.
Κατηγορία Ταχύτητα
Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015 12:13

Παν.Π.Ταχύτητας 2015, 1ος αγώνας, Τρίπολη

Δυναμική αρχή!

 

Του Τάκη Μανιάτη

Δυναμικά ξεκίνησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας στην πίστα της Τρίπολης, με 64 αναβάτες να δίνουν το παρόν, και τους Κορωνάκη (Νέοι), Μπαξίσογλου (Open), Τσώκο (Racing), Πολίτη (Supersport), Συνιώρη (Superstock) να παίρνουν τις πρώτες νίκες της χρονιάς.

Νέοι - Κερδίζει ο Κορωνάκης


Με τρεις συμμετοχές ξεκίνησε η κατηγορία νέων αναβατών, που αποτελεί και το φυτώριο για τους αναβάτες του μέλλοντος - με όριο συμμετοχής στην ηλικία των αναβατών και στον κυβισμό των μοτοσυκλετών. Ο Βασίλης Κορωνάκης ξεκίνησε δυνατά και έκανε σύντομα διαφορά δείχνοντας ότι κανείς δεν μπορεί να τον απειλήσει κατά την διάρκεια του αγώνα. Κι έτσι έγινε, αφού οδηγώντας γρήγορα σε όλο τον αγώνα, έφτασε να καλύψει μέρος της διαδρομής και να πλησιάσει την συναθλήτρια του, Ειρήνη Ρομποτή. Αυτή έκλεψε την παράσταση με την επιθετικότητα και το μοναδικό της στυλ, δείχνοντας ότι έχει να δώσει πολλά στον χώρο όταν προσαρμοστεί. Τρίτος τερμάτισε ο Κυριάκος Λιούτας με σαφώς υποδεέστερη μοτοσυλέτα.
Είναι πραγματικά κρίμα όμως που εταιρίες οι οποίες διαθέτουν ανάλογες μοτοσυκλέτες, δεν στήριξαν τον θεσμό, όπως έκανε η KTM SEE.

Open - Νικητής ο Μπαξίσογλου


Από την αρχή φάνηκε η όρεξη του Ηλία Μπαξίσογλου για την νίκη, αφού πήρε την εκκίνηση και έστριψε στην πρώτη στροφή με διαφορά. Ο Τάσος Σκυριανόγλου ακολούθησε με τον Θεοφάνης Μίχα να βρίσκεται πίσω τους και τον Γαβριήλ Μηλιατζόγλου να ακολουθεί από κοντά. Ενώ ο Μπαξίσογλου άρχισε να φτιάχνει διαφορά, το group των τριών αναβατών βρισκόταν κοντά μεταξύ τους, με τον Μίχα να περνάει γρήγορα στην 2η θέση και τον Σκυριανόγλου να ακολουθεί από κοντά. Η καρό σημαία βρήκε τον Μπαξίσογλου στην 1η θέση με σιγουριά, ενώ ο Μίχας και ο Σκυριανόγλου ακολούθησαν.
Πίσω τους βρέθηκαν οι Μαρινάκης, Κωστάρας, Γκουντούμας, Λιούντρης, Χατζηλιάς, Τσουκάτος και Γεωργόπουλος, που συμπλήρωσαν την δεκάδα.

 Racing - Επικράτηση Τσώκου


Ξεκινώντας από την Pole Position, ο Άκης Τσώκος είχε να αντιμετωπίσει τον περσινό πρωταθλητή Γιώργο Κίτσο, αλλά και έναν δυνατό Ανδρέα Λεφέβρ που βρισκόταν κοντά του στην σχάρα εκκίνησης.
Η εκκίνηση βρήκε τον Τσώκο να προηγείται, τον Μάκη Σιφναίο να ακολουθεί στον τροχό του, και μετά από ένα μόλις γύρο, τον Λεφέβρ να βγαίνει στα πιτς και τον Κίτσο να εγκαταλείπει από μηχανική βλάβη. Τα πράγματα άλλαξαν γρήγορα για τους δύο πρωταγωνιστές με τον Σιφναίο να δίνει τον ρυθμό και τον Τσώκο να ακολουθεί δείχνοντας ότι ελέγχει την κατάσταση. Ο Ανδρέας Παργινός ακολουθούσε με τον Λέανδρο Ντότσικα κατά πόδας, ενώ μπροστά η μάχη κρατούσε καλά, με τους Σιφναίο και Τσώκο να πηγαίνουν ρόδα - ρόδα. Τελικά ο Τσώκος έκανε την επίθεση του και πέρασε τον Σιφναίο και παρέμεινε εκεί μέχρι να πέσει η καρό σημαία και να πάρει την πρώτη νίκη της χρονιάς, με τον Σιφναίο να βρίσκεται 2ος, και τον Ντότσικα στην 3η θέση του βάθρου. Ακολούθησε ο 1ος των 125, Αντώνης Αβραμόπουλος, με τους Παργινό, Σπύρο Καραγιάννη, Νότη Παπαπαύλου, Γιάννη Κόλλια, Μενέλαο Αντωνά, Στάμου, και Σώμο, να συμπληρώνουν την κατηγορία.

 Supersport - Επανεμφάνιση Πολίτη!


Με μία εκπληκτική εμφάνιση, ο Κώστας Πολίτης επανήλθε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας, κερδίζοντας άνετα την κατηγορία Supersport.
Πέντε χρόνια μετά την απουσία του από τους αγώνες, ο Κώστας Πολίτης επιστρέφει και στρογγυλοκάθεται στην Pole Position, έχοντας την καλύτερη θέση για εκκίνηση. Δίπλα του βρίσκονται ο Alex Παπαγεωργίου και ο Μιχάλης Κουτσουμπός, ενώ στην εκκίνηση, είναι ο Πολίτης αυτός που προηγείται. Στον πρώτο γύρο ο Πολίτης ξεμακραίνει και ακολουθεί ο Κουτσουμπός, ο Σταύρος Τριντής, Νίκος Περιστεράς και Παπαγεωργίου, o Ηλίας Μπαξίσογλου, ο Δημήτρης Προϊος και ο Γιάννης Τζωρτζόπουλος. Στον επόμενο γύρο, ο Πολίτης έχει κάνει διαφορά από τους υπόλοιπους ενώ πίσω του μάχονται ο Κουτσουμπός, ο Τριντής, ο Παπαγεωργίου και ο Περιστεράς έχει πέσει μία θέση. Ο Παπαγεωργίου επιτίθεται και περνάει στην 2η θέση, με τον Κουτσουμπό να μην χαλαρώνει καθόλου και να τον κοντράρει. Γρήγορα όμως ο Παπαγεωργίου αυξάνει την διαφορά του, ενώ ο Πολίτης μπροστά κάνει τον δικό του αγώνα. Η διαφορά του πλέον με τον Παπαγεωργίου είναι μεγάλη ενώ και ο Παπαγεωργίου από τον 3ο Τριντή, έχει επίσης διαφορά. Ο Περιστεράς βρίσκεται μπροστά από τον Κουτσουμπό πλέον ενώ ο Πρόϊος έχει περάσει τον Μπαξίσογλου. Τελικά, ο Πολίτης τερματίζει άνετα 1ος, κάνοντας μία εκπληκτική επανεμφάνιση, με τον Παπαγεωργίου και τον Τριντή να συμπληρώνουν το βάθρο. Ακολουθούν οι Περιστεράς, Μπαξίσογλου, που πέρασε ξανά τον Πρόϊο για την 5η θέση, Τζωρτζόπουλος, Κουτσουμπός, Παπαγγέλου, Γλυκός, Σακελλαρίου, Χάλαρης.

 Superstock - Κυριαρχία Συνιώρη


Έχοντας το πάνω χέρι, από την Pole Position, ο Σάκης Συνιώρης δεν άφησε περιθώρια σε κανέναν να τον αμφισβητήσει, κερδίζοντας τον αγώνα.
Ο Συνιώρης ξεκίνησε πρώτος, αλλά ήταν ο Φώτης Τσαλίκης αυτός που ξεχώρισε αμέσως, και προηγήθηκε στον 1ο γύρο του αγώνα. Ο Πίππος τον ακολούθησε και ο Συνιώρης ήταν 3ος με τους Χάρη Παρασκευόπουλο, Βασίλη Ευθυμίου, Γιώργο Τσίτο και Μιχάλη Σπηλιώτη να ακολουθούν.

Ο Πίππος προσπαθεί να περάσει τον Τσαλίκη και κάπου εκεί στην μάχη χώνεται και ο Συνιώρης που βρίσκεται στην ουρά του. Ο Πίππος είναι μπροστά, αλλά ο Συνιώρης τον περνάει και αρχίζει να φτιάχνει διαφορά. Ο Τσαλίκης ακολουθεί από μικρή απόσταση, ενώ Παρασκευόπουλος και Ευθυμίου είναι κοντά, και πλησιάζει και ο Τσίτος που ανεβαίνει διαρκώς. Πίσω από τον Σπηλιώτη έχει δημιουργηθεί ένα group με τους Στέφανο Καντιμοίρη, Προϊο (συμμετείχε και στα Supersport) και Γιώργο Μαρκεζίνη, ενώ λίγο πίσω βρίσκεται ο Δημήτρης Βάμβας, και πιο πίσω, ο Μιχάλης Παναγιωτόπουλος. Ο Συνιώρης αυξάνει την διαφορά, ο Τσίτος επιτίθεται στον Ευθυμίου, ενώ Παρασκευόπουλος έχει μείνει λίγο πίσω. Ο Τσαλίκης έχει πρόβλημα με την μοτοσυκλέτα του και εγκαταλείπει και η σειρά αλλάζει. Ο Παρασκευόπουλος έχει ανέβει 3ος και ο Τσίτος που κυνηγάει να περάσει τον Ευθυμίου το καταφέρνει και βρίσκεται 4ος. Λίγο αργότερα, ο Τσίτος έχει μία πτώση και βρίσκεται εκτός αγώνα.
Ο Συνιώρης βρίσκεται πλέον 5'' μπροστά από τον Πίππο, ενώ άλλα 5'' χωρίζουν τον Παρασκευόπουλο στην 3η θέση. Τερματίζουν τελικά με τον Συνιώρη να παίρνει την 1η νίκη της χρονιάς, τον Πίππο να ακολουθεί και τον Παρασκευόπουλο στο βάθρο. Ακολουθούν οι Ευθυμίου, Σπηλιώτης, Καντιμοίρης, Μαρκεζίνης, Παναγιωτόπουλος, Προϊος, Γερακίτης, Βάμβας.

Φωτογραφίες Νέων


Φωτογραφίες Open

Φωτογραφίες Racing

Φωτογραφίες Supersport

Φωτογραφίες Superstock

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Μαϊος 2015 19:58

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon