.
Κατηγορία Ταχύτητα
Τρίτη, 29 Μαϊος 2012 08:39

Παν. Π. Ταχύτητας 2012, 2ος αγώνας, Μέγαρα

 

 

Σταθερή συνέχεια


 


Του Χρήστου Σώκου

Στο ίδιο επιτυχημένο μοτίβο με τον πρώτο αγώνα στην Τρίπολη κινήθηκε και ο δεύτερος αγώνας στα Μέγαρα, αφού οι 59 συμμετοχές και το πλήθος κόσμου που βρέθηκε στην πίστα ήταν άκρως ενθαρρυντικά δεδομένα για την δύσκολη εποχή που περνούν όλα τα μηχανοκίνητα αθλήματα στην χώρα μας.
Όλες οι κατηγορίες είχαν αρκετές συμμετοχές και όμορφες μάχες που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον.

Superstock


Ο Κώστας Κοντομάρος (Ducati) έκανε μία προσεκτική εκκίνηση για να μην φθείρει υπερβολικά τον συμπλέκτη (ξηροκάμπανος γαρ) αλλά ο Αριστείδης Γκιζίνος που δεν είχε τέτοια θέματα έφυγε καλύτερα απ’ όλους και βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα για τους πρώτους γύρους. Ο Κοντομάρος όμως άρχισε γρήγορα να τον πλησιάζει και λίγο αργότερα τον πέρασε φτιάχνοντας μάλιστα και διαφορά γύρο με τον γύρο. Όταν ο Κοντομάρος βεβαιώθηκε ότι βρισκόταν αρκετά μπροστά και μπορούσε να ελέγχει την κατάσταση, κράτησε σταθερό ρυθμό και πήρε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του σχετικά άνετα.
Ο Γκιζίνος έκανε επίσης ένα πολύ καλό αγώνα και ανταμείφθηκε τελικά με το δεύτερο σκαλί του βάθρου.
Ωραία μάχη δόθηκε για την τρίτη θέση μεταξύ του Λευτέρη Πίππου (ΚΤΜ) και του Βασίλη Ευθυμίου (MV Agusta). Και οι δύο αναβάτες εξελίσσονται μαθαίνοντας τις μοτοσικλέτες τους με αποτέλεσμα να γράφουν ταχύτερους χρόνους.
Ο Ευθυμίου λοιπόν έκανε μέτρια εκκίνηση αλλά μπόρεσε να φτάσει τον Πίππο και να τον περάσει κατόπιν! Όμως ο Πίππος λίγο πριν το φινάλε έκανε την κίνησή του και ξαναπέρασε παίρνοντας την τρίτη θέση, αφήνοντας τον Ευθυμίου τέταρτο.   
Πλούσιο θέαμα πρόσφεραν οι Διονύσης Αχτύπης, Γιώργος Μαρκεζίνης, Ιωάννης Κριελέσης και Βασίλης Γερακίτης για τις υπόλοιπες θέσεις. Οι 4 αυτοί αναβάτες οδήγησαν τους πρώτους γύρους «τρενάκι» μέχρι που ο Αχτύπης τους πέρασε όλους και τερμάτισε τελικά πέμπτος. Τον δρόμο που χάραξε ο Αχτύπης ακολούθησε κατόπιν και ο Μαρκεζίνης, ο οποίος έφτασε στην έκτη θέση. Κριελέσης και Γερακίτης συμπλήρωσαν την οκτάδα.

Supersport

Ο αγώνας της Supersport αποδείχτηκε προσωπική υπόθεση του Γρηγόρη Παναγιωτόπουλου! Μπορεί να μην ξεκίνησε πολύ καλά αλλά πέρασε τους πάντες και με εξαιρετικά γρήγορο γυρολόγιο δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης από κανένα. Πήρε τη νίκη άξια πετυχαίνοντας μάλιστα και τον ταχύτερο αγωνιστικό γύρο της ημέρας στο 0:58.891.
Ο Σάκης Συνιώρης είχε επίσης καλό γυρολόγιο και βρισκόταν σταθερά στην δεύτερη θέση. Ο Άλεξ Παπαγεωργίου προς το τέλος του αγώνα άρχισε όμως να τον πλησιάζει επικίνδυνα αλλά ο Συνιώρης κατάφερε να κρατήσει τη δεύτερη θέση και έτσι ο Παπαγεωργίου αρκέστηκε στην τρίτη.
Τέταρτος τερμάτισε ο Βαγγέλης Καρακατσάνης με μεγάλη διαφορά από τους Σταύρο Τριντή και Μιχάλη Κουτσουμπό, οι οποίοι πήραν την πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα σε απόσταση αναπνοής μεταξύ τους!
Ο Σωτήρης Μπεγνής που είχε κερδίσει τον περυσινό τελευταίο αγώνα στα Μέγαρα δεν τα πήγε και τόσο καλά φτάνοντας στην όγδοη θέση, ενώ ο Νίκος Περιστεράς τερμάτισε έβδομος.

Open

Οι Μιχάλης Σπηλιώτης και Στράτος Δεβελέκος έφυγαν αρχικά μπροστά και ο Κώστας Φωτιάδης βρέθηκε λίγο πιο πίσω. Στη συνέχεια όμως ο Σπηλιώτης δέχτηκε ποινή stop and go επειδή έκανε jump start και οι ισορροπίες άλλαξαν.
Ο Δεβελέκος κρατούσε την πρώτη θέση αλλά ο Φωτιάδης ακολουθώντας σωστή τακτική έμενε κοντά περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να «χτυπήσει». Έτσι μόλις βρήκε την ευκαιρία λίγο πριν το τέλος, πέρασε τον Δεβελέκο και μπόρεσε να κάνει και μικρή διαφορά παίρνοντας τη νίκη. Ο Δεβελέκος έμεινε στη δεύτερη θέση και το βάθρο συμπλήρωσε ο Σπηλιώτης, που ακόμα και μετά την ποινή σκαρφάλωσε μπροστά.
Τέταρτος ο Γιώργος Βλάχος, πέμπτος ο Γιώργος Βογιατζής και έκτος ο Κώστας Καριπίδης.

Στους αναβάτες της Open που συμμετείχαν με μοτοσυκλέτες supersport ή superstock 600, πρώτος (7ος γενικής) ήταν ο Γιώργος Παπασταύρου με Yamaha R6, 2ος ο Δημήτρης Δρακόπουλος με την ίδια μοτοσυκλέτα, και τρίτος ο Λεωνίδας Ψωμόπουλος με Ducati 748.

Racing 125/250

Οι δύο κατηγορίες των δίχρονων μάζεψαν αρκετές συμμετοχές αφού το ενδιαφέρον αγωνιζόμενων για αυτά αναθερμαίνεται.
Ο Γιώργος Κίτσος αυτή την φορά έμεινε μακριά από λάθη και πήρε τη νίκη που τόσο ήθελε από τον πρώτο αγώνα. Δεύτερος ο Ανδρέας Λεφέβρ και ένα γύρο πιο πίσω στην τρίτη θέση ο Ανδρέας Παργινός.

Φωτογραφίες Superstock


Φωτογραφίες Supersport


Φωτογραφίες Open


Φωτογραφίες Racing 125/250


Γενικές φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 20:48

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon