.
Κατηγορία Ταχύτητα
Τρίτη, 02 Ιουνίου 2015 10:05

Παν.Π. Ταχύτητας 2015, 2ος αγώνας, Μέγαρα

 

Αλλαγή σκηνικού

 



Του Τάκη Μανιάτη
Με αρκετό κόσμο και δυνατό σε όλες τις κατηγορίες διοργανώθηκε ο 2ος αγώνας της χρονιάς στα Μέγαρα, με εκπλήξεις και εγκαταλείψεις που έφεραν νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.

Νέοι - Πρώτος ο Κορωνάκης


Έχοντας κερδίσει στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, ο Βασίλης Κορωνάκης ξεκίνησε δυνατά και προηγήθηκε σε όλο το μέρος του αγώνα. Αν και στον 2ο αγώνα της χρονιάς είχαμε τέσσερις συμμετοχές, έναντι τριών του πρώτου, δεν βρέθηκε κάποιος να τον απειλήσει στην πορεία προς την νίκη. Η Ειρήνη Ρομποτή ήταν η πιο γρήγορη από τους αντιπάλους γράφοντας ταχύτερο γύρο 01:13.528'', δύο δευτερόλεπτα πιο αργό από τον Κορωνάκη, αλλά πιο γρήγορο από τον Στέλιο Χάλαρη (01:13.720'') που ήρθε 3ος συμμετέχοντας για πρώτη φορά, και τον Κυριάκο Λιούτη.

 Open - Κερδίζει ο Μαρινάκης

Η εκκίνηση της πρώτης μέρας είχε δύο απώλειες, των Κρητικών αναβατών Τάσου Σκυριανόγλου και Γιώργου Φουρναράκη, οι οποίοι είχαν πτώσεις στα δοκιμαστικά - ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς- αλλά δεν κατάφεραν να εκκινήσουν. Στον αγώνα υπήρχαν 8 μοτοσυκλέτες των 600 κυβικών εκατοστών, από τις 14 συμμετοχές, με τον άτυχο του αγώνα να είναι ο Θεοφάνης Μίχας, ο οποίος είχε την pole position με διαφορά 1,5'' από τον δεύτερο αναβάτη. Στον 2ο γύρο του αγώνα, και ενώ ήταν μπροστά, έπεσε από low siding, σήκωσε την μοτοσυκλέτα και συνέχισε τον αγώνα, καταφέρνοντας μάλιστα να καλύψει διαφορά 48'', τερματίζοντας τελικά 6ος. Πρώτος τελικά ήταν ο Γιάννης Μαρινάκης, ο Ηλίας Μπαξίσογλου που κέρδισε στην Τρίπολη, ακολούθησε στην 2η θέση, και τρίτος ο Λάμπρος Γκουντούμας που ανέβηκε για πρώτη του φορά στο βάθρο, έπειτα από πολλές συμμετοχές στην κατηγορία. Την κατηγορία συμπληρώνουν οι Γαβριήλ Μηλιατζόγλου, Τάσος Κωστάρας και Θεοφάνης Μίχας.
Στην Open 600, πρώτος είναι ο Μπαξίσογλου, 2ος ο Θεοφάνης Μίχας, 3ος ο Γιώργος Λιούντρης, 4ος ο Δημήτρης Λαιμοδέτης, 5ος ο Μιχάλης Ελευθεράκης, και 6ος ο Θάνος Σοφούλης.
Η σειρά κατάταξης προκύπτει ύστερα από απόφαση των αγωνοδικών για ποινή 10'' στους Μίχα και Ελευθεράκη, για προσπέραση υπό καθεστώς κίτρινης σημαίας.

 Racing - Νίκη για Σιφναίο

Τον πρώτο χρόνο στα δοκιμαστικά είχε ο Άκης Τσώκος, ο οποίος έχοντας κερδίσει τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, με τον Γιώργο Κίτσο και τον Ανδρέα Λεφέβρ να έχουν εγκαταλείψει στην Τρίπολη, βρισκόταν μπροστά στην βαθμολογία. Φαίνεται ότι οι εγκαταλείψεις πάνε κυκλικά στην κατηγορία και ο Τσώκος ήταν αυτός που τέθηκε εκτός αγώνα στα Μέγαρα, με ηλεκτρικά προβλήματα να τον καθυστερούν στον 6ο γύρο. Συνέχισε την προσπάθεια του, και αφού πλέον τον είχαν περάσει όλοι οι αναβάτες, προχώρησε σε εγκατάλειψη. Ο Μάκης Σιφναίος τελικά τερμάτισε στην ψηλότερη θέση του βάθρου, τον Γιώργο Κίτσο να ακολουθεί και τον Λεφέβρ να συμπληρώνει το βάθρο. Την εξάδα συμπλήρωσαν Ανδρέας Παργινός, Λέανδρος Ντότσικας και Κωνσταντίνος Λεφέβρ. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπήρχε συμμετοχή με μοτοσυκλέτα 125 κυβικών εκατοστών, μετά από αρκετό καιρό.

 Supersport - Πρώτη νίκη για Τριντή

Πρώτο χρόνο είχε ο Μιχάλης Κουτσουμπός ο οποίος έφυγε πρώτος στην εκκίνηση, με τους Alex Παπαγεωργίου και Σταύρο Τριντή να ακολουθούν για τους επόμενους γύρους, με τον Παπαγεωργίου να περνάει τελικά μπροστά σε αυτή την τριάδα. Στην συνέχεια, ο Τριντής πέρασε και τους δύο για να ανέβει στην 1η θέση, και τρεις γύρους πριν το τέλος, ο Παπαγεωργίου προσπάθησε στο τέρμα της ευθείας να κάνει την επίθεση του στον Τριντή, αλλά τελικά έχασε την γραμμή του και καθυστέρησε. Έτσι, ο Τριντής βρέθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στην ψηλότερη θέση του βάθρου, ο Κουτσουμπός πέρασε στην 2η θέση, και ο Παπαγεωργίου τερμάτισε 3ος. Μεγάλος άτυχος του αγώνα ο νικητής του πρώτου αγώνα, Κώστας Πολίτης, ο οποίος αν και χτυπημένος, είχε μία έξοδο στον 4ο γύρο, που τον καθυστέρησε αρκετά ώστε να συνεχίσει από την τελευταία θέση. Ενώ είχε τον καλύτερο χρόνο του αγώνα, έφτασε μέχρι την 4η θέση, και τελικά είχε μία πτώση στην K4 με αποτέλεσμα να του σπάσει το μαρσπιέ και να αναγκαστεί να εγκαταλείψει.
Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Δημήτρης Πρόϊος, Γιάννης Τζωρτζόπουλος, και Ηλίας Γλυκός.

Superstock - Τσαλίκης στην κορυφή

Την pole position του αγώνα είχε ο Σάκης Συνιώρης, νικητής του πρώτου αγώνα της χρονιάς, αλλά η μοτοσυκλέτα του είχε άλλη άποψη για τον συγκεκριμένο αγώνα και δεν τον άφησε να συμμετάσχει τελικά, έπειτα από πρόβλημα στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Κυριακής. Στον αγώνα, πρώτος έστριψε ο Λευτέρης Πίππος με τον Φώτη Τσαλίκη και Χάρη Παρασκευόπουλο να ακολουθούν. Στον πρώτο γύρο κιόλας, ο Τσαλίκης έκανε την επίθεση του και πέρασε μπροστά, και κάνοντας συνεχόμενους ταχύτερους γύρους, άνοιξε την διαφορά του στην 1η θέση και έμεινε εκεί μέχρι την πρώτη θέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τσαλίκης βρέθηκε στην 1η θέση του πρώτου αγώνα της χρονιάς στην Τρίπολη, έως ότου ένα μηχανικό πρόβλημα - απώλεια ψυκτικού υγρού, τον ανάγκασε σε εγκατάλειψη. Η μεγάλη μάχη έγινε για την κατάκτηση της 2ης θέσης, μεταξύ Πίππου και Παρασκευόπουλου, με τον Πίππο να αντικρούει συνέχεια τις επιθέσεις, έως και δύο γύρους πριν το τέλος. Εκεί, ο Παρασκευόπουλος έκανε την κίνηση του σε ένα από τα πιο δύσκολα σημεία της πίστας, στην Κ9, και κατάφερε να περάσει κερδίζοντας τελικά την 2η θέση, αφήνοντας δεύτερο τελικά τον Πίππο.
Στην εξάδα ακολούθησαν οι Γιώργος Τσίτος, Βασίλης Ευθυμίου και Μιχάλης Σπηλιώτης. Άτυχος του αγώνα ο Στέφανος Καντιμοίρης που έχασε τα φρένα στην K1 και ο αγώνας τελείωσε νωρίς με μία πτώση. Εγκατάλειψη είχε και ο Γιώργος Μαρκεσίνης από μηχανικό πρόβλημα.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Ιουνίου 2015 12:34

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon