.
Κατηγορία Ταχύτητα
Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012 12:11

Π.Π. Ταχύτητας 2012, 1ος αγώνας, Τρίπολη

 

Επιτυχημένο ξεκίνημα

 


Του Τάκη Μανιάτη

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Μαραγκός

Με τους καλύτερους οιωνούς και παρά την οικονομική κρίση, ξεκίνησε το πρωτάθλημα ταχύτητας για το 2012, στην Τρίπολη. Νέες μοτοσυκλέτες, νέοι πρωταγωνιστές, επανεμφάνιση παλιών πρωταθλητών αλλά και πολλοί θεατές που έδωσαν το παρόν, απέδειξαν ότι η δουλειά που κάνει ο ΣΟΑΜ έχει αντίκρισμα. Πενήντα εφτά αναβάτες συμμετείχαν συνολικά στις τέσσερις κατηγορίες με τον περσινό πρωταθλητή της – πλέον- Superstock να τραβάει τα φώτα πάνω στην νέα του Ducati. Εντύπωση επίσης έκανε η επιστροφή στους αγώνες του πολυπρωταθλητή Σάκη Συνιώρη στην Superport και του επίσης πρωταθλητή στην ταχύτητα και στο motocross, Μιχάλη Σπηλιώτη, στην Open.

Racing 125/250


Είναι η κατηγορία στην οποία λόγω έλλειψης συμμετοχών οι αναβάτες των δίχρονων 125 και 250 τρέχουν μαζί, αλλά βαθμολογούνται ξεχωριστά. Από τα δοκιμαστικά του Σαββάτου είχε αρχίσει να φαίνεται ο έντονος συναγωνισμός μιας και ο περσινός πρωταθλητής, Γιώργος Κίτσος, ήταν ο μοναδικός που κατέβηκε κάτω από το λεπτό (59.923’’) παίρνοντας την πρώτη θέση από τον Ανδρέα Παργινό (1.00.230’’).
Ωστόσο, ο Κίτσος είχε μία άσχημη στιγμή όταν έπεσε και έδωσε την ευκαιρία στον Παργινό να κινηθεί προς το ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο Κίτσος συνέχισε για να τερματίσει τελικά 2ος, με τον Ανδρέα Λεφέβρ στην 3η θέση. Στα 125, ο πρωταθλητής Γιάννης Κόλλιας πήρε μία άνετη νίκη με 2ο και 3ο τους Κωνσταντίνος Σεφέρογλου και Αντώνη Αβραμόπουλο.

Open

Η μεγάλη είδηση εδώ αφορούσε την επιστροφή του Μιχάλη Σπηλιώτη στους αγώνες, του πρωταθλητή ταχύτητας και motocross. Η κατηγορία στην οποία συμμετέχουν αναβάτες ανεξαρτήτως ηλικίας και μοτοσυκλέτες ανεξαρτήτως κυβισμού, ήταν και η πολυπληθέστερη. Οι εικοσιδύο αναβάτες που τελικά έλαβαν μέρος χρησιμοποιούσαν τα ίδια ελαστικά της Dunlop, σύμφωνα με τους κανονισμούς. Ο Μιχάλης Σπηλιώτης είχε τον πρώτο λόγο στα δοκιμαστικά όπου πήρε την Pole position και ήταν ο μοναδικός που κατέβηκε κάτω από το λεπτό, στο 59.988’’. Πήρε έτσι και την εκκίνηση, και έκανε έναν πολύ ωραίο αγώνα υπό την πίεση του Σταύρου Δεβελέκου, από τον οποίο και ξέφυγε όταν άρχισαν οι προσπεράσεις αργών οδηγών. Μία πτώση του όμως κοντά στο τέλος του αγώνα και στην προσπάθεια να αποφύγει αναβάτη, τον οδήγησε σε εγκατάλειψη, και την θέση του πήρε ο Δεβελέκος. Αυτός έφτασε άνετα στην 1η θέση, με τον Κώστα Φωτιάδη στην 2η θέση και τον Δημήτρη Κριζέα στην 3η, που ήταν και ο πρώτος με μοτοσυκλέτα 600 κυβικών.

Supersport

Η ευχάριστη έκπληξη αφορούσε την συμμετοχή του έξι φορές πρωταθλητή Σάκη Συνιώρη στην κατηγορία. Ο Συνιώρης ξεκινούσε από την 1η θέση μιας και στα δοκιμαστικά του Σαββάτου πέτυχε την pole position με 58.440’’ αφήνοντας στην 2η θέση τον Σταύρο Τριντή και 3ο τον περσινό πρωταθλητή, Άλεξ Παπαγεωργίου, με 58.600’’. Μικρές ήταν οι διαφορές από τους Καρακατσάνη, Παναγιωτόπουλο και Κουτσουμπό, που βρέθηκαν στο ίδιο δευτερόλεπτο. Ωστόσο, στον αγώνα τα πράγματα άλλαξαν.

Ο Συνιώρης δεν ξεκίνησε τόσο καλά και κάπου στη μέση και στην προσπάθεια να αποφύγει σύγκρουση με τον Κουτσουμπό, βγήκε εκτός πίστας και έμεινε πίσω. Ο Παπαγεωργίου ήταν πρώτος και οδηγούσε το τρενάκι των Τριντή, Καρακατσάνη, ενώ ο Συνιώρης σηκώθηκε και εντάχθηκε στην ουρά, με καθυστέρηση δύο γύρων. Με τον Παπαγεωργίου έχασε δρόμο λόγω φθαρμένου ελαστικού και έτσι, ο Καρακατσάνης που έκανε την κίνησή του στην τελευταία δεξιά στροφή, και πέρασε από την εξωτερική, πέτυχε την πρώτη νίκη της χρονιάς. Πίσω του βρέθηκαν οι Τριντής, Παναγιωτόπουλος και Παπαγεωργίου, με πολύ μικρές διαφορές στο ίδιο δευτερόλεπτο, ενώ αρκετά πιο πίσω τερμάτισαν οι Μπεγνής, Περιστεράς, Τζωρτζόπουλος, Σιφναίος, Συνιώρης και Κουτσουμπός., τρι

Superstock

Με τα φώτα να έχουν στραφεί στον πρωταθλητή Κώστα Κοντομάρο, που συμμετείχε με την νέα του Ducati, η Pole position είχε κατοχυρωθεί με χρόνο 57.813’’ από το Σάββατο. Μάλιστα, ο Κοντομάρος ήταν ο μοναδικός που έσπασε το 58’’ αφήνοντας τον Αριστείδη Γκιζίνο 2ο με 58.619’’ και τον Μάριο Ταγκλή 3ο με 58.690’’. Μία μάχη πίσω τους, οδήγησε τους Τριντή, Πίππο και Γλυκό, να συμπληρώσουν την εξάδα.

Στον αγώνα, ήταν ο Γκιζίνος που πέρασε πρώτος για μεγάλο χρονικό διάστημα, για να τον περάσει ο Κοντομάρος, και να αρχίσει ο αγώνας. Ο Γκιζίνος κόλλησε πίσω του και τον ακολουθούσε με πολύ μικρή διαφορά, καταφέρνοντας και ταχύτερο γύρο στο 57.753’’, αλλά ένα μηχανικό πρόβλημα τον οδήγησε σε εγκατάλειψη. Ο Κοντομάρος στην προσπάθεια να ξεφύγει κατέβασε και άλλο το χρόνο του, στο 57.662’’. Πήρε έτσι μία άνετη νίκη, την πρώτη του με Ducati, ενώ κέρδισε και το κύπελλο ταχύτερου γύρου. Πίσω τους, πριν την εγκατάλειψη του Γκιζίνου, βρέθηκαν οι Πίππος και Ταγκλής, οι οποίοι μάχονταν για την 3η θέση. Με τον Ταγκλή να την κρατάει αρκετά, ο Πίππος έκανε την κίνησή του και ανέβηκε έτσι στην 2η θέση, πρώτη φορά για την KTM και τον ίδιο, με τον Ταγκλή να συμπληρώνει την 3η θέση του βάθρου, απόντος του Γκιζίνου.

Ο Τριντής που τον είδαμε νωρίτερα στα Supersport, έφτασε 4ος δίχως μάχες, ενώ πίσω του, έγινε ένας ωραίος αγώνας από τον Διονύση Αχτύπη. Αυτός, τερμάτισε 5ος μετά από μία κακή εκκίνηση, και με σταθερούς γρήγορους γύρους κατάφερε να περάσει τόσο τον Γερακίτη, όσο και τους Ευθυμίου και Τασσόπουλο.

Φωτογραφίες Racing 125/250


Φωτογραφίες Open


Φωτογραφίες Supersport


Φωτογραφίες Superstock


Γενικές φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 20:49

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon