.
Κατηγορία Ταχύτητα
Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012 11:09

Παν. Έπαθλο ταχύτητας 2012, 1ος αγώνας, Μέγαρα

 

 

Με αντίπαλο τη ζέστη

 

 



Του Τάκη Μανιάτη

Ένας νέος θεσμός ξεκίνησε χτες από την πίστα των Μεγάρων, που στόχο έχει να βάλει στους αγώνες νέους αναβάτες. Το πρώτο έπαθλο ταχύτητας μοτοσυκλετών διοργανώθηκε παρά τις αναβολές λόγω εκλογών, αλλά και την ζέστη που άγγιξε τους 38 βαθμούς.
Η ζέστη ήταν και το μεγαλύτερο πρόβλημα όσον αφορά την προσέλευση κόσμου αλλά και συμμετοχών, μιας και οι παραλίες την συγκεκριμένη ημέρα ήταν γεμάτες.

Δύσκολο έργο

Φυσικά δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν αποτελεί πρόβλημα και η επικείμενη 3η διοργάνωση του πρωταθλήματος ταχύτητας που θα γίνει στο Τυμπάκι της Κρήτης και αν οι αναβάτες έχουν αποφασίσει να μην στηρίξουν τον εν λόγω θεσμό. Όπως κάθε νέο πράγμα, έτσι και το έπαθλο που είχε σαν στόχο την προσέλευση νέων αναβατών, αλλά και αρκετούς θεατές, είχε δύσκολο έργο να κάνει. Οι συμμετοχές έφτασαν συνολικά τις 20 με εφτά αναβάτες να συμμετέχουν στην κατηγορία Supersport και 13 στην κατηγορία Superbike. Πραγματοποιήθηκαν δύο σκέλη σε κάθε κατηγορία, με κανονισμούς όπως στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και αντίστοιχα ωράρια, με παρουσία των μαθητών της διοργανώτριας Team65 κατά το μεσημεριανό διάλλειμα, στη μία.

Supersport 600


Στα 600, την pole position κατείχε ο Γρηγόρης Παπαφιλίππου αλλά ήταν ο Γιάννης Μπούρος αυτός που έστριψε πρώτος μετά την εκκίνηση του πρώτου σκέλους. Μετά από άκυρη εκκίνηση και αντίστοιχη ποινή διέλευσης από τα πιτ, ο Παπαφιλλίπου είχε μείνει πρώτος στην κορυφή. Ο Μπούρος περνάει τους αντιπάλους του, φτάνει στην 2η θέση και έπειτα από πτώση του Παπαφιλλίπου, ήταν αυτός που πήρε την καρό σημαία. Δεύτερος τερμάτισε ο Γιώργος Λούβαρης ενώ οι μάχες με των Ψωμόπουλο οδήγησαν τον τελευταίο σε μία παρ’ ολίγο πτώση και κατάκτηση της 3ης θέσης τελικά.
Στο δεύτερο σκέλος, ο Παπαφιλλίπου δεν κατάφερε να εκκινήσει κι έτσι ο Μπούρος ήταν αυτός που ξεκίνησε πρώτος και παρέμεινε εκεί μέχρι την πτώση της καρό σημαίας. Ο Λούβαρης πάλεψε πάλι με τον Ψωμόπουλο την οποία κέρδισε και έφτασαν έτσι μέχρι τη γραμμή του τερματισμού.

Superbike 1000

Περισσότερες συμμετοχές και αντίστοιχα θέαμα στην μεγάλη κατηγορία των Superbike. Ο Μιχάλης Σπηλιώτης ήταν αυτός που είχε την pole position από τα δοκιμαστικά του Σαββάτου, αλλά ο Γιώργος Καρυωτούδης ήταν αυτός που πήρε την εκκίνηση και έστριψε πρώτος στο πρώτο σκέλος. Ο Σπηλιώτης άρχισε να ανεβάζει ρυθμό και με σταθερό γυρολόγιο τον πλησίασε και τον πέρασε και άρχισε να φτιάχνει διαφορά. Λίγο πιο πίσω, και ενώ οι μάχες μεταξύ του Καρυωτούδη και του Κυπραίου έδωσαν ενδιαφέρον στην κατηγορία, ο Κυπραίος κατάφερε να περάσει και να συμπληρώσει αυτός την δεύτερη θέση του βάθρου. Ακολούθησε ο Καρυωτούδης, ενώ οι Γκουλούσης, Κοντοστάνος και Βεζύργιαννης συμπλήρωσαν την εξάδα.
Στο δεύτερο σκέλος, ο Σπηλιώτης πρόσεξε περισσότερο στην εκκίνηση και ήταν αυτός που έστριψε πρώτος. Άνοιξε έτσι τη διαφορά και μεγάλωσε τη διαφορά από τους υπόλοιπους, φτάνοντας πρώτος στη γραμμή του τερματισμού. Ο Κυπραίος ήταν αυτός που ακολούθησε στην 2η θέση ενώ ο Γκουλούσης άλλαξε θέση με τον Καρυωτούδη, συμπληρώνοντας αυτός το βάθρο. Βεζύργιαννης και Λιναράς συμπλήρωσαν την εξάδα.

Φωτογραφίες Superbike 1000

Ένας νέος θεσμός ξεκίνησε χτες από την πίστα των Μεγάρων, που στόχο έχει να βάλει στους αγώνες νέους αναβάτες. Το πρώτο έπαθλο ταχύτητας μοτοσυκλετών διοργανώθηκε παρά τις αναβολές λόγω εκλογών, αλλά και την ζέστη που άγγιξε τους 38 βαθμούς.
Η ζέστη ήταν και το μεγαλύτερο πρόβλημα όσον αφορά την προσέλευση κόσμου αλλά και συμμετοχών, μιας και οι παραλίες την συγκεκριμένη ημέρα ήταν γεμάτες. Φυσικά δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν αποτελεί πρόβλημα και η επικείμενη 3η διοργάνωση του πρωταθλήματος ταχύτητας που θα γίνει στο Τυμπάκι της Κρήτης και αν οι αναβάτες έχουν αποφασίσει να μην στηρίξουν τον εν λόγω θεσμό. Όπως κάθε νέο πράγμα, έτσι και το έπαθλο που είχε σαν στόχο την προσέλευση νέων αναβατών, αλλά και αρκετούς θεατές, είχε δύσκολο έργο να κάνει. Οι συμμετοχές έφτασαν συνολικά τις 20 με εφτά αναβάτες να συμμετέχουν στην κατηγορία Supersport και 13 στην κατηγορία Superbike. Πραγματοποιήθηκαν δύο σκέλη σε κάθε κατηγορία, με κανονισμούς όπως στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και αντίστοιχα ωράρια, με παρουσία των μαθητών της διοργανώτριας Team65 κατά το μεσημεριανό διάλλειμα, στη μία.
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012 11:25

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon