.
Κατηγορία Ταχύτητα
Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012 09:41

Παν.Π.Ταχύτητας 2012, 4ος, αγώνας, Σέρρες

 

 

Απρόοπτα και πρωταθλητές στις Σέρρες

 

 



Του Τάκη Μανιάτη

Πλήθος θεατών έσπευσαν να απολαύσουν τους αγωνιζόμενους του πανελλήνιου πρωταθλήματος ταχύτητας, που συμμετείχαν στον 4ο αγώνα, στις Σέρρες. Ο Κοντομάρος τέθηκε εκτός αγώνα λόγω πτώσης και ο Κίτσος πανηγύρισε το πρωτάθλημα στην Racing.

Πλήθος κόσμου

Παρά την μεγάλη απόσταση αλλά και τα διάφορα event που γίνονταν ταυτόχρονα (dragster, dragday), το ενδιαφέρον των θεατών ήταν σημαντικό και χαροποίησε τους παρευρισκόμενους.
Όλο το τριήμερο πέρασε με τον ιδανικότερο καιρό για αγώνα, μιας και η θερμοκρασία έφτασε μέχρι τους 25 βαθμούς. Ο καινούριος ασφαλτοτάπητας περίμενε τους αναβάτες να οδηγήσουν για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η πίστα, και όλοι φυσικά ήθελαν να δουν κατά πόσο αυτό θα βελτίωνε τους χρόνους. Κανένα πρόβλημα δεν παρατηρήθηκε στην πίστα αφού δημιουργήθηκαν πλέον νέες γραμμές, λόγω της μη ύπαρξης μπαλωμάτων αλλά και της αυξημένης πρόσφυσης.
Με την διάθεση αυξημένη μετά το καλοκαίρι, όλα πήγαν καλά στον αγώνα ενώ το μόνο άσχημο γεγονός που συνέβη ήταν η πτώση του Κοντομάρου και ο εμβολισμός του από τον Γιάννη Κριελέση με μεγάλη ταχύτητα, δίχως όμως αρνητικές συνέπειες, παρά την καταστροφή των μοτοσυκλετών και την μη συμμετοχή τελικά του Κοντομάρου αλλά και του Κριελέση στον αγώνα.

Superstock

Με τον Κοντομάρο εκτός, ο οποίος παραμένει όμως πρώτος στην βαθμολογία, ο Γιώργος Μαρκεζίνης είχε ανοιχτό το δρόμο για την 1η θέση. Είχε την Pole position, ξεκίνησε πρώτος, βρέθηκε 2ος για λίγο με τον Ευθυμίου να του παίρνει την θέση, αλλά λόγω προβλημάτων πρόσφυσης του Ευθυμίου, ο Μαρκεζίνης βρέθηκε ξανά μπροστά, κάνοντας και διαφορά 7,5 δευτερολέπτων. Ο Ευθυμίου κράτησε την 2η θέση και 3ος σε έναν μοναχικό αγώνα βρέθηκε ο Πίππος, ο οποίος δεν απειλήθηκε από τον Δεβελέκο. Αυτός, έκανε τον πρώτο του αγώνα στην κατηγορία Superstock με πολύ καλό γυρολόγιο και απ’ ότι δείχνει έχει μέλλον. Μάχη με τα δύο BMW S 1000RR μεταξύ των Γερακίτη και Αχτύπη με νικητή τον τελευταίο και τερματισμό με διαφορά μισού δευτερολέπτου.

Supersport


Ο Παναγιωτόπουλος ξεκίνησε από την Pole position αλλά ήταν o Μιχάλης Κουτσουμπός αυτός που έφυγε πρώτος, γι ανα τον περάσει σύντομα ο Σάκης Συνιώρης. Ο Συνιώρης είχε δείξει από το πρωί τις διαθέσεις του και έφυγε μπροστά με στόχο την νίκη. Ο Παναγιωτόπουλος έκανε προσπάθειες να τον περάσει καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, μιας και βρέθηκε πίσω του συνεχώς. Σε πολλές στροφές πίεσε στα φρένα αλλά κάνοντας έναν αγώνα τακτικής, με στόχο το πρωτάθλημα, παρέμεινε πίσω του. Ο Συνιώρης οδήγησε αλάνθαστα και δεν επηρεάστηκε από τις επιθέσεις του Παναγιωτόπουλου και έτσι, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο Παναγιωτόπουλος αρκέστηκε στην 2η θέση ενώ τρίτος τερμάτισε ο Παπαγεωργίου, δίχως να απειληθεί ή να απειλήσει κάποιον. Άτυχος του αγώνα ήταν ο Μπεγνής ο οποίος έπεσε στην 8η στροφή κατά τη διάρκεια του 2ου γύρου, και ενώ βρισκόταν ήδη στην 3η θέση.
Πίσω από τον Παπαγεωργίου και σε απόσταση ασφαλείας, βρέθηκαν οι Καρακατσάνης, Κουτσουμπός και Περιστεράς, οι οποίοι έκαναν αλλαγές μεταξύ τους και αύξησαν το ενδιαφέρον. Ο Σάκης Συνιώρης αφιέρωσε την νίκη στον αδελφό του Άλκη και με μία συμβολική κίνηση, δείχνοντας τον ουρανό, συγκίνεσε τους παρευρισκόμενους.

Open


Ο Μιχάλης Σπηλιώτης κυριάρχησε για μία ακόμη φορά και δεν άφησε δικαίωμα σε κανέναν να του πάρει την πρώτη θέση. Υπήρχε συναγωνισμός και αναβάτες που τον πίεσαν, αλλά αυτός κράτησε δυνατά και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ξεκινώντας από την pole position. Δεύτερος τερμάτισε ο Καντινοίρης με 3ο τον Σαπουνάς και τον Κρεμάλα να φτάνει στην 4η θέση.
Στα 600 που βαθμολογούνται ξεχωριστά, πρώτος τερμάτισε ο Κριζέας μιας και ο Παπασταύρου που βρισκόταν μπροστά του έκανε μία έξοδο και έμεινε στην 3η θέση. Δεύτερος ο Ψωμόπουλος μετά από έναν πολύ καλό αγώνα.

Racing


Ξεκινώντας από την pole position o Γιώργος Κίτσος είχε σαν στόχο την νίκη για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ήταν όμως ο Λεφέβρ αυτός που έφυγε μπροστά και έκανε διαφορά, κι έτσι, ο Κίτσος σε κάθε γύρο ροκάνιζε το χρόνο υπέρ του. Με την τύχη μαζί του, ο Λεφέβρ έμεινε τελικά στην 6η θέση λόγω βλάβης κι έτσι ο Κίτσος γιόρτασε έναν αγώνα πριν το τέλος, την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πίσω του τερμάτισε ο Παργινός και 3ος ο Αυλωνίτης.

Φωτογραφίες Supersport

Φωτογραφίες Superstock

Φωτογραφίες Open

Φωτογραφίες Racing

Φωτογραφίες Γενικές

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012 12:18

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon