.
Κατηγορία Ταχύτητα
Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012 10:07

Πανελλήνιο Π. Ταχύτητας 2012, 3ος αγώνας, Τυμπάκι

 

 

Κρητικές μάχες!

 





Του Χρήστου Σώκου
Φωτό: Βαγγέλης Μαραγκός


Ο καυτός Ιούνιος υποδέχτηκε με πολύ υψηλές θερμοκρασίες όλους τους πρωταγωνιστές του Π.Π. Ταχύτητας στο αεροδρόμιο του Τυμπακίου στην Κρήτη. Παρά τις καλοκαιρινές συνθήκες όμως το αγωνιστικό διήμερο κύλησε με πολύ κέφι και θεαματικότατους αγώνες σε όλες τις κατηγορίες. Δυναμικό παρόν έδωσαν οι συμμετέχοντες σε όλες τις κατηγορίες, με μία μικρή εξαίρεση αυτών της Open που ήταν πιο λίγοι σε σύγκριση με τις προηγούμενες φορές. Δυστυχώς όμως το θέαμα αυτό απόλαυσαν πραγματικά ελάχιστοι θεατές, οι οποίοι αποθαρρύνθηκαν από την έντονη ζέστη μιας και δεν υπάρχουν στεγασμένες κερκίδες, καθώς και από το εισιτήριο των 15 ευρώ.

Superstock


Ο περυσινός πρωταθλητής Κώστας Κοντομάρος (Ducati) έφυγε από την αρχή του αγώνα μπροστά και ξεκίνησε να φτιάχνει διαφορά γράφοντας ένα σταθερά ταχύ γυρολόγιο. Μέχρι το φινάλε δεν απειλήθηκε από κανέναν και πήρε την τρίτη συνεχόμενη του νίκη για φέτος κάνοντας σαφές ότι είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.
Μεγάλη μάχη δόθηκε για την δεύτερη θέση με τον Λευτέρη Πίππο (ΚΤΜ) να κάνει μεγάλη προσπάθεια και να περνάει προς το τέλος τον Γιώργο Μαρκεζίνη. Όμως επεβλήθη ποινή 10 δευτερολέπτων στον Πίππο που τον έριξε στην τέταρτη θέση. Έτσι ο Μαρκεζίνης έμεινε στην δεύτερη θέση και ο Ανδρέας Γκιζίνος συμπλήρωσε το βάθρο. Ο Βασίλης Γερακίτης (BMW) τερμάτισε πέμπτος και έκτος ο Γιώργος Κριελέσης.
Ο Βασίλης Ευθυμίου με την πανέμορφη MV Agusta δεν αγωνίστηκε αυτή τη φορά.

Supersport 600

Για ακόμα μία φορά ο αγώνας των Supersport ήταν ο απολύτως θεαματικότερος με όλους τους πρωταγωνιστές της κατηγορίας να κοντράρονται έντονα από την αρχή ως το τέλος.
Ο Άλεξ Παπαγεωργίου έκανε την καλύτερη εκκίνηση και έφυγε μπροστά γρήγορα. Δυνατή εκκίνηση έκανε και ο Σάκης Συνιώρης αλλά ενώ ήταν σε καλή θέση, έκανε ένα λάθος στα φρένα που τον οδήγησε εκτός πίστας και έχασε πολύτιμο χρόνο.
Ο Βαγγέλης Καρακατσάνης εν τω μεταξύ είχε ξεκινήσει επίσης δυνατά αλλά ενώ περνούσαν οι γύροι έκοψε λίγο ρυθμό, όπως και ο Παπαγεωργίου.
Από την άλλη, ο Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος από τα μέσα του αγώνα τέθηκε επικεφαλής και έκανε μάλιστα και μικρή διαφορά. Ο Συνιώρης, μετά την έξοδό του, έβαλε το κεφάλι κάτω και μπόρεσε να περάσει τους πάντες μέχρι την δεύτερη θέση. Ήταν όμως αδύνατο να φτάσει τον Παναγιωτόπουλο, ο οποίος κέρδισε άξια ακόμα ένα αγώνα. Έτσι ο Συνιώρης αρκέστηκε στην δεύτερη θέση. Τρίτος τερμάτισε ο Σωτήρης Μπεγνής που επανέκαμψε μετά από τον άσχημο προηγούμενο αγώνα στα Μέγαρα. Ο Παπαγεωργίου έμεινε τέταρτος με τον Καρακατσάνη να τον ακολουθεί στην πέμπτη θέση.
Ο Μιχάλης Κουτσουμπός αν και τραυματισμένος από πτώση στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά μπόρεσε να τερματίσει έκτος. Έβδομος ο Νίκος Περιστεράς.

Open

Αυτή την φορά ο Μιχάλης Σπηλιώτης πήρε εκδίκηση για τον προηγούμενο αγώνα στα Μέγαρα και ανέβηκε άξια στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Σαρρής και Στράτος Δεβελέκος με τους Φωτιάδη και Βέλιο να ακολουθούν.
Στους αναβάτες που συμμετείχαν με 600άρια νικητής αναδείχτηκε ο Σκυριανόγλου, δεύτερος ο Κριζέας και τρίτος ο Σακελαρίου.

Racing 125/250

Ο Γιώργος Κίτσος όπως μας έχει συνηθίσει έκανε ένα πολύ καλό αγώνα που του έδωσε ξανά την πρώτη θέση. Δεύτερος τερμάτισε ο Αυλωνίτης και τρίτος ο Κ. Λεφέβρ.

Φωτογραφίες Supersport

Φωτογραφίες Superstock

Φωτογραφίες Open

Φωτογραφίες Racing 125-250

Γενικές φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012 10:27

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon