρης όμως πέρασε μπροστά και άνοιξε την διαφορά του, τερματίζοντας στην 1η θέση. Ο Παρασκευόπουλος συνέχισε ακολουθώντας τους Πίππο και Τσίτο, και τελικά τους πέρασε, τερματίζοντας αυτός 2ος.
Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Βασίλης Ευθυμίου και Μιχάλης Σπηλιώτης.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015 14:42

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon